Ετοιμάστε ένα λαχταριστό και δροσερό μιλφέιγ με φρέσκες φράουλες. Μια εύκολη συνταγή για ένα εντυπωσιακό γλυκό.
Υλικά
Για τη σφολιάτα: 2 φύλλα σφολιάτας
Για την κρέμα: 2 λίτρα γάλα, 8 αβγά, 16 κ.σ. κορνφλάουρ, 16 κ.σ. ζάχαρη, 1 βανίλια, 400ml κρέμα γάλακτος, 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας
Για το σερβίρισμα: Ζάχαρη άχνη, φέτες φράουλας
Εκτέλεση
Ψήνετε τη σφολιάτα: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Ψήνετε τα φύλλα σφολιάτας αφού τα τρυπήσετε, τα αλείψετε με αβγό και τα πασπαλίσετε με ζάχαρη. Χαράζετε το ένα φύλλο σε 12 κομμάτια.
Ετοιμάζετε την κρέμα: Ζεσταίνετε το γάλα. Σε ένα μπολ, χτυπάτε τα αβγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κορνφλάουρ και τα προσθέτετε στο ζεστό γάλα. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα, την αδειάζετε σε ταψάκι και την αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Συναρμολογείτε το μιλφέιγ: Απλώνετε την κρέμα πάνω στο ολόκληρο φύλλο σφολιάτας, προσθέτετε φράουλες και σκεπάζετε με τα κομμάτια του άλλου φύλλου.
Σερβίρετε: Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και διακοσμείτε με φράουλες. Σερβίρετε αμέσως.
Ένας απολαυστικός Παναθηναϊκός AKTOR έκανε μια εμφάνιση-ξέσπασμα, επικρατώντας της Ντουμπάι με το επιβλητικό 103-82 στο…
Το Αγιορείτικο πρόσφορο με προζύμι με την πνευματική δύναμη πίσω από την παράδοση και η…
Σκληρή αντίδραση και απειλές από τη Μόσχα για τη συνεργασία Ελλάδας και Ουκρανίας στην παραγωγή…
Σοκαριστικές νέες αποκαλύψεις από θύμα του Τζέφρι Έπσταϊν για τη συμπεριφορά και το πέος του.…
Η πολιτική πόλωση στις Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, έπειτα από το βίντεο έξι…
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ποιός έτρεχε με 210χλμ στην Αττική Οδό με το πολυτελές αυτοκίνητό του; Τι…