Αντίθετα, το gelato απαιτεί περισσότερο γάλα και λιγότερη κρέμα γάλακτος, λιγότερη ζάχαρη και λίγα ή καθόλου αυγά. Κατά την ανάμειξη των συστατικών, εισέρχεται λιγότερος αέρας, σε σύγκριση με το παραδοσιακό παγωτό, γεγονός που του προσδίδει πιο έντονη γεύση και κρεμώδη υφή. Επιπλέον, το gelato έχει μικρότερη διάρκεια ζωής, γι’ αυτό και παρασκευάζεται σε μικρές ποσότητες για να καταναλώνεται σύντομα. Σερβίρεται σε ελαφρώς υψηλότερη θερμοκρασία από το κλασικό παγωτό, για να διατηρεί την βελούδινη υφή του.
Ανεξαρτήτως προτίμησης, το καλοκαίρι η αγαπημένη μας απόλαυση είναι το παγωτό ή το gelato. Στην Αθήνα, οι επιλογές είναι πολλές και ποικίλες, με νέα προϊόντα να δημιουργούνται συνεχώς από τα πιο ποιοτικά υλικά, δροσιστικά και λαχταριστά, που μαγεύουν μικρούς και μεγάλους. Για όσους έχουν διάθεση να πειραματιστούν στο σπίτι, υπάρχουν πάντα συνταγές για την παρασκευή σπιτικού παγωτού ή gelato.
Σάλος στη Φολέγανδρο: Αλλοδαπός μπήκε σε κομμωτήριο και αυνανίστηκε σε δημόσια θέα, ενώ ξύριζε το…
Σοκ στο Hollywood: Πέθανε ξαφνικά, σε ηλικία 67 ετών, από καρδιακή προσβολή, ο διάσημος ηθοποιός…
Παντρεύτηκε γνωστή δημοσιογράφος και δεν το ήξερε κανείς... Οι πρώτες φωτογραφίες που διέρρευσαν από τον…
Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την αγορά του υπόλοιπου 37,5% των δικαιωμάτων του Γιώργου Βαγιαννίδη από την…
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Αθήνα θα φιλοξενήσει το…
Το αινιγματικό story του Γιαννακόπουλου "φούντωσε" τα μεταγραφικά σενάρια στον Παναθηναϊκό Μία συγκεκριμένη επιλογή τραγουδιού…