ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιατί δεν μας αρέσει ο ήχος της φωνής μας;

Τι συμβαίνει όταν μιλάμε και πως αντιλαμβανόμαστε παραμορφωμένη την ομιλία μας;

Γιατί δεν μας αρέσει ο ήχος της φωνής μας; Τι συμβαίνει όταν μιλάμε και αντιλαμβανόμαστε παραμορφωμένη την ομιλία μας;

Γιατί δεν μας αρέσει ο ήχος της φωνής μας; Ο τρόπος που ακούμε τη φωνή μας δεν είναι ο ίδιος με τον τρόπο που την ακούν οι άλλοι γύρω μας. Αυτό συμβαίνει λόγω του τρόπου με τον οποίο οι ήχοι ταξιδεύουν μέσα στο αυτί και το σώμα μας. Ενώ ακούμε έναν ήχο μέσω των εξωτερικών μας αυτιών, η φωνή μας μεταδίδεται στο εσωτερικό μας μέσω διαφορετικών μονοπατιών, με αποτέλεσμα να αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά.

Όταν ακούμε ήχους, όπως το κελάηδημα των πουλιών ή η ομιλία άλλων ανθρώπων, τα κύματα ήχου ταξιδεύουν μέσω του αέρα και φτάνουν στο δικό μας. Τα εξωτερικά αυτιά «συλλαμβάνουν» αυτά τα ηχητικά κύματα και τα μεταφέρουν στο ακουστικό πόρο. Εκεί, τα κύματα χτυπούν το τύμπανο του αυτιού, προκαλώντας δονήσεις που μεταφέρονται στο εσωτερικό τους, όπου μετατρέπονται σε ηλεκτρικά σήματα και στέλνονται στον εγκέφαλο για ερμηνεία.

Τι συμβαίνει όταν μιλάμε;

Ωστόσο, όταν μιλάμε, η διαδικασία αυτή είναι λίγο πιο περίπλοκη. Η φωνή μας δεν παράγεται μόνο από ήχους που ταξιδεύουν μέσω του αέρα. Οι φωνητικές χορδές μας έχουν δονήσεις που αντηχούν στο λαιμό και στο στόμα μας, και αυτές οι δονήσεις μεταφέρονται μέσα από τα οστά του λαιμού και του κεφαλιού. Το εσωτερικό αυτό ανταποκρίνεται σε αυτές τις δονήσεις με τον ίδιο τρόπο που ανταποκρίνεται σε εξωτερικούς ήχους. Ωστόσο, η διαφορά είναι ότι οι δονήσεις που προέρχονται από τα οστά ενισχύουν τις χαμηλότερες συχνότητες, δίνοντας στη φωνή μας μια πιο γεμάτη και μπάσα ποιότητα.

Αυτός ο συνδυασμός των δονήσεων από τα οστά και από τον αέρα δημιουργεί μια μοναδική εμπειρία ήχου όταν ακούμε τη φωνή μας. Ωστόσο, όταν ακούσουμε την ηχογράφηση της φωνής μας, χάνεται αυτό το στοιχείο ενίσχυσης από τα οστά, και η φωνή ακούγεται πιο «λεπτή» και λιγότερο γεμάτη από ό,τι την ακούμε φυσικά.

Ύπνος: Τι συμβαίνει και ξυπνάμε μέσα στη νύχτα ενώ κοιμόμαστε;

Επομένως, δεν φαίνεται ότι η φωνή μας ακούγεται παράξενη ή διαφορετική όταν την ακούσουμε σε ηχογράφηση δεν, απλώς είναι αποτέλεσμα του που το σώμα μας αντιλαμβάνεται τον ήχο σε σύγκριση με τον τρόπο που τους ακούγονται οι άλλοι.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Άγιος Σπυρίδων: Το έθιμο με τις φακές και η παράδοση σε διάφορες περιοχές

Άγιος Σπυρίδων: Το έθιμο με τις φακές και η παράδοση σε διάφορες περιοχές Άγιος Σπυρίδων:…

2 ώρες ago

Τρεις νέοι σεισμοί στην Αττική – Τι λέει ο Αθανάσιος Γκανάς;

Τρεις νέες σεισμικές δονήσεις στην Αττική - Τι λέει ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου…

2 ώρες ago

Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά των έξυπνων ανθρώπων;

Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά των έξυπνων ανθρώπων; Τα σημάδια που μαρτυρούν υψηλό δείκτη ευφυΐας Ποιά…

4 ώρες ago

Το αποκάλυψε για πρώτη φορά Φωκάς Ευαγγελινός: Το περιβάλλον μου στην αρχή δεν το αποδέχτηκε

Το αποκάλυψε για πρώτη φορά ο Φωκάς Ευαγγελινός: «Το περιβάλλον μου στην αρχή δεν το…

5 ώρες ago

Τι συμβαίνει με Facebook, Instagram και Whatsapp;

Τι συμβαίνει με Facebook Instagram και Whatsapp; Σιγή ιχθύος από την META για τα προβλήματα…

5 ώρες ago

Γιατί τα Αλεξανδρινά ονομάστηκαν λουλούδια των Χριστουγέννων;

Το Αλεξανδρινό κατέχει ξεχωριστή θέση στον χριστουγεννιάτικο στολισμό, με πληθώρα εφαρμογών. Μπορεί να κρεμαστεί έξω…

8 ώρες ago