Μερίδες: 6
24 μέτριες γαρίδες
5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
30 γραμ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
40 ml λευκό ξίδι καλής ποιότητας
150 ml λευκό ξηρό κρασί καλής ποιότητας
1 κουτ. σούπας αλεύρι γ.ο.χ
40 ml ε.π ελαιόλαδο
150-200 ml ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
αλάτι, πιπέρι
Βήμα 1
Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το μισό από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το αλεύρι για περίπου 2 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ελαφρώς χρώμα.
Βήμα 2
Σβήνουμε με ξίδι και κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς. Μειώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και το μισό μέρος του μαϊντανού. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τις γαρίδες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο για 1 λεπτό ανά πλευρά. Προσθέτουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και τις αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βήμα 4
Σερβίρουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα τους και διακοσμούμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ειρήνη Μουρτζούκου: Ενδείξεις πως τα νεκρά μωρά στην Αμαλιάδα είναι 8 με το θρίλερ να…
Το απαγορευμένο βίντεο με την Ειρήνη Παπαδοπούλου μέσα σε πιλοτήριο αεροπλάνου που οδήγησε στην απόλυση…
Χρυσή χρονιά το 2025 για 4 ζώδια που θα πλουτίσουν και ίσως είναι η κατάλληλη…
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής, 22 Νοεμβρίου,…
Μια από τις πιο ασυνήθιστες και ανησυχητικές υποθέσεις λαθρεμπορίας άγριας ζωής σημειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο…
Η Δέσποινα Μοιραράκη έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση της μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας…