ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιορτινό τραπέζι – Συνταγή για γαλοπούλα: Το μυστικό για να γίνει ζουμερή και πεντανόστιμη

Published by
Συντακτική Ομάδα

Η γαλοπούλα έχει μια ξεχωριστή θέση στο γιορτινό τραπέζι, ειδικά για όσους αποφεύγουν το χοιρινό ή το αρνί.

Σε αντίθεση με άλλα κρέατα, η γαλοπούλα θέλει σωστό ψήσιμο προκειμένου να μη στεγνώσει και να παραμείνει ζουμερή.

Το κόλπο για να ψηθεί σωστά η γαλοπούλα

Μια νύχτα σε άλμη θα κάνει την γαλοπούλα σας ζουμερή και γευστική. Η αναλογία για μια μέτρια γαλοπούλα είναι 10% αλάτι σε 1 λίτρο νερό. Η αντικατάσταση μέρους του αλατιού με ζάχαρη και η προσθήκη αρωματικών μπαχαρικών είναι προαιρετική.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Βρετανό σεφ Tommy Banks, ο καλύτερος τρόπος για να μη στεγνώσει η γαλοπούλα στο ψήσιμο είναι να μαγειρέψετε το στήθος και τους μηρούς χωριστά.

Κι αυτό γιατί το μπούτι χρειάζεται περισσότερο χρόνο ψησίματος σε σχέση με το στήθος.

«Μόλις είναι έτοιμο το στήθος, κόψτε τα πόδια και τοποθετήστε τα στον φούρνο μέχρι να ψηθούν καλά. Με τον τρόπο αυτό έχετε μια καλοψημένη γαλοπούλα και μάλιστα χωρίς να σφίξει το στήθος», εξηγεί ο Tommy Banks.

Extra συμβουλές για το ψήσιμο της γαλοπούλας

Επιλέξτε το σωστό μέγεθος γαλοπούλας. Αγοράστε περίπου 500 γραμμάρια γαλοπούλας ανά άτομο.
Προσαρμόστε τον χρόνο μαγειρέματος με βάση το μέγεθος της γαλοπούλας. Μια γαλοπούλα 5 1/2 – 6 κιλά χρειάζεται 3 με 4 ώρες στο φούρνο. Αν είναι 3 1/2 kg θα χρειαστεί πιθανώς μόνο 2 ώρες 45 λεπτά.
Η γαλοπούλα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν μπει στον φούρνο. Αυτό εξασφαλίζει ομοιόμορφο μαγείρεμα.
Ξεκινήστε με έναν πολύ ζεστό φούρνο και στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία για να μην καεί.
Χρησιμοποιήστε αρκετό βούτυρο . Είναι το κλειδί για τραγανή, γευστική, χρυσαφένια πέτσα.
Αφήστε τη γαλοπούλα σας να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την κόψετε. Επίσης μη την σκεπάζετε εξ ολοκλήρου με αλουμινόχαρτο γιατί θα μαλακώσει η πέτσα και δεν θα είναι τραγανή.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Άγιος Παΐσιος: «4 χρόνια θα κρατήσει το χάος» – Η συγκλονιστική προφητεία που φαίνεται να επιβεβαιώνεται

Άγιος Παΐσιος: «4 χρόνια θα κρατήσει το χάος» - Η συγκλονιστική προφητεία που φαίνεται να…

9 ώρες ago

Βουλευτής βρέθηκε νεκρός μέσα στο Κοινοβούλιο

Ο νεαρός βουλευτής Έμελι Πελτόνεν βρέθηκε νεκρός μέσα στο Κοινοβούλιο σκορπώντας σοκ και θλίψη σε…

14 ώρες ago

Ανατροπές και εκπλήξεις στα μπουζούκια: Τα νέα σχήματα στις πίστες της Αθήνας

Έρχονται ανατροπές και εκπλήξεις στα μπουζούκια... Τα νέα σχήματα που θα δούμε στις νυχτερινές πίστες…

20 ώρες ago

Παναθηναϊκός – Σαμσουνσπόρ: Που και πότε θα δούμε τον αγώνα για τα play-off του Europa League

Παναθηναϊκός - Σαμσουνσπόρ: Που και πότε θα δούμε τον αγώνα για τα play-off του Europa…

21 ώρες ago

Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας: Η Φίνος Φιλμ μας ταξιδεύει μέσα από το φακό του ελληνικού κινηματογράφου

Σήμερα, 19 Αυγούστου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας, και η Φίνος Φιλμ δεν θα μπορούσε…

21 ώρες ago

Συναγερμός στη Σαλαμίνα: Ψαράδες κρεμούν λαγοκέφαλους στα δέντρα ως προειδοποίηση

Μια ασυνήθιστη και ανησυχητική εικόνα υποδέχεται τους επισκέπτες στην παραλία ΝΑΤΟ της Σαλαμίνας. Όπου ψαράδες…

22 ώρες ago