Η αυθεντική συνταγή για σπαγγέτι πουτανέσκα

Ένα κλασικό πιάτο της ναπολιτάνικης κουζίνας

Published by
Συντακτική Ομάδα

Η πουτανέσκα είναι ένα κλασικό πιάτο της ναπολιτάνικης κουζίνας. Γνωστό για την πλούσια και έντονη γεύση του. Τα βασικά συστατικά της συνδυάζονται αρμονικά, δημιουργώντας ένα πιάτο που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 500 γρ. σπαγγέτι ή μπουκατίνι
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 6 φιλέτα αντζούγιας, ξεπλυμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 12 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση
  • 1 ½ κουταλιά σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη
  • 400 γρ. σάλτσα τριφτής ντομάτας
  • 10 ντοματίνια βελανίδια, κομμένα στη μέση
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ¼ κουταλάκι γλυκού μπούκοβο
  • Αλάτι, τριμμένο πιπέρι
  • 70 γρ. τριμμένο πεκορίνο Ρομάνο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Αρχικά συγκεντρώστε όλα τα υλικά σας κοντά σας, καθώς η σάλτσα θα ετοιμαστεί παράλληλα με το βράσιμο των ζυμαρικών. Κόψτε τις ελιές, το σκόρδο και τα ντοματίνια, ξεπλύνετε την κάππαρη και τις αντζούγιες και ψιλοκόψτε τον μαϊντανό. Βάλτε νερό να βράσει για τα ζυμαρικά σε δυνατή φωτιά.

Έπειτα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε τουλάχιστον 5 λίτρα νερό και περιμένετε να βράσει. Προσθέστε 2 κουταλιές σούπας αλάτι. Ωστόσο όταν το νερό κοχλάσει, ρίξτε τα ζυμαρικά και βράστε τα για ένα λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάστε τη σάλτσα, ανακατεύοντας τακτικά τα ζυμαρικά.

Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάλτε λάδι και ζεστάνετέ το σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε τις αντζούγιες. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν στο λάδι.

Κατόπιν προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετέ το για ένα λεπτό. Μετά ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε. Ύστερα από τρία λεπτά, προσθέστε τα ντοματίνια.

Επίσης ένα λεπτό πριν ολοκληρώσετε τη σάλτσα, προσθέστε τις ελιές και την κάππαρη και ανακατέψτε.

Επιπλέον προσθέστε δύο κουταλιές από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά στο τηγάνι. Στραγγίστε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα στο τηγάνι. Ωστόσο ανακατέψτε καλά για ένα λεπτό. Έπειτα προσθέστε τον μαϊντανό και αποσύρετε από τη φωτιά.

Τέλος σερβίρετε την πουτανέσκα ζεστή, με τριμμένο πεκορίνο Ρομάνο, αν επιθυμείτε.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Παναθηναϊκός AKTOR: Ένας χρόνος από την απώλεια του Πάρη Δερμάνη, της ψυχής των αποδυτηρίων

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την απώλεια του Πάρη Δερμάνη, της εμβληματικής μορφής που βύθισε στο…

13 λεπτά ago

Andrew Tate: Συνελήφθη στη Ρουμανία για υπερβολική ταχύτητα

Ο influencer Andrew Tate συνελήφθη στη Ρουμανία επειδή οδηγούσε με 196 χλμ/ώρα σε ζώνη με…

29 λεπτά ago

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 8 Ιουνίου – Χρόνια Πολλά

Σημερινές Γιορτές (8 Ιουνίου) Σήμερα, 8 Ιουνίου, το εορτολόγιο περιλαμβάνει τα ονόματα: Καλλιόπη, Καλλιοπία, Πόπη,…

56 λεπτά ago

Μητσοτάκης: Καμία ανοχή στην παρανομία στο μπάσκετ – «Αυτονόητη η εφαρμογή του νόμου»

Στο καθιερωμένο του κυριακάτικο μήνυμα στο Facebook, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τις πρόσφατες εξελίξεις…

1 ώρα ago

Η αρχαία ελληνική επιγραφή που βρέθηκε στο Ισραήλ και η κατάρα

Η αρχαία ελληνική επιγραφή που βρέθηκε στο Ισραήλ και η κατάρα... Το μεγάλο μυστήριο και…

8 ώρες ago