Η αυθεντική συνταγή για σπαγγέτι πουτανέσκα

Ένα κλασικό πιάτο της ναπολιτάνικης κουζίνας

Published by
Συντακτική Ομάδα

Η πουτανέσκα είναι ένα κλασικό πιάτο της ναπολιτάνικης κουζίνας. Γνωστό για την πλούσια και έντονη γεύση του. Τα βασικά συστατικά της συνδυάζονται αρμονικά, δημιουργώντας ένα πιάτο που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 500 γρ. σπαγγέτι ή μπουκατίνι
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 6 φιλέτα αντζούγιας, ξεπλυμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 12 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση
  • 1 ½ κουταλιά σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη
  • 400 γρ. σάλτσα τριφτής ντομάτας
  • 10 ντοματίνια βελανίδια, κομμένα στη μέση
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ¼ κουταλάκι γλυκού μπούκοβο
  • Αλάτι, τριμμένο πιπέρι
  • 70 γρ. τριμμένο πεκορίνο Ρομάνο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Αρχικά συγκεντρώστε όλα τα υλικά σας κοντά σας, καθώς η σάλτσα θα ετοιμαστεί παράλληλα με το βράσιμο των ζυμαρικών. Κόψτε τις ελιές, το σκόρδο και τα ντοματίνια, ξεπλύνετε την κάππαρη και τις αντζούγιες και ψιλοκόψτε τον μαϊντανό. Βάλτε νερό να βράσει για τα ζυμαρικά σε δυνατή φωτιά.

Έπειτα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε τουλάχιστον 5 λίτρα νερό και περιμένετε να βράσει. Προσθέστε 2 κουταλιές σούπας αλάτι. Ωστόσο όταν το νερό κοχλάσει, ρίξτε τα ζυμαρικά και βράστε τα για ένα λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάστε τη σάλτσα, ανακατεύοντας τακτικά τα ζυμαρικά.

Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάλτε λάδι και ζεστάνετέ το σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε τις αντζούγιες. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν στο λάδι.

Κατόπιν προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετέ το για ένα λεπτό. Μετά ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε. Ύστερα από τρία λεπτά, προσθέστε τα ντοματίνια.

Επίσης ένα λεπτό πριν ολοκληρώσετε τη σάλτσα, προσθέστε τις ελιές και την κάππαρη και ανακατέψτε.

Επιπλέον προσθέστε δύο κουταλιές από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά στο τηγάνι. Στραγγίστε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα στο τηγάνι. Ωστόσο ανακατέψτε καλά για ένα λεπτό. Έπειτα προσθέστε τον μαϊντανό και αποσύρετε από τη φωτιά.

Τέλος σερβίρετε την πουτανέσκα ζεστή, με τριμμένο πεκορίνο Ρομάνο, αν επιθυμείτε.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Η υπουργός Υγείας της Σουηδίας κατέρρευσε on air – Βίντεο σοκ από την πρώτη της συνέντευξη Τύπου

Η υπουργός Υγείας της Σουηδίας κατέρρευσε on air - Βίντεο σοκ από την πρώτη της…

16 λεπτά ago

Η υγιεινή εκδοχή του τιραμισού: Πρωινό με βρώμη και 30γρ. πρωτεΐνης

Θέλετε ένα πρωινό που συνδυάζει την απόλαυση του τιραμισού με την υγιεινή διατροφή; Τα τιραμισού…

1 ώρα ago

Χάος στο Νεπάλ: Έκαψαν το κοινοβούλιο, έκλεισε το αεροδρόμιο

Η πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού, συγκλονίζεται από τις χειρότερες ταραχές των τελευταίων δεκαετιών, οι οποίες…

2 ώρες ago

Η γλώσσα-μυστήριο που δεν έχει «ναι» και «όχι»

Ενώ στη μητρική μας γλώσσα η διπλή άρνηση μπορεί να μας δημιουργεί γραμματικούς γρίφους, όπως…

2 ώρες ago

Η νέα κίνηση του Γιάννη Αλαφούζου που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της τηλεόρασης

Ο ΣΚΑΪ, με επικεφαλής τον Γιάννη Αλαφούζο, ενισχύει δυναμικά τη θέση του στον τηλεοπτικό χάρτη.…

2 ώρες ago

Φρίκη: Επιτέθηκε με σπασμένο γυαλί στην οικογένειά του επειδή κάλεσαν ιερέα για ευχέλαιο

Σε μια υπόθεση που προκαλεί σοκ, ένας 33χρονος άνδρας στη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε σε τετραετή φυλάκιση…

2 ώρες ago