ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Ποιά είναι η καθηγήτρια του ΑΠΘ που συνέταξε το νομοσχέδιο;

«Το Σύνταγμα δεν απαγορεύει τον γάμο των ομόφυλων...»

Η Κατερίνα Φουντεδάκη, καθηγήτρια Αστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής στο… ΑΠΘ, είναι μια από τις δύο καθηγήτριες που συμμετείχαν στη σύνταξη της νομοθετικής πρότασης.

Η Κατερίνα Φουντεδάκη, καθηγήτρια Αστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, η οποία είναι μια από τις δύο καθηγήτριες που συμμετείχαν στη σύνταξη τη νομοθετικής πρότασης για την ισότητα στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Συγκεκριμένα η καθηγήτρια Νομικής, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις», σημείωσε πως για την σύνταξη της πρότασης, «κινηθήκαμε στο ισχύον δίκαιο και στο παράδειγμα άλλων χωρών», ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει συνταγματική απαγόρευση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών» ενώ ως προς το δικαίωμα υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια τόνισε πως «τα παιδιά χρειάζονται αγάπη και κανόνες, αυτό μπορεί να δοθεί σε κάθε οικογένεια»

«Κινηθήκαμε στο ισχύον Δίκαιο και στο παράδειγμα άλλων χωρών

Όπως ανέφερε η κυρία Φουντεδάκη «έπρεπε να λάβουμε υπόψη μας το τι ισχύει σήμερα στην Ελλάδα. Κατά βάση τι ισχύει για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών… Τι ισχύει γενικά για το στάτους των ομόφυλων ζευγαριών τις δυνατότητες που έχουν να αποκτήσουν παιδιά ή να… «Νομιμοποιήσουν» τα παιδιά τους. Λάβαμε προφανώς υπόψη και αυτά που ισχύουν σε άλλες χώρες… Ιδίως του δυτικού κόσμου, σε σχέση με το γάμο και την υιοθεσία. Άρα κινηθήκαμε στο ισχύον δίκαιο και στο παράδειγμα άλλων χωρών»

Related Articles

Back to top button