Σε αυτό το τεύχος, ξεκινάμε με νυχτερινό ψάρεμα παπαλίνας. Στον κόλπο της Καλλονής στη Λέσβο και το επόμενο πρωί βλέπουμε για πρώτη φορά τα μαύρα πρόβατα του νησιού. Στη Χίο, εξερευνούμε τα Μαστιχοχώρια και μαθαίνουμε τα μυστικά της μαστίχας από τους παλιούς παραγωγούς. Ενώ στο καστροχώρι του νησιού, παρακολουθούμε γυναίκες στα λευκά να τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια.
Το ταξίδι μας ολοκληρώνεται στη Λήμνο, όπου γευόμαστε ντομάτες και μελίχλωρο τυρί σε μια παραδοσιακή φάρμα και ψαρεύουμε τις διάσημες γαρίδες του κόλπου του Μούδρου. Στο ίδιο τεύχος, γίνεται και ένα εκτενές αφιέρωμα στα “food miles”, τα χιλιόμετρα που διανύει η τροφή μέχρι να φτάσει στο πιάτο μας, με ρεπορτάζ για τη διαδρομή των λαχανικών από την Εύβοια στην Αθήνα και τη ζωή μιας οικογένειας κτηνοτρόφων στα Μεσόγεια, που προμηθεύει το παλαιότερο γαλακτοπωλείο της πόλης.
Πέρα από τους κοσμοπολίτικους προορισμούς, η Ελλάδα κρύβει νησιά που προσφέρουν ηρεμία και αυθεντικότητα. Χάλκη:…
Ένα νέο αιματηρό περιστατικό συγκλονίζει τον Ισημερινό. Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση…
Αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα 18 Αυγούστου, με βροχές και καταιγίδες να αναμένονται…
Ο Γιώργος Βαγιαννίδης έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Σπόρτινγκ…
Τα όνειρα για τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου μπορούν να προκαλέσουν έντονη ανησυχία. Όμως οι…
Στις 18 Αυγούστου, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αγίων Φλώρου και Λαύρου, διδύμων…