Η γαλατόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά της ελληνικής κουζίνας, ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας. Ακολουθήστε την απλή συνταγή και φτιάξτε την εύκολα στο σπίτι.
Τα Υλικά
1 λίτρο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
120 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
4 αυγά
60 γρ. βούτυρο
1 βανιλίνη ή ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Ετοιμασία Κρέμας: Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανιλίνη. Προσθέτετε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Προσθήκη Αυγών: Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το βούτυρο. Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στην κρέμα, ανακατεύοντας γρήγορα.
Συναρμολόγηση: Βουτυρώνετε ένα ταψί. Αν θέλετε φύλλο, στρώνετε 4-5 φύλλα κρούστας (βουτυρωμένα) στη βάση και μετά απλώνετε την κρέμα.
Ψήσιμο: Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.
Καλή σας απόλαυση!
Το ερώτημα για την ιδανική διάρκεια του σεξ απασχολεί εδώ και καιρό την επιστημονική έρευνα,…
Πλαστικός χειρουργός αποκαλύπτει το μυστικό με τον ύπνο για φυσικό lifting και νεανική επιδερμίδα Η…
Ψυχρολουσία με τις ευχές Τοψίδη για την Ημέρα της Τουρκίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας…
Αποκάλυψη φρίκης για μητέρα που έπιασε στα πράσα φίλη της, που φιλοξενούσε, να βιάζει τον…
Το ελληνικό Πεντάγωνο και η άγνωστη ιστορία του μέχρι το σήμερα και σύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο…
Μεγάλη νίκη ο Παναθηναϊκός με ανατροπή επί του Ατρόμητου με 1-2 στο Περιστέρι για το…