ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιουβέτσι με θαλασσινά: Συνταγή που θα «απογειώσει» το σαρακοστιανό σας τραπέζι!

Μια διαφορετική πρόταση για την Καθαρή Δευτέρα, τη νηστεία και όχι μόνο

Published by
Συντακτική Ομάδα

Αν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και αναρωτιέστε τι διαφορετικό μπορείτε να φτιάξετε την Καθαρή Δευτέρα, δοκιμάστε να κάνετε ένα γιουβέτσι με θαλασσινά, που σίγουρα θα «απογειώσει» το σαρακοστιανό σας τραπέζι και θα σας ενθουσιάσει. Δείτε παρακάτω βήμα – βήμα τη συνταγή…

Είναι μία πρόταση για όλη την περίοδο της Σαρακοστής και όχι μόνο με μέτριο βαθμό δυσκολίας αλλά μοναδικό αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης το μενού της εβδομάδας: Από πρασόρυζο μέχρι το «βρώμικο» της πλατείας Μαβίλη στο σπίτι

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για περίπου 4 – 6 μερίδες

  • 1 μικρό χταπόδι, καθαρισμένο
  • 5 – 6 μέτρια καλαμαράκια, καθαρισμένα
  • 4 – 5 μέτριες σουπιές, καθαρισμένες
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού κρασί κόκκινο
  • 1 ποτήρι νερού ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κοφτή κουτ. σούπας ξερό, κοπανισμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • λίγη σκόνη κανέλας
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι άκοπο
  • 400 γρ. σπαγγέτι

Βήμα – βήμα οι οδηγίες και η εκτέλεση

  • Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  • Στη συνέχεια, κόβουμε όλα τα θαλασσινά σε κομμάτια παρόμοια.
  • Τα βάζουμε στο ταψί μαζί με όλα τα υλικά εκτός από τα σπαγγέτι.
  • Προσθέτουμε επίσης 3 ποτήρια βραστό νερό και φουρνίζουμε το ταψί.
  • Ανάλογα με το μέγεθός τους, τα θαλασσινά χρειάζονται 40 – 60 λεπτά ψήσιμο. Τα δοκιμάζουμε τσιμπώντας με πιρούνι και τότε υπολογίζουμε τα υγρά του ταψιού και προσθέτουμε επίσης βραστό νερό, να είναι συνολικά 3 ποτήρια.
  • Σπάμε τα σπαγγέτι σε κομμάτια 4 εκατοστά μάκρος και τα ρίχνουμε στο ταψί καθώς επίσης και το ανάλογο αλάτι. Ανακατεύουμε με το πιρούνι ώστε να μπει μέσα στο υγρό και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να το απορροφήσει, γύρω στα 10 – 12 λεπτά. Αν προτού γίνει το ζυμαρικό σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη.
  • Ξεφουρνίζουμε το γιουβέτσι με τα καλαμαράκια, το χταπόδι και τις σουπιές και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Και… Καλή σας όρεξη!…

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Κυριακή 6 Ιουλίου 2025: Το εορτολόγιο της Δ’ Ματθαίου και οι Άγιοι της ημέρας

Στις 6 Ιουλίου 2025, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου Σισώη του Μεγάλου,…

40 λεπτά ago

Παναθηναϊκός: Το μήνυμα του Βιτόρια μετά την ήττα από τη Νόρτζελαντ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 1-0 από τη Νόρτζελαντ στο δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας του στην…

1 ώρα ago

Σάλος με την Κατερίνα Στικούδη: Οι ακατάλληλες λήψεις και οι χυδαίες χειρονομίες

Σάλος με την Κατερίνα Στικούδη: Οι ακατάλληλες λήψεις και οι χυδαίες χειρονομίες που κυκλοφόρησαν στο…

2 ώρες ago

Ποιός είναι ο γνωστός δημοσιογράφος που εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή;

Ποιός είναι ο γνωστός δημοσιογράφος που εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή; Αδιανόητες καταγγελίες από την βουλευτή…

2 ώρες ago

Έγκλημα στην Αγία Παρασκευή: Νορβηγός καθηγητής ο δολοφονημένος 43χρονος – Πατέρας δύο παιδιών

Ταυτοποιήθηκε το θύμα της άγριας δολοφονίας που συγκλόνισε το κέντρο της Αγίας Παρασκευής χθες το…

5 ώρες ago

ΠΑΟΚ: Επιστροφή του Ραζβάν Μαρίν στο μεταγραφικό σενάριο – Τι λένε οι Ιταλοί

Το όνομα του Ρουμάνου διεθνή μέσου της Κάλιαρι, Ραζβάν Μαρίν, επανήλθε στο προσκήνιο του ρεπορτάζ…

6 ώρες ago