Η αυθεντική συνταγή για σπαγγέτι πουτανέσκα

Ένα κλασικό πιάτο της ναπολιτάνικης κουζίνας

Published by
Συντακτική Ομάδα

Η πουτανέσκα είναι ένα κλασικό πιάτο της ναπολιτάνικης κουζίνας. Γνωστό για την πλούσια και έντονη γεύση του. Τα βασικά συστατικά της συνδυάζονται αρμονικά, δημιουργώντας ένα πιάτο που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 500 γρ. σπαγγέτι ή μπουκατίνι
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 6 φιλέτα αντζούγιας, ξεπλυμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 12 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση
  • 1 ½ κουταλιά σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη
  • 400 γρ. σάλτσα τριφτής ντομάτας
  • 10 ντοματίνια βελανίδια, κομμένα στη μέση
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ¼ κουταλάκι γλυκού μπούκοβο
  • Αλάτι, τριμμένο πιπέρι
  • 70 γρ. τριμμένο πεκορίνο Ρομάνο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Αρχικά συγκεντρώστε όλα τα υλικά σας κοντά σας, καθώς η σάλτσα θα ετοιμαστεί παράλληλα με το βράσιμο των ζυμαρικών. Κόψτε τις ελιές, το σκόρδο και τα ντοματίνια, ξεπλύνετε την κάππαρη και τις αντζούγιες και ψιλοκόψτε τον μαϊντανό. Βάλτε νερό να βράσει για τα ζυμαρικά σε δυνατή φωτιά.

Έπειτα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε τουλάχιστον 5 λίτρα νερό και περιμένετε να βράσει. Προσθέστε 2 κουταλιές σούπας αλάτι. Ωστόσο όταν το νερό κοχλάσει, ρίξτε τα ζυμαρικά και βράστε τα για ένα λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάστε τη σάλτσα, ανακατεύοντας τακτικά τα ζυμαρικά.

Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάλτε λάδι και ζεστάνετέ το σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε τις αντζούγιες. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν στο λάδι.

Κατόπιν προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετέ το για ένα λεπτό. Μετά ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε. Ύστερα από τρία λεπτά, προσθέστε τα ντοματίνια.

Επίσης ένα λεπτό πριν ολοκληρώσετε τη σάλτσα, προσθέστε τις ελιές και την κάππαρη και ανακατέψτε.

Επιπλέον προσθέστε δύο κουταλιές από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά στο τηγάνι. Στραγγίστε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα στο τηγάνι. Ωστόσο ανακατέψτε καλά για ένα λεπτό. Έπειτα προσθέστε τον μαϊντανό και αποσύρετε από τη φωτιά.

Τέλος σερβίρετε την πουτανέσκα ζεστή, με τριμμένο πεκορίνο Ρομάνο, αν επιθυμείτε.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Ο χάρτης της Μεγάλης Αλβανίας στο επίσημο περιοδικό του ΥΠΑΜ της Αλβανίας

Ο χάρτης της... «Μεγάλης Αλβανίας» με Αλβανική όλη την Ήπειρο και την Κέρκυρα εμφανίστηκε στο…

3 ώρες ago

Απίστευτο: Αυτοκίνητο έπλεε δίπλα σε ιστιοφόρα στην Τήνο

Απίστευτο περιστατικό με αυτοκίνητο που έπλεε μέσα στη θάλασσα δίπλα σε ιστιοφόρα στην Τήνο Μια…

4 ώρες ago

Ποιά φαγητά και γιατί μας προκαλούν νύστα μετά το γεύμα;

Ποιά φαγητά και γιατί μας προκαλούν νύστα μετά το γεύμα;.. Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας…

4 ώρες ago

Σοκ στον Βόλο: Ζούσε με τον νεκρό πατέρα του στο σπίτι για μέρες

Σοκ στον Βόλο: Ζούσε με τον νεκρό πατέρα του στο σπίτι για μέρες! Βρέθηκε σε…

5 ώρες ago

Όλα στη φόρα η Ιωάννα Τούνη: Γιατί και πως χώρισε με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου;

Όλα στη φόρα η Ιωάννα Τούνη: Η αποκάλυψη για το γιατί και το πως χώρισε…

5 ώρες ago

Μεσαίωνας: Θεραπείες σοκ με θρυμματισμένους όρχεις σε εγκύους

Μεσαίωνας: Θεραπείες σοκ με θρυμματισμένους όρχεις σε εγκύους! Τα απίστευτα γιατροσόφια και οι ιατρικές πρακτικές…

5 ώρες ago