Αν ψάχνετε για ένα γλυκό που συνδυάζει τη γεύση της σοκολάτας με τη θρεπτική αξία της βρώμης, αυτή η συνταγή για τούρτα βρώμης με γέμιση πραλίνας είναι ιδανική. Είναι εύκολη στην παρασκευή και ιδανική για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Τι θα χρειαστείτε:
Για την τούρτα:
400 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
250 γρ. κλασική κουβερτούρα (π.χ. ION PATISSERIE)
300 γρ. νιφάδες βρώμης
Προαιρετικά: Ξύσμα πορτοκαλιού
Για την επικάλυψη (προαιρετικά):
NUCREMA με 30% λιγότερη ζάχαρη
Πώς θα την φτιάξετε:
Ετοιμάστε τη σοκολάτα: Αρχικά ψιλοκόψτε την κουβερτούρα και βάλτε την σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεστάνετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πάρει μια βράση.
Λιώστε τη σοκολάτα: Αδειάστε αμέσως το ζεστό γάλα στο μπολ με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, προσθέτοντας και το ξύσμα πορτοκαλιού αν χρησιμοποιείτε. Αφήστε το για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, ανακατέψτε καλά με μια μαρίζ μέχρι η σοκολάτα να λιώσει εντελώς και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Θα είναι αρκετά υδαρές.
Ενώστε με τη βρώμη: Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, βάλτε τις νιφάδες βρώμης και περιχύστε τις με το σοκολατένιο μείγμα. Ανακατέψτε καλά με τη μαρίζ μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Σχηματίστε την τούρτα: Αφήστε το μείγμα της βρώμης να «τραβήξει» για 10 λεπτά. Έπειτα, αδειάστε το σε ένα τσέρκι 20-22 εκ. που έχετε τοποθετήσει πάνω σε ένα πιάτο με αντικολλητικό χαρτί. Ωστόσο στρώστε καλά το μείγμα με ένα κουτάλι για να γίνει ομοιόμορφη η τούρτα σας.
Ψύξη: Επίσης βάλτε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά.
Σερβίρισμα: Αφού παγώσει, αφαιρέστε το αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετήστε την τούρτα σε ένα σκεύος σερβιρίσματος και ξεφορμάρετε από το τσέρκι ζεσταίνοντάς το απαλά (με καμινέτο, πιστολάκι ή απλά με τα χέρια σας). Επιπλέον αν θέλετε, απλώστε από πάνω NUCREMA με 30% λιγότερη ζάχαρη.
Καλή σας απόλαυση!
Χορηγούμενο