Σε αυτό το τεύχος, ξεκινάμε με νυχτερινό ψάρεμα παπαλίνας. Στον κόλπο της Καλλονής στη Λέσβο και το επόμενο πρωί βλέπουμε για πρώτη φορά τα μαύρα πρόβατα του νησιού. Στη Χίο, εξερευνούμε τα Μαστιχοχώρια και μαθαίνουμε τα μυστικά της μαστίχας από τους παλιούς παραγωγούς. Ενώ στο καστροχώρι του νησιού, παρακολουθούμε γυναίκες στα λευκά να τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια.
Το ταξίδι μας ολοκληρώνεται στη Λήμνο, όπου γευόμαστε ντομάτες και μελίχλωρο τυρί σε μια παραδοσιακή φάρμα και ψαρεύουμε τις διάσημες γαρίδες του κόλπου του Μούδρου. Στο ίδιο τεύχος, γίνεται και ένα εκτενές αφιέρωμα στα “food miles”, τα χιλιόμετρα που διανύει η τροφή μέχρι να φτάσει στο πιάτο μας, με ρεπορτάζ για τη διαδρομή των λαχανικών από την Εύβοια στην Αθήνα και τη ζωή μιας οικογένειας κτηνοτρόφων στα Μεσόγεια, που προμηθεύει το παλαιότερο γαλακτοπωλείο της πόλης.
Νηστίσιμο τυλιχτό σουβλάκι με μανιτάρια που θα λατρέψετε και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από…
"Καταπέλτης" ο Άρης Πορτοσάλτε: Το ξέσπασμα οργής για την δημόσια επίθεση στη σύζυγό του και…
Πως θα καταλάβετε εάν το ελαιόλαδο είναι νοθευμένο; Όργιο αισχροκέρδειας και νοθείας με τα νοικοκυριά…
Αυτή η συνταγή για ποντιακά ωτία είναι μια εύκολη και οικονομική επιλογή για ένα γλυκό…
Ο επιχειρηματίας Δάκης Ιωάννου, γνωστός για την συλλογή έργων σύγχρονης τέχνης και την ηγεσία του…
Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο, η 1η Απριλίου είναι αφιερωμένη στην Οσία Μαρία την Αιγύπτια…