350 γρ. σκληρό αλεύρι
12 γρ. νωπή μαγιά
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
160 ml χλιαρό γάλα (φρέσκο, πλήρες)
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 αυγό (χτυπημένο ελαφρά)
50 γρ. βούτυρο αγελάδος (μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κρόκος αυγού με 1 κουτ. σούπας γάλα (για το άλειμμα)
Σουσάμι, μαυροκούκι ή ηλιόσποροι (προαιρετικά για το πασπάλισμα)
Αρχικά σε ένα μπολ, διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
Σε άλλο μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και το αυγό και ανακατεύουμε με το χέρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική ζύμη.
Έπειτα πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, καλύπτουμε με μεμβράνη και πετσέτα, και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1½ ώρα να φουσκώσει.
Κατόπιν στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και ζυμώνουμε ξανά τη ζύμη ελαφρά. Τη χωρίζουμε σε 12 μέρη και πλάθουμε κάθε κομμάτι σε μπαστουνάκι που τυλίγουμε σε ρολό.
Τοποθετούμε τα ρολάκια στη λαμαρίνα, αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά να φουσκώσουμε ελαφρώς.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C (αέρα). Αλείφουμε τα ρολάκια με το μείγμα κρόκου και γάλακτος και, αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με σπόρους.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Άγιος Παΐσιος: «4 χρόνια θα κρατήσει το χάος» - Η συγκλονιστική προφητεία που φαίνεται να…
Ο νεαρός βουλευτής Έμελι Πελτόνεν βρέθηκε νεκρός μέσα στο Κοινοβούλιο σκορπώντας σοκ και θλίψη σε…
Έρχονται ανατροπές και εκπλήξεις στα μπουζούκια... Τα νέα σχήματα που θα δούμε στις νυχτερινές πίστες…
Παναθηναϊκός - Σαμσουνσπόρ: Που και πότε θα δούμε τον αγώνα για τα play-off του Europa…
Σήμερα, 19 Αυγούστου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας, και η Φίνος Φιλμ δεν θα μπορούσε…
Μια ασυνήθιστη και ανησυχητική εικόνα υποδέχεται τους επισκέπτες στην παραλία ΝΑΤΟ της Σαλαμίνας. Όπου ψαράδες…