Αντίθετα, το gelato απαιτεί περισσότερο γάλα και λιγότερη κρέμα γάλακτος, λιγότερη ζάχαρη και λίγα ή καθόλου αυγά. Κατά την ανάμειξη των συστατικών, εισέρχεται λιγότερος αέρας, σε σύγκριση με το παραδοσιακό παγωτό, γεγονός που του προσδίδει πιο έντονη γεύση και κρεμώδη υφή. Επιπλέον, το gelato έχει μικρότερη διάρκεια ζωής, γι’ αυτό και παρασκευάζεται σε μικρές ποσότητες για να καταναλώνεται σύντομα. Σερβίρεται σε ελαφρώς υψηλότερη θερμοκρασία από το κλασικό παγωτό, για να διατηρεί την βελούδινη υφή του.
Ανεξαρτήτως προτίμησης, το καλοκαίρι η αγαπημένη μας απόλαυση είναι το παγωτό ή το gelato. Στην Αθήνα, οι επιλογές είναι πολλές και ποικίλες, με νέα προϊόντα να δημιουργούνται συνεχώς από τα πιο ποιοτικά υλικά, δροσιστικά και λαχταριστά, που μαγεύουν μικρούς και μεγάλους. Για όσους έχουν διάθεση να πειραματιστούν στο σπίτι, υπάρχουν πάντα συνταγές για την παρασκευή σπιτικού παγωτού ή gelato.
Εικόνες σοκ καταγράφηκαν σε βίντεο όταν τίγρης κατασπάραξε, σε σαφάρι, γυναίκα μπροστά στην έντρομη οικογένειά…
Κώστας Χαρδαβέλας: Η συγκινητική αποκάλυψη από τη χήρα του, Μαρία Παναγοπούλου, 8 μήνες από τον…
Πέρα από τους κοσμοπολίτικους προορισμούς, η Ελλάδα κρύβει νησιά που προσφέρουν ηρεμία και αυθεντικότητα. Χάλκη:…
Ένα νέο αιματηρό περιστατικό συγκλονίζει τον Ισημερινό. Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση…
Αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα 18 Αυγούστου, με βροχές και καταιγίδες να αναμένονται…
Ο Γιώργος Βαγιαννίδης έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Σπόρτινγκ…