Υλικά
5-6 τομάτες
2-3 μελιτζάνες
2-3 κολοκύθια
2-3 πιπεριές
2-3 πατάτες
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 κουταλιές στακοβούτυρο (προαιρετικά)
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1/2 κιλό ρύζι ή 250 γρ. ρύζι
250 γρ. ξινόχοντρο
3 τομάτες τριμένες
3 καρότα τριμένα
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Αδειάζουμε όλα τα λαχανικά
Βήμα 2
Σε ένα σκεύος μεγάλο, ψιλοκόβουμε ή περνάμε από τον τρίφτη το περιεχόμενό τους
Βήμα 3
Προσθέτουμε το στακοβούτυρο, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, το δυόσμο, το μαϊντανό, το ρύζι, τα καρότα και το αλατοπίπερο
Βήμα 4
Αλατίζουμε και τα αδειασμένα λαχανικά, τα γεμίζουμε με τη γέμιση και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί
Βήμα 5
Τα περιχύνουμε με τις τριμμένες τομάτες και το λάδι και ψήμουμε στους 180 βαθμούς
Χορηγούμενο