Η γαλατόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά της ελληνικής κουζίνας, ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας. Ακολουθήστε την απλή συνταγή και φτιάξτε την εύκολα στο σπίτι.
Τα Υλικά
1 λίτρο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
120 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
4 αυγά
60 γρ. βούτυρο
1 βανιλίνη ή ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Ετοιμασία Κρέμας: Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανιλίνη. Προσθέτετε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Προσθήκη Αυγών: Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το βούτυρο. Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στην κρέμα, ανακατεύοντας γρήγορα.
Συναρμολόγηση: Βουτυρώνετε ένα ταψί. Αν θέλετε φύλλο, στρώνετε 4-5 φύλλα κρούστας (βουτυρωμένα) στη βάση και μετά απλώνετε την κρέμα.
Ψήσιμο: Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.
Καλή σας απόλαυση!
Ποιοί παρακολουθούσαν τον Γιώργο Μαζωνάκη; Αυτός είναι ο κοριός που βρέθηκε φυτεμένος μέσα στο σπίτι…
Νέα, σοκαριστική μαρτυρία ήρθε στο φως της δημοσιότητας για τον 42χρονο που συνελήφθη και κατηγορείται…
Σοκ έχει προκαλέσει το φρικτό τροχαίο δυστύχημα που συνέβη χθες, Πέμπτη, στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών.…
Η ΑΕΚ προχώρησε σε μία από τις πιο σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού. Ανακοινώνοντας την…
Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες όλων των εποχών, είχε ιδιαίτερες διατροφικές προτιμήσεις…
Στις 13 Σεπτεμβρίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη σημαντικών μορφών και γεγονότων. Με κυριότερο…