Μερίδες: 6
24 μέτριες γαρίδες
5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
30 γραμ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
40 ml λευκό ξίδι καλής ποιότητας
150 ml λευκό ξηρό κρασί καλής ποιότητας
1 κουτ. σούπας αλεύρι γ.ο.χ
40 ml ε.π ελαιόλαδο
150-200 ml ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
αλάτι, πιπέρι
Βήμα 1
Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το μισό από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το αλεύρι για περίπου 2 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ελαφρώς χρώμα.
Βήμα 2
Σβήνουμε με ξίδι και κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς. Μειώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και το μισό μέρος του μαϊντανού. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τις γαρίδες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο για 1 λεπτό ανά πλευρά. Προσθέτουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και τις αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βήμα 4
Σερβίρουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα τους και διακοσμούμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για το πρώτο του μεγάλο ευρωπαϊκό τεστ της σεζόν. Ταξιδεύοντας την προσεχή…
Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη μετά τον εντοπισμό εξαιρετικά υψηλών επιπέδων πυρρολιζιδινών (PAs). Δυνητικά καρκινογόνων…
Μια αποτρόπαια υπόθεση συγκλονίζει την πολιτεία Μαχαράστρα της Ινδίας. Μετά τον τραγικό θάνατο ενός νεογέννητου…
Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για το πρώτο του μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού της σεζόν.…
Ειρήνη Μουρτζούκου: Νέα καταγγελία σοκ για απόπειρα δολοφονίας... Προσπάθησε να πνίξει φίλη της με κορδέλα…
Ο Κώστας Καραμανλής λύνει τη σιωπή του: Τι συνέβη στις εκλογές του 2009; Ο πρώην…