Μερίδες: 6
24 μέτριες γαρίδες
5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
30 γραμ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
40 ml λευκό ξίδι καλής ποιότητας
150 ml λευκό ξηρό κρασί καλής ποιότητας
1 κουτ. σούπας αλεύρι γ.ο.χ
40 ml ε.π ελαιόλαδο
150-200 ml ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
αλάτι, πιπέρι
Βήμα 1
Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το μισό από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το αλεύρι για περίπου 2 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ελαφρώς χρώμα.
Βήμα 2
Σβήνουμε με ξίδι και κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς. Μειώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και το μισό μέρος του μαϊντανού. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τις γαρίδες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο για 1 λεπτό ανά πλευρά. Προσθέτουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και τις αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βήμα 4
Σερβίρουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα τους και διακοσμούμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αυτό είναι το αυτοκίνητο τέρας που οδηγεί Ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι έτοιμος…
Ποιός πληρώνει 6000 ευρώ για κάθε μετανάστη να έρθει στην Ελλάδα; Οι χρυσές μπίζνες και…
Τι υπάρχει στα 10000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας; Τρελάθηκαν με αυτά που…
Ιστορική απόφαση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο: Αγιοκατατάχθηκαν δύο νέοι Αγιορείτες Όσιοι Μια σημαντική και ιστορική…
Η Ελλάδα στους 8 του Ευρωμπάσκετ 2025 μετά από μία σπουδαία νίκη σε νοκ άουτ…
Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Άνδρας απειλεί με όπλο ανήλικα παιδιά γιατί ενοχλήθηκε από τις φωνές τους…