Αντίθετα, το gelato απαιτεί περισσότερο γάλα και λιγότερη κρέμα γάλακτος, λιγότερη ζάχαρη και λίγα ή καθόλου αυγά. Κατά την ανάμειξη των συστατικών, εισέρχεται λιγότερος αέρας, σε σύγκριση με το παραδοσιακό παγωτό, γεγονός που του προσδίδει πιο έντονη γεύση και κρεμώδη υφή. Επιπλέον, το gelato έχει μικρότερη διάρκεια ζωής, γι’ αυτό και παρασκευάζεται σε μικρές ποσότητες για να καταναλώνεται σύντομα. Σερβίρεται σε ελαφρώς υψηλότερη θερμοκρασία από το κλασικό παγωτό, για να διατηρεί την βελούδινη υφή του.
Ανεξαρτήτως προτίμησης, το καλοκαίρι η αγαπημένη μας απόλαυση είναι το παγωτό ή το gelato. Στην Αθήνα, οι επιλογές είναι πολλές και ποικίλες, με νέα προϊόντα να δημιουργούνται συνεχώς από τα πιο ποιοτικά υλικά, δροσιστικά και λαχταριστά, που μαγεύουν μικρούς και μεγάλους. Για όσους έχουν διάθεση να πειραματιστούν στο σπίτι, υπάρχουν πάντα συνταγές για την παρασκευή σπιτικού παγωτού ή gelato.
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής, 22 Νοεμβρίου,…
Μια από τις πιο ασυνήθιστες και ανησυχητικές υποθέσεις λαθρεμπορίας άγριας ζωής σημειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο…
Η Δέσποινα Μοιραράκη έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση της μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας…
Δύο περιοχές της Ελλάδας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ακόμη τριήμερο πριν από…
Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο στα Τρίκαλα. Εκεί ένας έντονος καβγάς ανάμεσα σε μαθητές…
Το γάλα σύκου είναι ο ανεκτίμητος χυμός της φύσης με τα απίστευτα οφέλη για τον…