Οι γεμιστές πιπεριές με τυριά αποτελούν μια εξαιρετική, δροσερή και γευστική επιλογή για το καλοκαιρινό σας τραπέζι. Εύκολες στην παρασκευή και γεμάτες αρώματα, θα γίνουν σίγουρα το αγαπημένο σας πιάτο!
Αρχικά προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Στη συνέχεια σε μια μεγάλη κατσαρόλα, γεμίστε με νερό και προσθέστε αλάτι. Μόλις βράσει, ζεματίστε τις πιπεριές για περίπου 10 λεπτά. Αυτό θα τις μαλακώσει ελαφρώς και θα διευκολύνει το ψήσιμο.
Κατόπιν αφαιρέστε τις πιπεριές από την κατσαρόλα και αφήστε τις να στραγγίξουν καλά σε απορροφητικό χαρτί.
Επίσης σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το κατίκι, το ανθότυρο και το τυρί κρέμα. Λιώστε τα καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε στην τυρένια γέμιση την πάπρικα, τις 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατέψτε όλα τα υλικά πολύ καλά.
Γεμίστε προσεκτικά κάθε πιπεριά με την πλούσια τυρένια γέμιση.
Τοποθετήστε τις γεμιστές πιπεριές σε ένα ταψί. Περιχύστε τις με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και πασπαλίστε με τριμμένο κασέρι (αν χρησιμοποιείτε).
Κατόπιν ψήστε για περίπου 25 λεπτά, ή μέχρι οι πιπεριές να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και τα τυριά να λιώσουν.
Τέλος σερβίρετε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου και απολαύστε!
Σάλος στην πολιτική σκηνή: Στη ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής ο γιός του Θεόδωρου Πάγκαλου, Ανδρέας…
Η Ελλάδα, επιτέλους, υψώνει ανάστημα και κόβει, με πολεμικά πλοία, τον τσαμπουκά στη Λιβύη νότια…
Τι κρύβεται πίσω από το άγριο οικογενειακό θρίλερ στα Πηγάδια Αμφιλοχίας; Σκότωσε την κουμπάρα του…
Με διπλή προπόνηση συνεχίστηκε την Τρίτη 24 Ιουνίου η προετοιμασία του Παναθηναϊκού στο προπονητικό κέντρο…
Το «έριξε» η Δήμητρα Αλεξανδράκη: «Έχει αρρωστημένη φαντασία»... Το ξέσπασμα και οι αποκαλύψεις για την…
Το Oruc Reis, μετά το «μπλόκο» από τη Λιβύη στις ελληνικές γεωτρήσεις, νότια της Κρήτης…