ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γαριδομακαρονάδα : Η απόλυτη συνταγή για ένα γευστικό πιάτο

Μυστικά και συμβουλές για μια τέλεια σάλτσα

Published by
Συντακτική Ομάδα

Η γαριδομακαρονάδα, ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, μπορεί να απογειωθεί με μερικά απλά μυστικά. Ωστόσο αυτή η συνταγή υπόσχεται μια πλούσια και γευστική εμπειρία. Με τέλεια σάλτσα ντομάτας και το ούζο να προσδίδει μια ξεχωριστή πινελιά.

Υλικά:

  • 8 μέτριες γαρίδες, κατά προτίμηση φρέσκες
  • 300 γρ. μακαρόνια
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ή μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 1/4 φλ. ούζο
  • 1 πρέζα καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
  • 2 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρισμός γαρίδων: Αρχικά αφαιρέστε το κέλυφος από το σώμα της γαρίδας, αφήνοντας το κεφάλι για περισσότερη γεύση. Στη συνέχεια αφαιρέστε προσεκτικά το έντερο από την πλάτη της γαρίδας.
Σάλτσα: Έπειτα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Επίσης προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε την καυτερή πιπερίτσα. Κατόπιν σβήστε με το ούζο και αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Αφαιρέστε τις γαρίδες και κρατήστε τες ζεστές.
Επιπλέον προσθέστε τη ζάχαρη και τις ντομάτες και βράστε για 7-8 λεπτά. Μετά επαναφέρετε τις γαρίδες και βράστε για 2 λεπτά.
Βράστε τα μακαρόνια και στραγγίστε τα. Προσθέστε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα και βράστε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά. Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε.

Μυστικά για την τέλεια γαριδομακαρονάδα:

Προσοχή μην παραβράσετε τις γαρίδες. Λίγα λεπτά είναι αρκετά για να παραμείνουν ζουμερές.
Ωστόσο τελειώστε το μαγείρεμα των μακαρονιών μέσα στη σάλτσα για να απορροφήσουν όλα τα αρώματα.
Επιπλέον το ούζο απογειώνει τη γεύση της σάλτσας.
Επίσης αποφύγετε το τυρί, για να αναδειχθεί η φρεσκάδα της γαρίδας.
Ακόμη μην κρυώνετε τα μακαρόνια με νερό. Τέλος χρησιμοποιήστε λίγο από το νερό του βρασίματος για να αραιώσετε τη σάλτσα, αν χρειαστεί.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Σάλος στην Πάτρα: Άτακτες παπαδιές ντύθηκαν σέξι νοσοκόμες και βγήκαν στους δρόμους

Σάλος στην Πάτρα: Άτακτες παπαδιές ντύθηκαν σέξι νοσοκόμες και βγήκαν στους δρόμους να διασκεδάσουν Αντιδράσεις…

48 λεπτά ago

Λαχταριστός κορμός σοκολάτας χωρίς ζάχαρη: Η πιο απλή συνταγή με 3 υλικά

Απολαύστε μια υγιεινή και νηστίσιμη εκδοχή του κλασικού κορμού σοκολάτας. Χρησιμοποιώντας μόνο τρία απλά υλικά…

2 ώρες ago

Ποιοι γιορτάζουν αύριο Τρίτη 4 Μαρτίου 2025

Στις 4 Μαρτίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2024, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη…

2 ώρες ago

Κατεχάκη: Νεκροί 91χρονος οδηγός, η 83χρονη σύζυγός του και ο 56χρονος γιος τους

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στη λεωφόρο Κατεχάκη. Στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Πίνδου, με…

2 ώρες ago

Τραγωδία στην Κατεχάκη: Δύο νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα

Τραγικό δυστύχημα συνέβη ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, 3 Μαρτίου, στη Λεωφόρο Κατεχάκη, όπου δύο άνθρωποι…

4 ώρες ago

Ψυχοκέρι: Η ιστορία και η παράδοση ενός ξεχωριστού κεριού

Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, σε πολλά χωριά της Ελλάδας, συνηθιζόταν να βλέπει κανείς τις…

7 ώρες ago