Γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλο: Θα ενθουσιάσει όλους στο τραπέζι σας!

Μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο και ελαφρύ γεύμα που συνδυάζει τη γεύση με τη θρεπτικότητα

Τα γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλο είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο και ελαφρύ γεύμα που συνδυάζει τη γεύση με τη θρεπτικότητα. Η παρακάτω συνταγή θα σας καθοδηγήσει βήμα-βήμα για να ετοιμάσετε αυτό το παραδοσιακό πιάτο με μια υγιεινή εναλλακτική λύση.

Υλικά:

1 κιλό κιμά κοτόπουλου
300 γρ. ρύζι νυχάκι
2 ξερά κρεμμύδια
2 καρότα
3 κολοκυθάκια
2 πατάτες
Λίγο άνιθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμός από 1 λεμόνι
2 αυγά
2 – 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι γ.ο.χ.

Εκτέλεση:
Ετοιμασία του Κιμά:

Αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε τον κιμά κοτόπουλου με ρύζι νυχάκι. Κατόπιν κόψτε τα κρεμμύδια σε πολύ λεπτές φέτες ή ψιλοκόψτε τα. Προσθέστε τα κρεμμύδια στον κιμά και ανακατέψτε καλά.
Προετοιμασία των Λαχανικών:

Στη συνέχεια καθαρίστε και κόψτε τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες σε μικρούς κύβους. Τρίψτε τα καρότα και τα κολοκυθάκια αν προτιμάτε πιο λεπτόκοκκο αποτέλεσμα.

Επιπλέον πλάστε μικρές μπάλες από το μείγμα του κιμά και τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο. Μπορείτε να κάνετε τα γιουβαρλάκια όσο μεγάλα ή μικρά επιθυμείτε.

Μαγείρεμα:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρετε τα υπόλοιπα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα.
Προσθέστε τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και σωτάρετε για 5-7 λεπτά.
Μετά προσθέστε αρκετό νερό ώστε να καλύπτει τα λαχανικά και αφήστε το να βράσει.

Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, τοποθετήστε τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα προσεκτικά, φροντίζοντας να είναι καλυμμένα από το υγρό.
Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και λίγο άνιθο για γεύση.
Επίσης μαγειρέψτε τα γιουβαρλάκια σε μέτρια φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν καλά και το ρύζι να είναι τρυφερό.

Ετοιμασία της Σάλτσας:

Στη συνέχεια χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέστε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Στη συνέχεια, προσθέστε τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε ξανά.
Μετά πάρτε λίγο από τον ζεστό ζωμό της κατσαρόλας και προσθέστε το στο μείγμα αυγών ανακατεύοντας συνεχώς.
Κατόπιν ρίξτε το μείγμα σιγά-σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας απαλά για να δημιουργηθεί μια πλούσια και λεία σάλτσα.

Σερβίρισμα:

Στο τέλος αφήστε το φαγητό να βράσει για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να πήξει η σάλτσα και να συνδυαστούν οι γεύσεις.
Έπειτα σερβίρετε τα γιουβαρλάκια ζεστά με τα λαχανικά και τη σάλτσα από πάνω.
Ωστόσο αυτή η συνταγή για γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλο συνδυάζει τη γεύση με τη θρεπτικότητα, προσφέροντας ένα γεύμα που είναι ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια ή ειδικές περιστάσεις.

Με την ελαφριά γεύση του κοτόπουλου και την πλούσια σάλτσα, είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσει όλους στο τραπέζι σας!

Δείτε το βίντεο:

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Εκτίμηση σοκ για το Bitcoin: Που θα φτάσει η τιμή του μέσα στο 2025;

Εκτίμηση σοκ για το Bitcoin Που θα φτάσει η τιμή του στο 2025; Οι Προβλέψεις…

8 λεπτά ago

Άγιο Όρος: Το θαυματουργό μυστικό των μοναχών για τον καρκίνο

Άγιο Όρος Στο φως το θαυματουργό μυστικό των μοναχών για να προστατεύονται από τον καρκίνο…

19 λεπτά ago

Επιστήμονες βρήκαν που κρύβονται οι εξωγήινοι

Επιστήμονες βρήκαν που κρύβονται οι εξωγήινοι! Η απάντηση που θα σας αφήσει άφωνους και το…

7 ώρες ago

Αστυνομικός ερχόταν σε συνουσία με πτώματα ακόμη και παιδιών

Αστυνομικός που ήταν και παντρεμένος ερχόταν σε συνουσία με πτώματα ακόμη και μικρών παιδιών Αστυνομικός…

8 ώρες ago

Με ποιόν είναι παντρεμένη η Ειρήνη Μουρτζούκου;

Με ποιόν είναι παντρεμένη η Ειρήνη Μουρτζούκου; Η απάτη και η μπίζνα με τους εικονικούς…

8 ώρες ago

Το άγνωστο Μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου που προκαλεί δέος

Το άγνωστο Μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου που είναι κρυμμένο και προκαλεί δέος σε όλον τον…

11 ώρες ago