Ετοιμάστε ένα λαχταριστό και δροσερό μιλφέιγ με φρέσκες φράουλες. Μια εύκολη συνταγή για ένα εντυπωσιακό γλυκό.
Υλικά
Για τη σφολιάτα: 2 φύλλα σφολιάτας
Για την κρέμα: 2 λίτρα γάλα, 8 αβγά, 16 κ.σ. κορνφλάουρ, 16 κ.σ. ζάχαρη, 1 βανίλια, 400ml κρέμα γάλακτος, 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας
Για το σερβίρισμα: Ζάχαρη άχνη, φέτες φράουλας
Εκτέλεση
Ψήνετε τη σφολιάτα: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Ψήνετε τα φύλλα σφολιάτας αφού τα τρυπήσετε, τα αλείψετε με αβγό και τα πασπαλίσετε με ζάχαρη. Χαράζετε το ένα φύλλο σε 12 κομμάτια.
Ετοιμάζετε την κρέμα: Ζεσταίνετε το γάλα. Σε ένα μπολ, χτυπάτε τα αβγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κορνφλάουρ και τα προσθέτετε στο ζεστό γάλα. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα, την αδειάζετε σε ταψάκι και την αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Συναρμολογείτε το μιλφέιγ: Απλώνετε την κρέμα πάνω στο ολόκληρο φύλλο σφολιάτας, προσθέτετε φράουλες και σκεπάζετε με τα κομμάτια του άλλου φύλλου.
Σερβίρετε: Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και διακοσμείτε με φράουλες. Σερβίρετε αμέσως.
Χορηγούμενο