ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η απόλυτη γιορτινή μηλόπιτα με ακαταμάχητο crumble

Μία λαχταριστή μηλόπιτα, ιδανική για τα γιορτινά και οικογενειακά καλέσματα, που υπόσχεται να απογειώσει τη γεύση και να γεμίσει το σπίτι σας με αρώματα κανέλας και βανίλιας. Ωστόσο η παρακάτω συνταγή συνδυάζει την κλασική, ζουμερή γέμιση μήλου με ένα τραγανό και πλούσιο crumble.

Γιορτινή Μηλόπιτα

Συνταγή: CANTINA TEAM (Θανάσης Τσαγκλιώτης)

 Υλικά (για 6-8 μερίδες)

 

Υλικά Γέμισης Ποσότητα Υλικά Crumble Ποσότητα
Μήλα (σε λεπτές φέτες) 900 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική 50 γρ. Καστανή ζάχαρη 150 γρ.
Ζάχαρη καστανή 50 γρ. Κρύο βούτυρο (σε κύβους) 150 γρ.
Χυμός λεμονιού 15 ml Επιπλέον:
Ξύσμα από ½ λεμόνι Έτοιμη ζύμη για γλυκιά τάρτα 1 φύλλο
Σποράκια από ½ λοβό βανίλιας Σιρόπι καραμέλας (για το σερβίρισμα)
Κανέλα, σκόνη 2 γρ.
Μοσχοκάρυδο, σκόνη 1 πρέζα
Αλάτι 1 πρέζα
Βούτυρο 30 γρ.
Μπράντι 30 ml
Νισεστέ 15 γρ.

 

 Διαδικασία Εκτέλεσης

Προετοιμασία της Γέμισης Μήλου

  1. Αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε απαλά τα μήλα με τα δύο είδη ζάχαρης (κρυσταλλική και καστανή), τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τα μπαχαρικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο) και το αλάτι.
  2. Κατόπιν αφήστε τα μήλα να μαριναριστούν σε θερμοκρασία δωματίου για 1-3 ώρες.
  3. Επίσης σουρώστε καλά τα μήλα, κρατώντας το υγρό τους σε ένα ξεχωριστό μπολ.
  4. Επίσης σε ένα κατσαρολάκι, ρίξτε το υγρό που κρατήσατε, μαζί με τα 30 γρ. βούτυρο και το μπράντι. Βράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι το υγρό να αποκτήσει υφή σιροπιού.
  5. Ωστόσο σε ένα καθαρό μπολ, πασπαλίστε τα σουρωμένα μήλα με το νισεστέ. Ανακατέψτε απαλά.
  6. Περιχύστε τα μήλα με το σιρόπι που ετοιμάσατε, ανακατεύοντας προσεκτικά. Η γέμιση είναι έτοιμη.

Το Crumble και η Συναρμολόγηση

  1. Crumble: Στον κάδο του μίξερ, ρίξτε όλα τα υλικά για το crumble (αλεύρι, καστανή ζάχαρη, κρύο βούτυρο σε κύβους). Ζυμώστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν και να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα.
  2. Μετά βάλτε τη ζύμη του crumble στο ψυγείο για 30 λεπτά.
    1. Έπειτα στρώστε το έτοιμο φύλλο ζύμης για τάρτα σε μια στρογγυλή ταρτιέρα. Καλύπτοντας τη βάση και τα πλαϊνά.
  3. Επιπλέον απλώστε μέσα στη βάση την έτοιμη γέμιση μήλου.
  4. Στη συνέχεια βγάλτε από το ψυγείο τη ζύμη του crumble και θρυμματίστε τη με τα χέρια σας ή με τη βοήθεια ενός τρίφτη, πάνω από την τάρτα, μέχρι να τη σκεπάσετε ομοιόμορφα.

Βήμα 3: Ψήσιμο και Σερβίρισμα

  1. Ψήσιμο: Επίσης ψήστε τη μηλόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190ºC μέχρι να χρυσίσει όμορφα και η γέμιση να κοχλάζει ελαφρώς.
  2. Σερβίρισμα: Τέλος σερβίρετε τη μηλόπιτα ζεστή ή χλιαρή, περιχύνοντάς την με σιρόπι καραμέλας για έξτρα γεύση και εμφάνιση!

Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Back to top button
Close

Adblock Detected

Αγαπητέ/ή αναγνώστη/τρια,

Καταλαβαίνουμε απόλυτα ότι κανείς δεν θέλει ενοχλητικές διαφημίσεις. Ωστόσο, το Panictimes.gr βασίζεται αποκλειστικά στις διαφημίσεις για να παραμένει δωρεάν και προσβάσιμο σε όλους.

Με το AdBlock ενεργοποιημένο, μας στερείς τη μοναδική πηγή εσόδων που μας επιτρέπει να δημιουργούμε ποιοτικό περιεχόμενο καθημερινά.

Σε παρακαλούμε: ✅ Απενεργοποίησε το AdBlock για το Panictimes.gr ✅ Ή whitelist μας στις ρυθμίσεις του AdBlock.

Ακόμα και 10 δευτερόλεπτα με ορατές διαφημίσεις βοηθούν πολύ! 🙏

Ευχαριστούμε που μας στηρίζεις!