ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Γρήγορο και απολαυστικό γλυκό ψυγείου – Έτοιμο σε λιγότερο από 5 λεπτά

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, οι ανάγκες για γλυκά ψυγείου αυξάνονται

Published by
Συντακτική Ομάδα

Απόλαυσε ένα δροσερό γλυκό ψυγείου χωρίς μπισκότα

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, οι ανάγκες για γλυκά ψυγείου αυξάνονται. Ενώ τα πιο ελκυστικά είναι εκείνα που μπορούν να παρασκευαστούν εύκολα. Σήμερα θα δοκιμάσετε ένα γρήγορο και νόστιμο γλυκό ψυγείου χωρίς μπισκότα. Ιδανικό για όσους δεν τρελαίνονται για αυτά ή δεν έχουν στο σπίτι.

 

Υλικά:

2 αυγά
150 γραμμάρια ζάχαρης
1 κουταλάκι ζάχαρη βανίλια
500 γραμμάρια ξινή κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
50 γραμμάρια βούτυρο

Στρώσεις κέικ:

250 γραμμάρια αλεύρι
70 γραμμάρια ζάχαρη
150 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια καρύδια

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Σε μια μικρή κατσαρόλα, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη, τη ζάχαρη βανίλια και το κορν φλάουρ με έναν αναδευτήρα.

Βήμα 2: Στη συνέχεια προσθέστε τη ξινή κρέμα γάλακτος και βράστε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφήστε τη να κρυώσει όταν είναι έτοιμη.

Βήμα 3: Κατόπιν σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τρίψτε το μέχρι να αλλάξει χρώμα. Στη συνέχεια, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.

Βήμα 4: Σε μια αντικολλητική φόρμα, απλώστε το αποτέλεσμα (μία στρώση), πασπαλίστε με καρύδια και κατόπιν, με έναν κορνέ ζαχαροπλαστικής, τοποθετήστε μία στρώση κρέμας. Έπειτα ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για τρεις στρώσεις συνολικά (ή περισσότερες αν το μέγεθος της φόρμας το επιτρέπει). Τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή για όλο το βράδυ.

Βήμα 5: Τέλος αφαιρέστε από τη φόρμα και σερβίρετε.

Συμβουλή: Για καλύτερα αποτελέσματα, το βούτυρο πρέπει να είναι σε πλάκα και να τριφτεί με τον τρίφτη. Επίσης, αν τα καρύδια δεν είναι στο γούστο των παιδιών, αντικαταστήστε τα με αμύγδαλα, φουντούκια ή άλλους ξηρούς καρπούς της επιλογής σας.

Αυτό το γλυκό είναι αφράτο και ιδιαίτερα νόστιμο!

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Ο καιρός το Πάσχα και η πρόγνωση για όλον τον Απρίλιο

Ο καιρός το Πάσχα και η πρόγνωση για όλον τον Απρίλιο... Οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις του…

7 λεπτά ago

Δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Ο Τουρκικός Στρατός απειλεί το Ισραήλ

Ο Τουρκικός Στρατός κατέλαβε την αεροπορική βάση Τ4 στην Παλμύρα της Συρίας και απειλεί άμεσα…

21 λεπτά ago

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αποκαλύπτει τα μεγάλα μυστικά της ζωής του

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αποκαλύπτει τα μεγάλα μυστικά της ζωής του από τις απιστίες μέχρι την…

53 λεπτά ago

Ο επεισοδιακός χωρισμός Βανδή – Μπισμπίκη και τα ουρλιαχτά

Τι κρύβει ο επεισοδιακός χωρισμός Βανδή - Μπισμπίκη; Ο νευρικός κλονισμός και τα ουρλιαχτά της…

2 ώρες ago

Σούβλισμα: Μια μαγειρική παράδοση με ρίζες στην αρχαιότητα

Το σούβλισμα, μια πανάρχαια τεχνική ψησίματος, παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους για την…

3 ώρες ago

Μαγειρίτσα: Μια Πασχαλινή συνταγή με ιστορία και παράδοση

Η μαγειρίτσα είναι μια παραδοσιακή ελληνική σούπα που καταναλώνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά…

4 ώρες ago