300 γραμ. φακές
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
¾ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 δαφνόφυλλα
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
¼ κουτ. γλυκού ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού ρίγανη
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από το μούλτι.
Στη συνέχεια βράζουμε τις φακές, σε νερό που να τις σκεπάζει για 5′, τις στραγγίζουμε, τις ξεπλένουμε σε σουρωτήρι και πετάμε το νερό.
Έπειτα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το λάδι και τα σωτάρουμε έως ότου γίνουν διάφανα.
Μετά προσθέτουμε και τις φακές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, για 3′ ακόμη.
Κατόπιν βάζουμε τον πελτέ, το χυμό ντομάτας, τα δαφνόφυλλα, τη ζάχαρη, την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και κρύο νερό, δυο – τρία δάχτυλα πάνω από τις φακές.
Στη συνέχεια σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε έως ότου χυλώσουν οι φακές και απορροφήσουν όλα τα υγρά τους, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην μας κολλήσουν. (Αν χρειαστεί κι άλλο νερό, προσθέτουμε).
Προς το τέλος, ρίχνουμε και το ξύδι.
Μερίδες: 4
Επίσης συνοδέψτε τις με ελιές και φέτα.
Ο χρόνος βρασίματος, εξαρτάται από το πόσο βραστερές είναι οι φακές μας.
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής, 22 Νοεμβρίου,…
Μια από τις πιο ασυνήθιστες και ανησυχητικές υποθέσεις λαθρεμπορίας άγριας ζωής σημειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο…
Η Δέσποινα Μοιραράκη έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση της μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας…
Δύο περιοχές της Ελλάδας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ακόμη τριήμερο πριν από…
Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο στα Τρίκαλα. Εκεί ένας έντονος καβγάς ανάμεσα σε μαθητές…
Το γάλα σύκου είναι ο ανεκτίμητος χυμός της φύσης με τα απίστευτα οφέλη για τον…