Οι γεμιστές πιπεριές με τυριά αποτελούν μια εξαιρετική, δροσερή και γευστική επιλογή για το καλοκαιρινό σας τραπέζι. Εύκολες στην παρασκευή και γεμάτες αρώματα, θα γίνουν σίγουρα το αγαπημένο σας πιάτο!
Αρχικά προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Στη συνέχεια σε μια μεγάλη κατσαρόλα, γεμίστε με νερό και προσθέστε αλάτι. Μόλις βράσει, ζεματίστε τις πιπεριές για περίπου 10 λεπτά. Αυτό θα τις μαλακώσει ελαφρώς και θα διευκολύνει το ψήσιμο.
Κατόπιν αφαιρέστε τις πιπεριές από την κατσαρόλα και αφήστε τις να στραγγίξουν καλά σε απορροφητικό χαρτί.
Επίσης σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το κατίκι, το ανθότυρο και το τυρί κρέμα. Λιώστε τα καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε στην τυρένια γέμιση την πάπρικα, τις 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατέψτε όλα τα υλικά πολύ καλά.
Γεμίστε προσεκτικά κάθε πιπεριά με την πλούσια τυρένια γέμιση.
Τοποθετήστε τις γεμιστές πιπεριές σε ένα ταψί. Περιχύστε τις με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και πασπαλίστε με τριμμένο κασέρι (αν χρησιμοποιείτε).
Κατόπιν ψήστε για περίπου 25 λεπτά, ή μέχρι οι πιπεριές να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και τα τυριά να λιώσουν.
Τέλος σερβίρετε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου και απολαύστε!
Ένας απολαυστικός Παναθηναϊκός AKTOR έκανε μια εμφάνιση-ξέσπασμα, επικρατώντας της Ντουμπάι με το επιβλητικό 103-82 στο…
Το Αγιορείτικο πρόσφορο με προζύμι με την πνευματική δύναμη πίσω από την παράδοση και η…
Σκληρή αντίδραση και απειλές από τη Μόσχα για τη συνεργασία Ελλάδας και Ουκρανίας στην παραγωγή…
Σοκαριστικές νέες αποκαλύψεις από θύμα του Τζέφρι Έπσταϊν για τη συμπεριφορά και το πέος του.…
Η πολιτική πόλωση στις Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, έπειτα από το βίντεο έξι…
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ποιός έτρεχε με 210χλμ στην Αττική Οδό με το πολυτελές αυτοκίνητό του; Τι…