Φτιάξτε ένα εντυπωσιακό και πεντανόστιμο γλυκό με στρώσεις γεύσης που θα σας κερδίσουν! Εύκολο στην παρασκευή, συνδυάζει την τραγανή βάση μπισκότου, την ανάλαφρη σαντιγί, την πλούσια, σπιτική σάλτσα σοκολάτας και το άρωμα των καβουρδισμένων φουντουκιών.
Υλικά:
Βάση: 250 γρ. μπισκότα Digestive (θρυμματισμένα), 125 γρ. βούτυρο (λιωμένο).
Σαντιγί: 500 ml παγωμένη κρέμα γάλακτος (35-36% λιπαρά), 50-70 γρ. ζάχαρη άχνη, 1 βανίλια (προαιρετικά).
Σάλτσα σοκολάτας: 100 γρ. κακάο, 150 γρ. ζάχαρη, 200 ml νερό.
Γαρνιτούρα: 50 γρ. φουντούκια (καβουρδισμένα, χοντροκομμένα).
Εκτέλεση:
Βάση: Ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το μείγμα σε μια φόρμα 20-22 εκ. με αποσπώμενη βάση και βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σαντιγί: Χτυπήστε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Απλώστε τη πάνω από τη μπισκοτένια βάση.
Σάλτσα Σοκολάτας: Σε κατσαρολάκι, ανακατέψτε κακάο, ζάχαρη και νερό. Βράστε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς. Αφήστε να κρυώσει λίγο.
Συναρμολόγηση: Περιχύστε τη χλιαρή σάλτσα σοκολάτας πάνω από τη σαντιγί. Πασπαλίστε με τα φουντούκια.
Ψύξη: Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες (ιδανικά περισσότερο) για να παγώσει και να δέσουν οι γεύσεις.
Χορηγούμενο