ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γαριδομακαρονάδα : Η απόλυτη συνταγή για ένα γευστικό πιάτο

Μυστικά και συμβουλές για μια τέλεια σάλτσα

Published by
Συντακτική Ομάδα

Η γαριδομακαρονάδα, ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, μπορεί να απογειωθεί με μερικά απλά μυστικά. Ωστόσο αυτή η συνταγή υπόσχεται μια πλούσια και γευστική εμπειρία. Με τέλεια σάλτσα ντομάτας και το ούζο να προσδίδει μια ξεχωριστή πινελιά.

Υλικά:

  • 8 μέτριες γαρίδες, κατά προτίμηση φρέσκες
  • 300 γρ. μακαρόνια
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ή μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 1/4 φλ. ούζο
  • 1 πρέζα καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
  • 2 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρισμός γαρίδων: Αρχικά αφαιρέστε το κέλυφος από το σώμα της γαρίδας, αφήνοντας το κεφάλι για περισσότερη γεύση. Στη συνέχεια αφαιρέστε προσεκτικά το έντερο από την πλάτη της γαρίδας.
Σάλτσα: Έπειτα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Επίσης προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε την καυτερή πιπερίτσα. Κατόπιν σβήστε με το ούζο και αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Αφαιρέστε τις γαρίδες και κρατήστε τες ζεστές.
Επιπλέον προσθέστε τη ζάχαρη και τις ντομάτες και βράστε για 7-8 λεπτά. Μετά επαναφέρετε τις γαρίδες και βράστε για 2 λεπτά.
Βράστε τα μακαρόνια και στραγγίστε τα. Προσθέστε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα και βράστε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά. Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε.

Μυστικά για την τέλεια γαριδομακαρονάδα:

Προσοχή μην παραβράσετε τις γαρίδες. Λίγα λεπτά είναι αρκετά για να παραμείνουν ζουμερές.
Ωστόσο τελειώστε το μαγείρεμα των μακαρονιών μέσα στη σάλτσα για να απορροφήσουν όλα τα αρώματα.
Επιπλέον το ούζο απογειώνει τη γεύση της σάλτσας.
Επίσης αποφύγετε το τυρί, για να αναδειχθεί η φρεσκάδα της γαρίδας.
Ακόμη μην κρυώνετε τα μακαρόνια με νερό. Τέλος χρησιμοποιήστε λίγο από το νερό του βρασίματος για να αραιώσετε τη σάλτσα, αν χρειαστεί.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η απίστευτη «χυλόπιτα» στον Ανδρέα Παπανδρέου

Στο φως το άγριο «πέσιμο» στην Αλίκη Βουγιουκλάκη και η απίστευτη «χυλόπιτα» στον Ανδρέα Παπανδρέου…

16 λεπτά ago

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Η μεταγραφή «ματ» μετά το «ναυάγιο» με Βαλαντσιούνας

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Η μεταγραφή «ματ» για πεντάρι μετά το «ναυάγιο» με τον Γιόνας Βαλαντσιούνας Ο…

1 ώρα ago

Ετοιμάζει «βόμβα» ο Δένδιας: Τέλος η θητεία σε Ναυτικό και Αεροπορία

Ετοιμάζει βόμβα ο Νίκος Δένδιας: Τέλος η θητεία σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία... Έρχονται…

1 ώρα ago

«Καρφιά» Μητσοτάκη κατά Καραμανλή για τα ελληνοτουρκικά

«Καρφιά» Μητσοτάκη κατά Καραμανλή για τα ελληνοτουρκικά - Ο Πρωθυπουργός αποκάλυψε και νέα συνάντηση με…

2 ώρες ago

Ozzy Osbourne: Οι τελευταίες στιγμές και η υπεράνθρωπη μάχη που έδωσαν οι γιατροί στην έπαυλη για να τον κρατήσουν στη ζωή

Οι τελευταίες στιγμές του Ozzy Osbourne και η υπεράνθρωπη μάχη που έδωσαν οι γιατροί μέσα…

3 ώρες ago

Κύπρος: Κόλαση φωτιάς στη Λεμεσό – Εκκενώσεις και σοβαρές ζημιές σε σπίτια

Μια ανεξέλεγκτη πυρκαγιά μαίνεται στην επαρχία Λεμεσού της Κύπρου. Έχοντας ξεσπάσει αρχικά στην κοινότητα Μαλιάς…

4 ώρες ago