ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιουβέτσι με θαλασσινά: Συνταγή που θα «απογειώσει» το σαρακοστιανό σας τραπέζι!

Μια διαφορετική πρόταση για την Καθαρή Δευτέρα, τη νηστεία και όχι μόνο

Αν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και αναρωτιέστε τι διαφορετικό μπορείτε να φτιάξετε την Καθαρή Δευτέρα, δοκιμάστε να κάνετε ένα γιουβέτσι με θαλασσινά, που σίγουρα θα «απογειώσει» το σαρακοστιανό σας τραπέζι και θα σας ενθουσιάσει. Δείτε παρακάτω βήμα – βήμα τη συνταγή…

Είναι μία πρόταση για όλη την περίοδο της Σαρακοστής και όχι μόνο με μέτριο βαθμό δυσκολίας αλλά μοναδικό αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης το μενού της εβδομάδας: Από πρασόρυζο μέχρι το «βρώμικο» της πλατείας Μαβίλη στο σπίτι

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για περίπου 4 – 6 μερίδες

  • 1 μικρό χταπόδι, καθαρισμένο
  • 5 – 6 μέτρια καλαμαράκια, καθαρισμένα
  • 4 – 5 μέτριες σουπιές, καθαρισμένες
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού κρασί κόκκινο
  • 1 ποτήρι νερού ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κοφτή κουτ. σούπας ξερό, κοπανισμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • λίγη σκόνη κανέλας
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι άκοπο
  • 400 γρ. σπαγγέτι

Βήμα – βήμα οι οδηγίες και η εκτέλεση

  • Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  • Στη συνέχεια, κόβουμε όλα τα θαλασσινά σε κομμάτια παρόμοια.
  • Τα βάζουμε στο ταψί μαζί με όλα τα υλικά εκτός από τα σπαγγέτι.
  • Προσθέτουμε επίσης 3 ποτήρια βραστό νερό και φουρνίζουμε το ταψί.
  • Ανάλογα με το μέγεθός τους, τα θαλασσινά χρειάζονται 40 – 60 λεπτά ψήσιμο. Τα δοκιμάζουμε τσιμπώντας με πιρούνι και τότε υπολογίζουμε τα υγρά του ταψιού και προσθέτουμε επίσης βραστό νερό, να είναι συνολικά 3 ποτήρια.
  • Σπάμε τα σπαγγέτι σε κομμάτια 4 εκατοστά μάκρος και τα ρίχνουμε στο ταψί καθώς επίσης και το ανάλογο αλάτι. Ανακατεύουμε με το πιρούνι ώστε να μπει μέσα στο υγρό και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να το απορροφήσει, γύρω στα 10 – 12 λεπτά. Αν προτού γίνει το ζυμαρικό σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη.
  • Ξεφουρνίζουμε το γιουβέτσι με τα καλαμαράκια, το χταπόδι και τις σουπιές και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Και… Καλή σας όρεξη!…

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Ξεβράστηκε σε παραλία θαλάσσιο «τέρας»: «Θα προκαλέσει εφιάλτες»

Ξεβράστηκε σε παραλία θαλάσσιο «τέρας»: «Θα προκαλέσει εφιάλτες»! Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και…

7 λεπτά ago

Συναγερμός για τη γρίπη των πτηνών: Πάνω από 7.500 μολυσμένα πουλερικά στη Βουλγαρία – Φόβοι για εξάπλωση στην Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βουλγαρία λόγω εμφάνισης της γρίπης των πτηνών. Με τον ιό H5N1…

47 λεπτά ago

Ισραήλ: Εξουδετέρωση «τρομοκρατών» που πέρασαν από την Ιορδανία

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εντόπισε έναν αριθμό ατόμων, τους οποίους περιέγραψε ως «τρομοκράτες». Καθώς…

2 ώρες ago

Παντρεύτηκε ο Φώτης Σεργουλόπουλος

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο σύντροφός του προχώρησαν στο επόμενο βήμα της σχέσης τους μετά…

4 ώρες ago

Γιώργος Αυτιάς: Στην λαϊκή αγορά του Βελγίου – Εξωφρενικές οι τιμές

Ο Γιώργος Αυτιάς συμμετείχε στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΙ. Όπου παρουσίασε μια σύγκριση των τιμών…

5 ώρες ago

Κορωπί: Νεκρός 17χρονος σε θανατηφόρο τροχαίο

Μια τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου στο Κορωπί, όταν ένας 17χρονος υπέστη…

5 ώρες ago