Οι γεμιστές πιπεριές με τυριά αποτελούν μια εξαιρετική, δροσερή και γευστική επιλογή για το καλοκαιρινό σας τραπέζι. Εύκολες στην παρασκευή και γεμάτες αρώματα, θα γίνουν σίγουρα το αγαπημένο σας πιάτο!
Αρχικά προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Στη συνέχεια σε μια μεγάλη κατσαρόλα, γεμίστε με νερό και προσθέστε αλάτι. Μόλις βράσει, ζεματίστε τις πιπεριές για περίπου 10 λεπτά. Αυτό θα τις μαλακώσει ελαφρώς και θα διευκολύνει το ψήσιμο.
Κατόπιν αφαιρέστε τις πιπεριές από την κατσαρόλα και αφήστε τις να στραγγίξουν καλά σε απορροφητικό χαρτί.
Επίσης σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το κατίκι, το ανθότυρο και το τυρί κρέμα. Λιώστε τα καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε στην τυρένια γέμιση την πάπρικα, τις 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατέψτε όλα τα υλικά πολύ καλά.
Γεμίστε προσεκτικά κάθε πιπεριά με την πλούσια τυρένια γέμιση.
Τοποθετήστε τις γεμιστές πιπεριές σε ένα ταψί. Περιχύστε τις με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και πασπαλίστε με τριμμένο κασέρι (αν χρησιμοποιείτε).
Κατόπιν ψήστε για περίπου 25 λεπτά, ή μέχρι οι πιπεριές να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και τα τυριά να λιώσουν.
Τέλος σερβίρετε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου και απολαύστε!
Άνδρες κρατήστε σημειώσεις: Οι απλές κινήσεις που ανάβουν τις γυναίκες πέρα από την εξωτερική εμφάνιση…
Ο καιρός φθινόπωρο και χειμώνα σύμφωνα με τα Μερομήνια 2025 - 2026 από τον Θεοφάνη…
Νεκρή γυναίκα σε τρομακτικό τροχαίο στην Ποσειδώνος... Βίντεο σοκ με το αυτοκίνητο να κόβεται στη…
Πορνοστάρ που άφησαν το πορνό και αφοσιώθηκαν στον Θεό Η βιομηχανία του ενήλικου κινηματογράφου έχει…
Τι κρύβεται πίσω από τον «εμφύλιο» στον ΠΑΟΚ; Ο Ερασιτέχνης και ο Ιβάν Σαββίδης με…
Η σεζόν που ολοκληρώθηκε μπορεί να μην έφερε το νταμπλ για τον Παναθηναϊκό AKTOR λόγω…