Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, οι ανάγκες για γλυκά ψυγείου αυξάνονται. Ενώ τα πιο ελκυστικά είναι εκείνα που μπορούν να παρασκευαστούν εύκολα. Σήμερα θα δοκιμάσετε ένα γρήγορο και νόστιμο γλυκό ψυγείου χωρίς μπισκότα. Ιδανικό για όσους δεν τρελαίνονται για αυτά ή δεν έχουν στο σπίτι.
2 αυγά
150 γραμμάρια ζάχαρης
1 κουταλάκι ζάχαρη βανίλια
500 γραμμάρια ξινή κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
50 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια αλεύρι
70 γραμμάρια ζάχαρη
150 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια καρύδια
Βήμα 1: Σε μια μικρή κατσαρόλα, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη, τη ζάχαρη βανίλια και το κορν φλάουρ με έναν αναδευτήρα.
Βήμα 2: Στη συνέχεια προσθέστε τη ξινή κρέμα γάλακτος και βράστε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφήστε τη να κρυώσει όταν είναι έτοιμη.
Βήμα 3: Κατόπιν σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τρίψτε το μέχρι να αλλάξει χρώμα. Στη συνέχεια, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Βήμα 4: Σε μια αντικολλητική φόρμα, απλώστε το αποτέλεσμα (μία στρώση), πασπαλίστε με καρύδια και κατόπιν, με έναν κορνέ ζαχαροπλαστικής, τοποθετήστε μία στρώση κρέμας. Έπειτα ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για τρεις στρώσεις συνολικά (ή περισσότερες αν το μέγεθος της φόρμας το επιτρέπει). Τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή για όλο το βράδυ.
Βήμα 5: Τέλος αφαιρέστε από τη φόρμα και σερβίρετε.
Συμβουλή: Για καλύτερα αποτελέσματα, το βούτυρο πρέπει να είναι σε πλάκα και να τριφτεί με τον τρίφτη. Επίσης, αν τα καρύδια δεν είναι στο γούστο των παιδιών, αντικαταστήστε τα με αμύγδαλα, φουντούκια ή άλλους ξηρούς καρπούς της επιλογής σας.
Αυτό το γλυκό είναι αφράτο και ιδιαίτερα νόστιμο!
Ο καιρός το Πάσχα και η πρόγνωση για όλον τον Απρίλιο... Οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις του…
Ο Τουρκικός Στρατός κατέλαβε την αεροπορική βάση Τ4 στην Παλμύρα της Συρίας και απειλεί άμεσα…
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αποκαλύπτει τα μεγάλα μυστικά της ζωής του από τις απιστίες μέχρι την…
Τι κρύβει ο επεισοδιακός χωρισμός Βανδή - Μπισμπίκη; Ο νευρικός κλονισμός και τα ουρλιαχτά της…
Το σούβλισμα, μια πανάρχαια τεχνική ψησίματος, παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους για την…
Η μαγειρίτσα είναι μια παραδοσιακή ελληνική σούπα που καταναλώνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά…