Αυτό το υγιεινό γεύμα ή σνακ συνδυάζει την κρεμώδη υφή του γιαουρτιού με φρέσκα φρούτα. Τραγανή γκρανόλα και λίγες σταγόνες μέλι για επιπλέον γλυκύτητα. Η συνταγή είναι εύκολη στην παρασκευή και μπορείτε να την προσαρμόσετε σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.
2 φλιτζάνια γιαούρτι
1 φλιτζάνι γκρανόλα
1 φλιτζάνι φρέσκα μούρα (όπως φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα)
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Μια χούφτα ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)
Πλύντε καλά τα μούρα και στεγνώστε τα. Κόψτε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια. Αν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα όπως μπανάνες ή ροδάκινα.
Σε ένα μπολ, αναμείξτε το γιαούρτι με το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το ελληνικό γιαούρτι είναι ιδανικό για αυτή τη συνταγή λόγω της πυκνότητας και της κρεμώδης υφής του, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε γιαούρτι σας αρέσει.
Χρησιμοποιήστε ένα διαφανές ποτήρι ή βάζο για να φτιάξετε τα στρώματα του parfait. Ξεκινήστε με μια γενναία κουταλιά γιαουρτιού στον πάτο. Προσθέστε μια στρώση γκρανόλα και από πάνω τα μούρα.
Επαναλάβετε τα στρώματα του γιαουρτιού, της γκρανόλα και των μούρων μέχρι να φτάσετε στην κορυφή του δοχείου σας. Συνήθως, δύο στρώσεις από κάθε συστατικό αρκούν, αλλά μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα με το μέγεθος του δοχείου.
Περιχύστε το parfait με μέλι για επιπλέον γλυκύτητα. Εάν θέλετε, προσθέστε ξηρούς καρπούς για επιπλέον τραγανότητα και πρωτεΐνη.
Επίσης το parfait γιαουρτιού απολαμβάνεται καλύτερα φρέσκο. Σερβίρετε αμέσως για να διατηρηθεί η γκρανόλα τραγανή, ή αποθηκεύστε το στο ψυγείο για μερικές ώρες αν προτιμάτε να το έχετε πιο δροσερό.
Προσαρμογή: Δοκιμάστε διάφορα φρούτα ή αρωματισμένα γιαούρτια για να βρείτε τον συνδυασμό που σας αρέσει περισσότερο.
Ενίσχυση υγείας: Για επιπλέον θρεπτικά συστατικά, προσθέστε σπόρους chia ή λιναρόσπορους, που είναι πλούσιοι σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες.
Αυτό το γιαούρτι parfait είναι μια τέλεια επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας, συνδυάζοντας υφή, γεύση και θρεπτικά στοιχεία για μια απολαυστική και υγιεινή εμπειρία.
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο σύντροφός του προχώρησαν στο επόμενο βήμα της σχέσης τους μετά…
Ο Γιώργος Αυτιάς συμμετείχε στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΙ. Όπου παρουσίασε μια σύγκριση των τιμών…
Μια τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου στο Κορωπί, όταν ένας 17χρονος υπέστη…
Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών η Χαρά Κιοσσέ, δημοσιογράφος και συγγραφέας, που υπήρξε στενή συνεργάτης…
Αυτό είναι το διάσημο καρότο κέικ του Rose Bakery στο Παρίσι Έτσι, αν έχετε βρεθεί…
Αλλάζει το κλίμα, με τον βοριά να προκαλεί δυσκολίες στη ζωή μας. Τα ξημερώματα της…