300 γραμ. φακές
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
¾ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 δαφνόφυλλα
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
¼ κουτ. γλυκού ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού ρίγανη
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από το μούλτι.
Στη συνέχεια βράζουμε τις φακές, σε νερό που να τις σκεπάζει για 5′, τις στραγγίζουμε, τις ξεπλένουμε σε σουρωτήρι και πετάμε το νερό.
Έπειτα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το λάδι και τα σωτάρουμε έως ότου γίνουν διάφανα.
Μετά προσθέτουμε και τις φακές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, για 3′ ακόμη.
Κατόπιν βάζουμε τον πελτέ, το χυμό ντομάτας, τα δαφνόφυλλα, τη ζάχαρη, την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και κρύο νερό, δυο – τρία δάχτυλα πάνω από τις φακές.
Στη συνέχεια σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε έως ότου χυλώσουν οι φακές και απορροφήσουν όλα τα υγρά τους, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην μας κολλήσουν. (Αν χρειαστεί κι άλλο νερό, προσθέτουμε).
Προς το τέλος, ρίχνουμε και το ξύδι.
Μερίδες: 4
Επίσης συνοδέψτε τις με ελιές και φέτα.
Ο χρόνος βρασίματος, εξαρτάται από το πόσο βραστερές είναι οι φακές μας.
Τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, όταν ένα βρέφος 11 μηνών μεταφέρθηκε νεκρό με ασθενοφόρο…
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Χαρακτηρίζοντάς την «ένα…
Η νίκη του Παναθηναϊκού με 1-0 επί του Ατρομήτου έφερε ανακούφιση. Αλλά οι δηλώσεις του…
Ξεκίνησε η κακοκαιρία «Barbara» η οποία, αν και σύντομη, αναμένεται να παρουσιάσει αρκετά έντονα χαρακτηριστικά…
Η La Vie en Rose της Δήμητρας Κατσαφάδου ήταν το success story των ελληνικών καλλυντικών,…
Οι ψυχές ζουν και μας βλέπουν; Τι συμβαίνει κατά τις πρώτες ημέρες και αμέσως μετά…