300 γραμ. φακές
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
¾ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 δαφνόφυλλα
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
¼ κουτ. γλυκού ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού ρίγανη
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από το μούλτι.
Στη συνέχεια βράζουμε τις φακές, σε νερό που να τις σκεπάζει για 5′, τις στραγγίζουμε, τις ξεπλένουμε σε σουρωτήρι και πετάμε το νερό.
Έπειτα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το λάδι και τα σωτάρουμε έως ότου γίνουν διάφανα.
Μετά προσθέτουμε και τις φακές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, για 3′ ακόμη.
Κατόπιν βάζουμε τον πελτέ, το χυμό ντομάτας, τα δαφνόφυλλα, τη ζάχαρη, την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και κρύο νερό, δυο – τρία δάχτυλα πάνω από τις φακές.
Στη συνέχεια σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε έως ότου χυλώσουν οι φακές και απορροφήσουν όλα τα υγρά τους, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην μας κολλήσουν. (Αν χρειαστεί κι άλλο νερό, προσθέτουμε).
Προς το τέλος, ρίχνουμε και το ξύδι.
Μερίδες: 4
Επίσης συνοδέψτε τις με ελιές και φέτα.
Ο χρόνος βρασίματος, εξαρτάται από το πόσο βραστερές είναι οι φακές μας.
Η φανουρόπιτα αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες παραδόσεις της Ορθοδοξίας, συνδεδεμένη άμεσα με τη…
Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο σκόρπισε η είδηση του θανάτου της Αβέτ Σφακιανάκη σε ηλικία 80…
Τα φημισμένα σύκα Μαρκοπούλου, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) της…
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρουί Βιτόρια, μίλησε μετά τη νίκη της ομάδας του επί της…
Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Πέμπτης 21 Αυγούστου, καθώς ξέσπασε φωτιά στον Εθνικό Δρυμό…
Ο Τραμπ βγήκε για περιπολία στους δρόμους της Ουάσινγκτον μαζί με τις δυνάμεις της Εθνοφρουράς…