Αντίθετα, το gelato απαιτεί περισσότερο γάλα και λιγότερη κρέμα γάλακτος, λιγότερη ζάχαρη και λίγα ή καθόλου αυγά. Κατά την ανάμειξη των συστατικών, εισέρχεται λιγότερος αέρας, σε σύγκριση με το παραδοσιακό παγωτό, γεγονός που του προσδίδει πιο έντονη γεύση και κρεμώδη υφή. Επιπλέον, το gelato έχει μικρότερη διάρκεια ζωής, γι’ αυτό και παρασκευάζεται σε μικρές ποσότητες για να καταναλώνεται σύντομα. Σερβίρεται σε ελαφρώς υψηλότερη θερμοκρασία από το κλασικό παγωτό, για να διατηρεί την βελούδινη υφή του.
Ανεξαρτήτως προτίμησης, το καλοκαίρι η αγαπημένη μας απόλαυση είναι το παγωτό ή το gelato. Στην Αθήνα, οι επιλογές είναι πολλές και ποικίλες, με νέα προϊόντα να δημιουργούνται συνεχώς από τα πιο ποιοτικά υλικά, δροσιστικά και λαχταριστά, που μαγεύουν μικρούς και μεγάλους. Για όσους έχουν διάθεση να πειραματιστούν στο σπίτι, υπάρχουν πάντα συνταγές για την παρασκευή σπιτικού παγωτού ή gelato.
Ξεβράστηκε σε παραλία θαλάσσιο «τέρας»: «Θα προκαλέσει εφιάλτες»! Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και…
Συναγερμός έχει σημάνει στη Βουλγαρία λόγω εμφάνισης της γρίπης των πτηνών. Με τον ιό H5N1…
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εντόπισε έναν αριθμό ατόμων, τους οποίους περιέγραψε ως «τρομοκράτες». Καθώς…
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο σύντροφός του προχώρησαν στο επόμενο βήμα της σχέσης τους μετά…
Ο Γιώργος Αυτιάς συμμετείχε στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΙ. Όπου παρουσίασε μια σύγκριση των τιμών…
Μια τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου στο Κορωπί, όταν ένας 17χρονος υπέστη…