ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η απόλυτη Βασιλόπιτα Κέικ για το 2026: Αφράτη, μοσχομυριστή και σίγουρη επιτυχία!

Η αναζήτηση για την τέλεια βασιλόπιτα κέικ τελειώνει εδώ. Λίγο πριν την υποδοχή του 2026, σας παρουσιάζουμε μια συνταγή που συνδυάζει την παραδοσιακή γεύση με την πιο αφράτη υφή που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Τα αρώματα από το μαχλέπι, τη μαστίχα και το ξύσμα πορτοκαλιού θα πλημμυρίσουν το σπίτι σας, δημιουργώντας την πιο γλυκιά ανάμνηση για την πρώτη μέρα του χρόνου.

Τα υλικά για την πιο αρωματική Βασιλόπιτα Κέικ

Η επιτυχία σε κάθε συνταγή για βασιλόπιτα κρύβεται στην ποιότητα των υλικών και στις σωστές θερμοκρασίες.

Για τη βάση θα χρειαστείτε:

  • 300 γρ. βούτυρο Lurpak (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη & 1 κ.σ. κρυσταλλική

  • 400 γρ. αλεύρι γ.ό.χ. & 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 4 μεσαία αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 75 γρ. γάλα πλήρες

Τα «μαγικά» αρώματα:

  • 7 γρ. μαχλέπι & 2 γρ. μαστίχα

  • ½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

  • Ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια

  • 1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση βήμα-βήμα: Πώς θα γίνει το κέικ σας εξαιρετικά αφράτο

Το μυστικό για μια αφράτη βασιλόπιτα είναι το καλό χτύπημα του βουτύρου.

  1. Το αφράτεμα: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Χτυπάτε το βούτυρο με την άχνη στο μίξερ για τουλάχιστον 7-8 λεπτά συνολικά. Όσο περισσότερο αέρα εγκλωβίσει το μείγμα, τόσο πιο ελαφρύ θα γίνει το κέικ.

  2. Η αρωματική σκόνη: Χτυπήστε στον πολυκόφτη τη ζάχαρη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το μοσχοκάρυδο και λίγο αλεύρι μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέστε τη στον κάδο μαζί με τη βανίλια και το ξύσμα.

  3. Τα αυγά και το γάλα: Ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά, περιμένοντας να ενσωματωθούν πλήρως. Στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε ελαφρά με μια σπάτουλα σιλικόνης.

  4. Το αλεύρι: Τελευταίο μπαίνει το αλεύρι με το μπέικιν. Ανακατέψτε απαλά για να μη «κάτσει» ο όγκος του μείγματος.

Ψήσιμο και διακόσμηση για την Πρωτοχρονιά 2026

Αλείφετε μια φόρμα 25 εκ. με βούτυρο και αλεύρι. Αδειάζετε το μείγμα και μην ξεχάσετε το φλουρί! Τοποθετήστε το σε τυχαίο σημείο πριν το ψήσιμο.

  • Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά στην πάνω σχάρα.

  • Tip: Αφήστε τη βασιλόπιτα να κρυώσει τελείως πριν την ξεφορμάρετε.

Για το σερβίρισμα, πασπαλίστε με πλούσια άχνη ζάχαρη και χρησιμοποιήστε βρώσιμες ζαχαρόπαστες για να σχηματίσετε το «2026». Αυτή η βασιλόπιτα κέικ θα κλέψει τις εντυπώσεις στο γιορτινό τραπέζι!


Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Back to top button
Close

Adblock Detected

Αγαπητέ/ή αναγνώστη/τρια,

Καταλαβαίνουμε απόλυτα ότι κανείς δεν θέλει ενοχλητικές διαφημίσεις. Ωστόσο, το Panictimes.gr βασίζεται αποκλειστικά στις διαφημίσεις για να παραμένει δωρεάν και προσβάσιμο σε όλους.

Με το AdBlock ενεργοποιημένο, μας στερείς τη μοναδική πηγή εσόδων που μας επιτρέπει να δημιουργούμε ποιοτικό περιεχόμενο καθημερινά.

Σε παρακαλούμε: ✅ Απενεργοποίησε το AdBlock για το Panictimes.gr ✅ Ή whitelist μας στις ρυθμίσεις του AdBlock.

Ακόμα και 10 δευτερόλεπτα με ορατές διαφημίσεις βοηθούν πολύ! 🙏

Ευχαριστούμε που μας στηρίζεις!