Η γαλατόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά της ελληνικής κουζίνας, ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας. Ακολουθήστε την απλή συνταγή και φτιάξτε την εύκολα στο σπίτι.
Τα Υλικά
1 λίτρο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
120 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
4 αυγά
60 γρ. βούτυρο
1 βανιλίνη ή ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Ετοιμασία Κρέμας: Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανιλίνη. Προσθέτετε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Προσθήκη Αυγών: Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το βούτυρο. Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στην κρέμα, ανακατεύοντας γρήγορα.
Συναρμολόγηση: Βουτυρώνετε ένα ταψί. Αν θέλετε φύλλο, στρώνετε 4-5 φύλλα κρούστας (βουτυρωμένα) στη βάση και μετά απλώνετε την κρέμα.
Ψήσιμο: Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.
Καλή σας απόλαυση!
Χορηγούμενο