Το Halloween είναι μία από τις πιο αγαπημένες γιορτές του φθινοπώρου, που κάθε χρόνο γίνεται πιο δημοφιλής και στην Ελλάδα. Οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι ανυπομονούν να ζήσουν το μυστήριο της βραδιάς!
Υλικά
Για τα μπισκότα
225g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
130g άχνη ζάχαρη
½ κουταλάκι αλάτι
360g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανιλίνη
200g κουβερτούρα
200g λευκή κουβερτούρα
Για τη διακόσμηση
Διακοσμητικά για Halloween (κας-κας, βρώσιμα ματάκια)
Τριμμένα μπισκότα
Εκτέλεση
Αρχικά βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη και το αλάτι και με μέτρια ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Έπειτα απλωνουμε λαδόκολλα στον πάγκο, χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα σε πάχος 1-2 εκ. με έναν πλάστη πάνω σε λαδόκολλα. Κατόπιν κόβουμε τα μπισκότα με κουπατ διαμέτρου 6 εκ., χωρίς να αφαιρέσουμε την επιπλέον ζύμη. Μεταφέρουμε ταψιά στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε η ζύμη να σταθεροποιηθεί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C . Τέλος ψήνουμε τα μπισκότα για 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα, και να αφήσουμε να κρυώσουν.
Λιώσιμο Κουβερτούρας
Λιώνουμε την κουβερτούρα και τη λευκή κουβερτούρα ξεχωριστά, είτε σε μπεν μαρί είτε στο φούρνο μικροκυμάτων. Μεταφέρουμε την κάθε λιωμένη κουβερτούρα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Διακόσμηση
Αρχικά καλύπτουμε τη μία πλευρά των μπισκότων με κουβερτούρα και των υπόλοιπων με λευκή κουβερτούρα. Έπειτα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Χρησιμοποιούμε την κουβερτούρα για να σχηματίσουμε γραμμές και να δώσουμε στα μπισκότα το εφέ μούμιας. Προσθέτουμε διακοσμητικά και σερβίρουμε.
Απολαύστε τα γιορτινά μπισκότα σας με τη μοναδική διακόσμηση Halloween!
Συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Χορηγούμενο