350 γρ. σκληρό αλεύρι
12 γρ. νωπή μαγιά
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
160 ml χλιαρό γάλα (φρέσκο, πλήρες)
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 αυγό (χτυπημένο ελαφρά)
50 γρ. βούτυρο αγελάδος (μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κρόκος αυγού με 1 κουτ. σούπας γάλα (για το άλειμμα)
Σουσάμι, μαυροκούκι ή ηλιόσποροι (προαιρετικά για το πασπάλισμα)
Αρχικά σε ένα μπολ, διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
Σε άλλο μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και το αυγό και ανακατεύουμε με το χέρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική ζύμη.
Έπειτα πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, καλύπτουμε με μεμβράνη και πετσέτα, και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1½ ώρα να φουσκώσει.
Κατόπιν στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και ζυμώνουμε ξανά τη ζύμη ελαφρά. Τη χωρίζουμε σε 12 μέρη και πλάθουμε κάθε κομμάτι σε μπαστουνάκι που τυλίγουμε σε ρολό.
Τοποθετούμε τα ρολάκια στη λαμαρίνα, αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά να φουσκώσουμε ελαφρώς.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C (αέρα). Αλείφουμε τα ρολάκια με το μείγμα κρόκου και γάλακτος και, αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με σπόρους.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Αναστάτωση επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα της Αθήνας. Καθώς επιβεβαιώθηκε κρούσμα μηνιγγίτιδας στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας.…
Ο ηθοποιός Γιώργος Παράσχος αποκάλυψε δημόσια ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο. Λίγες ώρες μετά…
Η ώρα του Final Four της Euroleague έφτασε για τις δύο ελληνικές ομάδες! Ο Παναθηναϊκός…
Ο Ντόναλντ Τραμπ στρέφεται τώρα εναντίον της Μπιγιονσέ. Μετά την πρόσφατη επίθεσή του στον Μπρους…
Μια σημαντική τροπολογία, που κατατέθηκε από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (Θ. Λεονταρίδης, Γ. Καρασμάνης, Χ.…
Ένα φρικτό έγκλημα συγκλονίζει τις Βρυξέλλες. Καθώς η σύζυγος του Κρις Ντελέινι, κορυφαίου στελέχους της…