ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γαριδομακαρονάδα : Η απόλυτη συνταγή για ένα γευστικό πιάτο

Μυστικά και συμβουλές για μια τέλεια σάλτσα

Published by
Συντακτική Ομάδα

Η γαριδομακαρονάδα, ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, μπορεί να απογειωθεί με μερικά απλά μυστικά. Ωστόσο αυτή η συνταγή υπόσχεται μια πλούσια και γευστική εμπειρία. Με τέλεια σάλτσα ντομάτας και το ούζο να προσδίδει μια ξεχωριστή πινελιά.

Υλικά:

  • 8 μέτριες γαρίδες, κατά προτίμηση φρέσκες
  • 300 γρ. μακαρόνια
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ή μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 1/4 φλ. ούζο
  • 1 πρέζα καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
  • 2 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρισμός γαρίδων: Αρχικά αφαιρέστε το κέλυφος από το σώμα της γαρίδας, αφήνοντας το κεφάλι για περισσότερη γεύση. Στη συνέχεια αφαιρέστε προσεκτικά το έντερο από την πλάτη της γαρίδας.
Σάλτσα: Έπειτα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Επίσης προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε την καυτερή πιπερίτσα. Κατόπιν σβήστε με το ούζο και αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Αφαιρέστε τις γαρίδες και κρατήστε τες ζεστές.
Επιπλέον προσθέστε τη ζάχαρη και τις ντομάτες και βράστε για 7-8 λεπτά. Μετά επαναφέρετε τις γαρίδες και βράστε για 2 λεπτά.
Βράστε τα μακαρόνια και στραγγίστε τα. Προσθέστε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα και βράστε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά. Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε.

Μυστικά για την τέλεια γαριδομακαρονάδα:

Προσοχή μην παραβράσετε τις γαρίδες. Λίγα λεπτά είναι αρκετά για να παραμείνουν ζουμερές.
Ωστόσο τελειώστε το μαγείρεμα των μακαρονιών μέσα στη σάλτσα για να απορροφήσουν όλα τα αρώματα.
Επιπλέον το ούζο απογειώνει τη γεύση της σάλτσας.
Επίσης αποφύγετε το τυρί, για να αναδειχθεί η φρεσκάδα της γαρίδας.
Ακόμη μην κρυώνετε τα μακαρόνια με νερό. Τέλος χρησιμοποιήστε λίγο από το νερό του βρασίματος για να αραιώσετε τη σάλτσα, αν χρειαστεί.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Πόσες θερμίδες αντιστοιχούν στην απώλεια ενός κιλού λίπους;

Η προσπάθεια για μείωση του σωματικού βάρους συχνά επικεντρώνεται αποκλειστικά στη μείωση της τροφής. Ωστόσο,…

2 λεπτά ago

Κλειστά τα κρεοπωλεία την Κυριακή 14/12: «Λουκέτο» αλληλεγγύης στον πρωτογενή τομέα – Ανατροπή στο εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων

 Μια ανατροπή της τελευταίας στιγμής στο εορταστικό ωράριο φέρνει η απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών…

1 ώρα ago

Σοκ στην Πάτρα: Καταγγελία για νηπιαγωγό που κακοποιούσε παιδιά με Ειδικές Ανάγκες – «Τα κλωτσούσε και τα έβριζε»

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινότητα της Πάτρας η σοβαρή καταγγελία σε βάρος νηπιαγωγού, η…

2 ώρες ago

Τέλος στην αναζήτηση ATM: Cashback από το ταμείο των σούπερ μάρκετ – Η Mastercard φέρνει ριζικές αλλαγές στις συναλλαγές από το 2026

Από το 2026, οι καθημερινές συναλλαγές στην Ελλάδα αναμένεται να αλλάξουν ριζικά. Η Mastercard προετοιμάζει…

2 ώρες ago

Ο Ράφα αντιμέτωπος με την αλήθεια: Το μεγαλύτερο «αγκάθι» που κρατάει πίσω τον Παναθηναϊκό

 Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία στα πόδια του να κάνει ένα τεράστιο βήμα για την…

2 ώρες ago

Δημητριακά: 100 φορές περισσότερα PFAS από το νερό της βρύσης – Η σιωπηλή μόλυνση που απειλεί τη Δημόσια Υγεία

Η ανησυχία γύρω από τις PFAS (Περ- και πολυφθοροαλκυλιωμένες ουσίες), τις επονομαζόμενες «παντοτινές χημικές ουσίες»…

3 ώρες ago