ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γαριδομακαρονάδα : Η απόλυτη συνταγή για ένα γευστικό πιάτο

Μυστικά και συμβουλές για μια τέλεια σάλτσα

Published by
Συντακτική Ομάδα

Η γαριδομακαρονάδα, ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, μπορεί να απογειωθεί με μερικά απλά μυστικά. Ωστόσο αυτή η συνταγή υπόσχεται μια πλούσια και γευστική εμπειρία. Με τέλεια σάλτσα ντομάτας και το ούζο να προσδίδει μια ξεχωριστή πινελιά.

Υλικά:

  • 8 μέτριες γαρίδες, κατά προτίμηση φρέσκες
  • 300 γρ. μακαρόνια
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ή μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 1/4 φλ. ούζο
  • 1 πρέζα καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
  • 2 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρισμός γαρίδων: Αρχικά αφαιρέστε το κέλυφος από το σώμα της γαρίδας, αφήνοντας το κεφάλι για περισσότερη γεύση. Στη συνέχεια αφαιρέστε προσεκτικά το έντερο από την πλάτη της γαρίδας.
Σάλτσα: Έπειτα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Επίσης προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε την καυτερή πιπερίτσα. Κατόπιν σβήστε με το ούζο και αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Αφαιρέστε τις γαρίδες και κρατήστε τες ζεστές.
Επιπλέον προσθέστε τη ζάχαρη και τις ντομάτες και βράστε για 7-8 λεπτά. Μετά επαναφέρετε τις γαρίδες και βράστε για 2 λεπτά.
Βράστε τα μακαρόνια και στραγγίστε τα. Προσθέστε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα και βράστε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά. Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε.

Μυστικά για την τέλεια γαριδομακαρονάδα:

Προσοχή μην παραβράσετε τις γαρίδες. Λίγα λεπτά είναι αρκετά για να παραμείνουν ζουμερές.
Ωστόσο τελειώστε το μαγείρεμα των μακαρονιών μέσα στη σάλτσα για να απορροφήσουν όλα τα αρώματα.
Επιπλέον το ούζο απογειώνει τη γεύση της σάλτσας.
Επίσης αποφύγετε το τυρί, για να αναδειχθεί η φρεσκάδα της γαρίδας.
Ακόμη μην κρυώνετε τα μακαρόνια με νερό. Τέλος χρησιμοποιήστε λίγο από το νερό του βρασίματος για να αραιώσετε τη σάλτσα, αν χρειαστεί.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αυτό είναι το αυτοκίνητο τέρας που οδηγεί

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αυτό είναι το αυτοκίνητο τέρας που οδηγεί Ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι έτοιμος…

3 ώρες ago

Ποιός πληρώνει 6000 ευρώ για κάθε μετανάστη να έρθει στην Ελλάδα;

Ποιός πληρώνει 6000 ευρώ για κάθε μετανάστη να έρθει στην Ελλάδα; Οι χρυσές μπίζνες και…

4 ώρες ago

Τι υπάρχει 10000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας;

Τι υπάρχει στα 10000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας; Τρελάθηκαν με αυτά που…

5 ώρες ago

Ιστορική απόφαση από το Πατριαρχείο: Αγιοκατατάχθηκαν δύο νέοι Αγιορείτες Όσιοι

Ιστορική απόφαση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο: Αγιοκατατάχθηκαν δύο νέοι Αγιορείτες Όσιοι Μια σημαντική και ιστορική…

7 ώρες ago

Ευρωμπάσκετ 2025: Η Ελλάδα στους 8 μετά από σπουδαία νίκη επί του Ισραήλ

Η Ελλάδα στους 8 του Ευρωμπάσκετ 2025 μετά από μία σπουδαία νίκη σε νοκ άουτ…

8 ώρες ago

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Άνδρας απειλεί με όπλο ανήλικα παιδιά

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Άνδρας απειλεί με όπλο ανήλικα παιδιά γιατί ενοχλήθηκε από τις φωνές τους…

9 ώρες ago