Φτιάξτε ένα εντυπωσιακό και πεντανόστιμο γλυκό με στρώσεις γεύσης που θα σας κερδίσουν! Εύκολο στην παρασκευή, συνδυάζει την τραγανή βάση μπισκότου, την ανάλαφρη σαντιγί, την πλούσια, σπιτική σάλτσα σοκολάτας και το άρωμα των καβουρδισμένων φουντουκιών.
Βάση: 250 γρ. μπισκότα Digestive (θρυμματισμένα), 125 γρ. βούτυρο (λιωμένο).
Σαντιγί: 500 ml παγωμένη κρέμα γάλακτος (35-36% λιπαρά), 50-70 γρ. ζάχαρη άχνη, 1 βανίλια (προαιρετικά).
Σάλτσα σοκολάτας: 100 γρ. κακάο, 150 γρ. ζάχαρη, 200 ml νερό.
Γαρνιτούρα: 50 γρ. φουντούκια (καβουρδισμένα, χοντροκομμένα).
Βάση: Ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το μείγμα σε μια φόρμα 20-22 εκ. με αποσπώμενη βάση και βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σαντιγί: Χτυπήστε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Απλώστε τη πάνω από τη μπισκοτένια βάση.
Σάλτσα Σοκολάτας: Σε κατσαρολάκι, ανακατέψτε κακάο, ζάχαρη και νερό. Βράστε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς. Αφήστε να κρυώσει λίγο.
Συναρμολόγηση: Περιχύστε τη χλιαρή σάλτσα σοκολάτας πάνω από τη σαντιγί. Πασπαλίστε με τα φουντούκια.
Ψύξη: Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες (ιδανικά περισσότερο) για να παγώσει και να δέσουν οι γεύσεις.
Γνωστός Έλληνας ηθοποιός στα «πράσα» με την Jennifer Lopez σε πολυτελέστατο εστιατόριο στο Beverly Hills…
Σεισμός τώρα στην Αθήνα με επίκεντρο στο Γαλάτσι ταρακούνησε πολλές περιοχές της Πρωτεύουσας σκορπώντας ανησυχία…
Ειρήνη Λαγούδη: Γιατί ανοίγει ξανά η υπόθεση θρίλερ με τον μυστήριο θάνατο στη λίμνη Τριχωνίδα,…
Αγωνία για τη Ράνια Τζίμα Στο Ωνάσειο στη ΜΕΘ μετά από επέμβαση ο σύζυγός της…
Τούρκοι ψαράδες λεηλατούν ανενόχλητοι τον θαλάσσιο πλούτο μας στο Αιγαίο και προσβάλλουν την εθνική μας…
Πεθερός έσφαξε τη νύφη του μπροστά στην 5 ετών εγγονή του γιατί ήταν έτοιμη να…