Ένα από τα πιο απλά αλλά εξαιρετικά νόστιμα πιάτα της Κέρκυρας μετατρέπεται σε εκλεπτυσμένο θαλασσινό μεζέ, ιδανικό για να μοιραστείτε με την παρέα. Συνοδεύστε το με ένα δροσερό Μαλαγουζιά που ταιριάζει τέλεια!
Υλικά
Μερίδες: 6
24 μέτριες γαρίδες
5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
30 γραμ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
40 ml λευκό ξίδι καλής ποιότητας
150 ml λευκό ξηρό κρασί καλής ποιότητας
1 κουτ. σούπας αλεύρι γ.ο.χ
40 ml ε.π ελαιόλαδο
150-200 ml ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία:
Βήμα 1
Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το μισό από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το αλεύρι για περίπου 2 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ελαφρώς χρώμα.
Βήμα 2
Σβήνουμε με ξίδι και κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς. Μειώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και το μισό μέρος του μαϊντανού. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τις γαρίδες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο για 1 λεπτό ανά πλευρά. Προσθέτουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και τις αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βήμα 4
Σερβίρουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα τους και διακοσμούμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χορηγούμενο