350 γρ. σκληρό αλεύρι
12 γρ. νωπή μαγιά
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
160 ml χλιαρό γάλα (φρέσκο, πλήρες)
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 αυγό (χτυπημένο ελαφρά)
50 γρ. βούτυρο αγελάδος (μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κρόκος αυγού με 1 κουτ. σούπας γάλα (για το άλειμμα)
Σουσάμι, μαυροκούκι ή ηλιόσποροι (προαιρετικά για το πασπάλισμα)
Αρχικά σε ένα μπολ, διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
Σε άλλο μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και το αυγό και ανακατεύουμε με το χέρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική ζύμη.
Έπειτα πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, καλύπτουμε με μεμβράνη και πετσέτα, και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1½ ώρα να φουσκώσει.
Κατόπιν στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και ζυμώνουμε ξανά τη ζύμη ελαφρά. Τη χωρίζουμε σε 12 μέρη και πλάθουμε κάθε κομμάτι σε μπαστουνάκι που τυλίγουμε σε ρολό.
Τοποθετούμε τα ρολάκια στη λαμαρίνα, αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά να φουσκώσουμε ελαφρώς.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C (αέρα). Αλείφουμε τα ρολάκια με το μείγμα κρόκου και γάλακτος και, αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με σπόρους.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Ανοίγει η πόρτα του φρενοκομείου με ανεξέλεγκτες συνέπειες... Ο Μπάιντεν έδωσε άδεια στην Ουκρανία να…
Μια 15χρονη διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» λίγο πριν τις 05:00 το πρωί της…
Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαγράψει την Αντώνη Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία έχει…
Η Αντελίνα Βαρθακούρη αποκάλυψε μια πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία της μέσω του προσωπικού του…
Δοκιμάστε μια υγιεινή και γευστική επιλογή για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ένα ρόφημα με…
Ο Τσακ Νόρις ξέρει πως θα λέγεται το νέο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη και 30…