ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Γιουβέτσι με θαλασσινά: Συνταγή που θα «απογειώσει» το σαρακοστιανό σας τραπέζι!

Μια διαφορετική πρόταση για την Καθαρή Δευτέρα, τη νηστεία και όχι μόνο

Αν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και αναρωτιέστε τι διαφορετικό μπορείτε να φτιάξετε την Καθαρή Δευτέρα, δοκιμάστε να κάνετε ένα γιουβέτσι με θαλασσινά, που σίγουρα θα «απογειώσει» το σαρακοστιανό σας τραπέζι και θα σας ενθουσιάσει. Δείτε παρακάτω βήμα – βήμα τη συνταγή…

Είναι μία πρόταση για όλη την περίοδο της Σαρακοστής και όχι μόνο με μέτριο βαθμό δυσκολίας αλλά μοναδικό αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης το μενού της εβδομάδας: Από πρασόρυζο μέχρι το «βρώμικο» της πλατείας Μαβίλη στο σπίτι

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για περίπου 4 – 6 μερίδες

  • 1 μικρό χταπόδι, καθαρισμένο
  • 5 – 6 μέτρια καλαμαράκια, καθαρισμένα
  • 4 – 5 μέτριες σουπιές, καθαρισμένες
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού κρασί κόκκινο
  • 1 ποτήρι νερού ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κοφτή κουτ. σούπας ξερό, κοπανισμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • λίγη σκόνη κανέλας
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι άκοπο
  • 400 γρ. σπαγγέτι

Βήμα – βήμα οι οδηγίες και η εκτέλεση

  • Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  • Στη συνέχεια, κόβουμε όλα τα θαλασσινά σε κομμάτια παρόμοια.
  • Τα βάζουμε στο ταψί μαζί με όλα τα υλικά εκτός από τα σπαγγέτι.
  • Προσθέτουμε επίσης 3 ποτήρια βραστό νερό και φουρνίζουμε το ταψί.
  • Ανάλογα με το μέγεθός τους, τα θαλασσινά χρειάζονται 40 – 60 λεπτά ψήσιμο. Τα δοκιμάζουμε τσιμπώντας με πιρούνι και τότε υπολογίζουμε τα υγρά του ταψιού και προσθέτουμε επίσης βραστό νερό, να είναι συνολικά 3 ποτήρια.
  • Σπάμε τα σπαγγέτι σε κομμάτια 4 εκατοστά μάκρος και τα ρίχνουμε στο ταψί καθώς επίσης και το ανάλογο αλάτι. Ανακατεύουμε με το πιρούνι ώστε να μπει μέσα στο υγρό και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να το απορροφήσει, γύρω στα 10 – 12 λεπτά. Αν προτού γίνει το ζυμαρικό σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη.
  • Ξεφουρνίζουμε το γιουβέτσι με τα καλαμαράκια, το χταπόδι και τις σουπιές και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Και… Καλή σας όρεξη!…

Back to top button