ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γαλατένια ρολάκια (Panini al latte)

Ιδανική επιλογή και για πρωινό, αλειμμένα με βούτυρο, μέλι ή μαρμελάδα

Χορηγούμενο

Αφράτα και ελαφρώς βουτυρωμένα, αυτά τα γαλατένια ψωμάκια συνδυάζονται υπέροχα με λίγο ελαιόλαδο ή φρέσκο ​​βούτυρο. Κάνοντάς τα το τέλειο καλωσόρισμα για το τραπέζι. Επίσης είναι ιδανική επιλογή και για πρωινό, αλειμμένα με βούτυρο, μέλι ή μαρμελάδα.

Υλικά (για 12 ρολάκια):

350 γρ. σκληρό αλεύρι
12 γρ. νωπή μαγιά
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
160 ml χλιαρό γάλα (φρέσκο, πλήρες)
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 αυγό (χτυπημένο ελαφρά)
50 γρ. βούτυρο αγελάδος (μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κρόκος αυγού με 1 κουτ. σούπας γάλα (για το άλειμμα)
Σουσάμι, μαυροκούκι ή ηλιόσποροι (προαιρετικά για το πασπάλισμα)

Χορηγούμενο

Οδηγίες:

Αρχικά σε ένα μπολ, διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
Σε άλλο μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και το αυγό και ανακατεύουμε με το χέρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική ζύμη.
Έπειτα πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, καλύπτουμε με μεμβράνη και πετσέτα, και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1½ ώρα να φουσκώσει.
Κατόπιν στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και ζυμώνουμε ξανά τη ζύμη ελαφρά. Τη χωρίζουμε σε 12 μέρη και πλάθουμε κάθε κομμάτι σε μπαστουνάκι που τυλίγουμε σε ρολό.
Τοποθετούμε τα ρολάκια στη λαμαρίνα, αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά να φουσκώσουμε ελαφρώς.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C (αέρα). Αλείφουμε τα ρολάκια με το μείγμα κρόκου και γάλακτος και, αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με σπόρους.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Χορηγούμενο
Back to top button