Η αυθεντική συνταγή για σπαγγέτι πουτανέσκα

Ένα κλασικό πιάτο της ναπολιτάνικης κουζίνας

Published by
Συντακτική Ομάδα

Η πουτανέσκα είναι ένα κλασικό πιάτο της ναπολιτάνικης κουζίνας. Γνωστό για την πλούσια και έντονη γεύση του. Τα βασικά συστατικά της συνδυάζονται αρμονικά, δημιουργώντας ένα πιάτο που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 500 γρ. σπαγγέτι ή μπουκατίνι
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 6 φιλέτα αντζούγιας, ξεπλυμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 12 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση
  • 1 ½ κουταλιά σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη
  • 400 γρ. σάλτσα τριφτής ντομάτας
  • 10 ντοματίνια βελανίδια, κομμένα στη μέση
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ¼ κουταλάκι γλυκού μπούκοβο
  • Αλάτι, τριμμένο πιπέρι
  • 70 γρ. τριμμένο πεκορίνο Ρομάνο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Αρχικά συγκεντρώστε όλα τα υλικά σας κοντά σας, καθώς η σάλτσα θα ετοιμαστεί παράλληλα με το βράσιμο των ζυμαρικών. Κόψτε τις ελιές, το σκόρδο και τα ντοματίνια, ξεπλύνετε την κάππαρη και τις αντζούγιες και ψιλοκόψτε τον μαϊντανό. Βάλτε νερό να βράσει για τα ζυμαρικά σε δυνατή φωτιά.

Έπειτα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε τουλάχιστον 5 λίτρα νερό και περιμένετε να βράσει. Προσθέστε 2 κουταλιές σούπας αλάτι. Ωστόσο όταν το νερό κοχλάσει, ρίξτε τα ζυμαρικά και βράστε τα για ένα λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάστε τη σάλτσα, ανακατεύοντας τακτικά τα ζυμαρικά.

Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάλτε λάδι και ζεστάνετέ το σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε τις αντζούγιες. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν στο λάδι.

Κατόπιν προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετέ το για ένα λεπτό. Μετά ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε. Ύστερα από τρία λεπτά, προσθέστε τα ντοματίνια.

Επίσης ένα λεπτό πριν ολοκληρώσετε τη σάλτσα, προσθέστε τις ελιές και την κάππαρη και ανακατέψτε.

Επιπλέον προσθέστε δύο κουταλιές από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά στο τηγάνι. Στραγγίστε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα στο τηγάνι. Ωστόσο ανακατέψτε καλά για ένα λεπτό. Έπειτα προσθέστε τον μαϊντανό και αποσύρετε από τη φωτιά.

Τέλος σερβίρετε την πουτανέσκα ζεστή, με τριμμένο πεκορίνο Ρομάνο, αν επιθυμείτε.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Τι συμβαίνει με τη Γωγώ Μαστροκώστα; Ο λόγος που «εξαφανίστηκε» ο Δέλλας και η αλήθεια για τη σχέση τους

Τι συμβαίνει με τη Γωγώ Μαστροκώστα; Ο λόγος που «εξαφανίστηκε» ο Δέλλας μετά την παραίτησή…

28 λεπτά ago

Σαργασσοί: Η μυστηριώδης θάλασσα χωρίς ακτές – Από τον Κολόμβο στο Τρίγωνο των Βερμούδων

Σαργασσοί: Η μυστηριώδης θάλασσα χωρίς ακτές... Ένα βιολογικό θαύμα με πλωτό τροπικό δάσος που απειλείται…

55 λεπτά ago

Ξέφυγε τελείως η κατάσταση στο Μενίδι: Κάπνιζε κάνναβη μέσα σε λεωφορείο και επιτέθηκε σε ηλικιωμένη

Το ένα περιστατικό μετά το άλλο δείχνουν, πως έχει ξεφύγει τελείως η κατάσταση στο Μενίδι...…

1 ώρα ago

Φρίκη: Βρέθηκε κομμένο χέρι μέσα σε Δημοτικό σχολείο

Φρίκη: Βρέθηκε κομμένο χέρι, μαζί με άλλα ανθρώπινα λείψανα, μέσα σε Δημοτικό σχολείο... Βίντεο υψηλής…

3 ώρες ago

Εορτολόγιο 22 Φεβρουαρίου: Μεγάλη γιορτή σήμερα – Σε ποιούς να πούμε χρόνια πολλά;

Εορτολόγιο 22 Φεβρουαρίου: Μεγάλη γιορτή σήμερα για την Εκκλησία μας... Σε ποιούς να πούμε χρόνια…

4 ώρες ago

Ραγδαίες εξελίξεις: Οι ΗΠΑ μεταφέρουν πυρηνικές βόμβες από την Τουρκία στην Ελλάδα;

Οι ΗΠΑ έτοιμες να μεταφέρουν τις πυρηνικές βόμβες που διαθέτουν από την Τουρκία στην Ελλάδα;…

5 ώρες ago