ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιορτινό τραπέζι – Συνταγή για γαλοπούλα: Το μυστικό για να γίνει ζουμερή και πεντανόστιμη

Published by
Συντακτική Ομάδα

Η γαλοπούλα έχει μια ξεχωριστή θέση στο γιορτινό τραπέζι, ειδικά για όσους αποφεύγουν το χοιρινό ή το αρνί.

Σε αντίθεση με άλλα κρέατα, η γαλοπούλα θέλει σωστό ψήσιμο προκειμένου να μη στεγνώσει και να παραμείνει ζουμερή.

Το κόλπο για να ψηθεί σωστά η γαλοπούλα

Μια νύχτα σε άλμη θα κάνει την γαλοπούλα σας ζουμερή και γευστική. Η αναλογία για μια μέτρια γαλοπούλα είναι 10% αλάτι σε 1 λίτρο νερό. Η αντικατάσταση μέρους του αλατιού με ζάχαρη και η προσθήκη αρωματικών μπαχαρικών είναι προαιρετική.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Βρετανό σεφ Tommy Banks, ο καλύτερος τρόπος για να μη στεγνώσει η γαλοπούλα στο ψήσιμο είναι να μαγειρέψετε το στήθος και τους μηρούς χωριστά.

Κι αυτό γιατί το μπούτι χρειάζεται περισσότερο χρόνο ψησίματος σε σχέση με το στήθος.

«Μόλις είναι έτοιμο το στήθος, κόψτε τα πόδια και τοποθετήστε τα στον φούρνο μέχρι να ψηθούν καλά. Με τον τρόπο αυτό έχετε μια καλοψημένη γαλοπούλα και μάλιστα χωρίς να σφίξει το στήθος», εξηγεί ο Tommy Banks.

Extra συμβουλές για το ψήσιμο της γαλοπούλας

Επιλέξτε το σωστό μέγεθος γαλοπούλας. Αγοράστε περίπου 500 γραμμάρια γαλοπούλας ανά άτομο.
Προσαρμόστε τον χρόνο μαγειρέματος με βάση το μέγεθος της γαλοπούλας. Μια γαλοπούλα 5 1/2 – 6 κιλά χρειάζεται 3 με 4 ώρες στο φούρνο. Αν είναι 3 1/2 kg θα χρειαστεί πιθανώς μόνο 2 ώρες 45 λεπτά.
Η γαλοπούλα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν μπει στον φούρνο. Αυτό εξασφαλίζει ομοιόμορφο μαγείρεμα.
Ξεκινήστε με έναν πολύ ζεστό φούρνο και στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία για να μην καεί.
Χρησιμοποιήστε αρκετό βούτυρο . Είναι το κλειδί για τραγανή, γευστική, χρυσαφένια πέτσα.
Αφήστε τη γαλοπούλα σας να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την κόψετε. Επίσης μη την σκεπάζετε εξ ολοκλήρου με αλουμινόχαρτο γιατί θα μαλακώσει η πέτσα και δεν θα είναι τραγανή.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Ο Σπύρος Δημητρίου έκλεψε τις εντυπώσεις: Με μελαχρινή καλλονή στον γάμο του Απόστολου Λύτρα

Ο Σπύρος Δημητρίου εμφανίστηκε στον γάμο του Απόστολου Λύτρα με μελαχρινή καλλονή στο πλευρό του…

11 λεπτά ago

Τουρκία και Ισραήλ ένα βήμα από τον πόλεμο

Τουρκία και Ισραήλ ένα βήμα από τον πόλεμο... Το μεγάλο «έπαθλο» ο έλεγχος της Συρίας…

1 ώρα ago

Σοκ στην Εύβοια: Βγήκαν από τη θάλασσα τρέχοντας με πληγές

Σοκ στην Εύβοια: Γυναίκες που έκαναν το μπάνιο τους βγήκαν από τη θάλασσα τρέχοντας γεμάτες…

2 ώρες ago

Ο Μάκης Βορίδης με έμφραγμα στο νοσοκομείο

Ο πρώην Υπουργός Μετανάστευσης, Μάκης Βορίδης, με έμφραγμα στο νοσοκομείο, λίγο μετά την παραίτησή του…

3 ώρες ago

Ο Αχιλλέας Μπέος γλίστρησε και έπεσε στη θάλασσα

Ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος γλίστρησε και έπεσε στη θάλασσα μετά από απίστευτο ατύχημα Μια…

5 ώρες ago

Θρίλερ με τον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια – Έχασε όλη του την ηλεκτρική ισχύ

Θρίλερ με τον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια: Έχασε όλη του την ηλεκτρική ισχύ και τα…

5 ώρες ago