Σε αυτό το τεύχος, ξεκινάμε με νυχτερινό ψάρεμα παπαλίνας. Στον κόλπο της Καλλονής στη Λέσβο και το επόμενο πρωί βλέπουμε για πρώτη φορά τα μαύρα πρόβατα του νησιού. Στη Χίο, εξερευνούμε τα Μαστιχοχώρια και μαθαίνουμε τα μυστικά της μαστίχας από τους παλιούς παραγωγούς. Ενώ στο καστροχώρι του νησιού, παρακολουθούμε γυναίκες στα λευκά να τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια.
Το ταξίδι μας ολοκληρώνεται στη Λήμνο, όπου γευόμαστε ντομάτες και μελίχλωρο τυρί σε μια παραδοσιακή φάρμα και ψαρεύουμε τις διάσημες γαρίδες του κόλπου του Μούδρου. Στο ίδιο τεύχος, γίνεται και ένα εκτενές αφιέρωμα στα “food miles”, τα χιλιόμετρα που διανύει η τροφή μέχρι να φτάσει στο πιάτο μας, με ρεπορτάζ για τη διαδρομή των λαχανικών από την Εύβοια στην Αθήνα και τη ζωή μιας οικογένειας κτηνοτρόφων στα Μεσόγεια, που προμηθεύει το παλαιότερο γαλακτοπωλείο της πόλης.
Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρόσληψη συνολικά 380 προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών (με σχέση εργασίας Ιδιωτικού…
Στις 21 Νοεμβρίου, η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τα Εισόδια της Θεοτόκου, μία από τις…
Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του γνωστού επιχειρηματία Πάνου Μαρινόπουλου. Έφυγε…
Το Υπουργείο Υγείας προχωρά στην ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εγκρίνοντας την προκήρυξη για την…
Ποιός είναι ο άνθρωπος με το υψηλότερο IQ, που έχει καταγραφεί ποτέ σε ολόκληρο στον…
Σοκ και σάλος στη Γαλλία: Ο νέος ΑΓΕΕΘΑ ζήτησε από τους Δημάρχους να προετοιμαστούν για…