ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιουβέτσι με θαλασσινά: Συνταγή που θα «απογειώσει» το σαρακοστιανό σας τραπέζι!

Μια διαφορετική πρόταση για την Καθαρή Δευτέρα, τη νηστεία και όχι μόνο

Αν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και αναρωτιέστε τι διαφορετικό μπορείτε να φτιάξετε την Καθαρή Δευτέρα, δοκιμάστε να κάνετε ένα γιουβέτσι με θαλασσινά, που σίγουρα θα «απογειώσει» το σαρακοστιανό σας τραπέζι και θα σας ενθουσιάσει. Δείτε παρακάτω βήμα – βήμα τη συνταγή…

Είναι μία πρόταση για όλη την περίοδο της Σαρακοστής και όχι μόνο με μέτριο βαθμό δυσκολίας αλλά μοναδικό αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης το μενού της εβδομάδας: Από πρασόρυζο μέχρι το «βρώμικο» της πλατείας Μαβίλη στο σπίτι

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για περίπου 4 – 6 μερίδες

  • 1 μικρό χταπόδι, καθαρισμένο
  • 5 – 6 μέτρια καλαμαράκια, καθαρισμένα
  • 4 – 5 μέτριες σουπιές, καθαρισμένες
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού κρασί κόκκινο
  • 1 ποτήρι νερού ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κοφτή κουτ. σούπας ξερό, κοπανισμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • λίγη σκόνη κανέλας
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι άκοπο
  • 400 γρ. σπαγγέτι

Βήμα – βήμα οι οδηγίες και η εκτέλεση

  • Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  • Στη συνέχεια, κόβουμε όλα τα θαλασσινά σε κομμάτια παρόμοια.
  • Τα βάζουμε στο ταψί μαζί με όλα τα υλικά εκτός από τα σπαγγέτι.
  • Προσθέτουμε επίσης 3 ποτήρια βραστό νερό και φουρνίζουμε το ταψί.
  • Ανάλογα με το μέγεθός τους, τα θαλασσινά χρειάζονται 40 – 60 λεπτά ψήσιμο. Τα δοκιμάζουμε τσιμπώντας με πιρούνι και τότε υπολογίζουμε τα υγρά του ταψιού και προσθέτουμε επίσης βραστό νερό, να είναι συνολικά 3 ποτήρια.
  • Σπάμε τα σπαγγέτι σε κομμάτια 4 εκατοστά μάκρος και τα ρίχνουμε στο ταψί καθώς επίσης και το ανάλογο αλάτι. Ανακατεύουμε με το πιρούνι ώστε να μπει μέσα στο υγρό και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να το απορροφήσει, γύρω στα 10 – 12 λεπτά. Αν προτού γίνει το ζυμαρικό σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη.
  • Ξεφουρνίζουμε το γιουβέτσι με τα καλαμαράκια, το χταπόδι και τις σουπιές και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Και… Καλή σας όρεξη!…

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Γάλα σύκου: Ο ανεκτίμητος χυμός της φύσης

Το γάλα σύκου είναι ο ανεκτίμητος χυμός της φύσης με τα απίστευτα οφέλη για τον…

2 ώρες ago

Εκτίμηση σοκ για το Bitcoin: Που θα φτάσει η τιμή του μέσα στο 2025;

Εκτίμηση σοκ για το Bitcoin Που θα φτάσει η τιμή του στο 2025; Οι Προβλέψεις…

3 ώρες ago

Άγιο Όρος: Το θαυματουργό μυστικό των μοναχών για τον καρκίνο

Άγιο Όρος Στο φως το θαυματουργό μυστικό των μοναχών για να προστατεύονται από τον καρκίνο…

3 ώρες ago

Επιστήμονες βρήκαν που κρύβονται οι εξωγήινοι

Επιστήμονες βρήκαν που κρύβονται οι εξωγήινοι! Η απάντηση που θα σας αφήσει άφωνους και το…

10 ώρες ago

Αστυνομικός ερχόταν σε συνουσία με πτώματα ακόμη και παιδιών

Αστυνομικός που ήταν και παντρεμένος ερχόταν σε συνουσία με πτώματα ακόμη και μικρών παιδιών Αστυνομικός…

11 ώρες ago

Με ποιόν είναι παντρεμένη η Ειρήνη Μουρτζούκου;

Με ποιόν είναι παντρεμένη η Ειρήνη Μουρτζούκου; Η απάτη και η μπίζνα με τους εικονικούς…

11 ώρες ago