Αντίθετα, το gelato απαιτεί περισσότερο γάλα και λιγότερη κρέμα γάλακτος, λιγότερη ζάχαρη και λίγα ή καθόλου αυγά. Κατά την ανάμειξη των συστατικών, εισέρχεται λιγότερος αέρας, σε σύγκριση με το παραδοσιακό παγωτό, γεγονός που του προσδίδει πιο έντονη γεύση και κρεμώδη υφή. Επιπλέον, το gelato έχει μικρότερη διάρκεια ζωής, γι’ αυτό και παρασκευάζεται σε μικρές ποσότητες για να καταναλώνεται σύντομα. Σερβίρεται σε ελαφρώς υψηλότερη θερμοκρασία από το κλασικό παγωτό, για να διατηρεί την βελούδινη υφή του.
Ανεξαρτήτως προτίμησης, το καλοκαίρι η αγαπημένη μας απόλαυση είναι το παγωτό ή το gelato. Στην Αθήνα, οι επιλογές είναι πολλές και ποικίλες, με νέα προϊόντα να δημιουργούνται συνεχώς από τα πιο ποιοτικά υλικά, δροσιστικά και λαχταριστά, που μαγεύουν μικρούς και μεγάλους. Για όσους έχουν διάθεση να πειραματιστούν στο σπίτι, υπάρχουν πάντα συνταγές για την παρασκευή σπιτικού παγωτού ή gelato.
Δυνατός σεισμός τώρα στην Εύβοια έγινε αισθητός και σε πολλές περιοχές στην Αττική - Το…
Αγωνία για τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο σε προχωρημένο…
Καταιγιστικός ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ Χρήστος Παπαδημητρίου για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του…
Τα αλλάζουν όλα οι τράπεζες και καταργούν τις κάρτες στα ΑΤΜ... Πώς θα κάνουμε αναλήψεις…
Ο Νίκος Αθανασίου, σε νέα του τοποθέτηση στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, ανάλυσε τις μεταγραφικές κινήσεις…
Για πολλά χρόνια, οι υδατάνθρακες είχαν κακή φήμη, θεωρούμενοι υπεύθυνοι για την αύξηση του βάρους.…