2 κιλά μανταρίνια
1 κιλό ζάχαρη
Μισό λεμόνι
Αρχικά, πλένουμε τα μανταρίνια με άφθονο νερό. Αφού τα καθαρίσουμε, βάζουμε τις φλούδες σε μια κατσαρόλα με νερό και τις αφήνουμε να βρουν για λίγο. Όταν οι φλούδες βράσουν καλά, τις στραγγίζουμε και τις ψιλοκόβουμε σε λεπτά κομματάκια.
Με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού, αφαιρούμε τα σκληρά μέρη από την ψίχα και τα κουκούτσια. Στη συνέχεια, πολτοποιούμε την ψίχα με ένα ραβδομπλέντερ. Ζυγίζουμε τον πολτό και τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτοντας ίση ποσότητα ζάχαρης. Για παράδειγμα, αν έχουμε 1 κιλό πολτοποιημένα μανταρίνια, προσθέτουμε 1 κιλό ζάχαρη. Σημειώνουμε ότι οι ψιλοκομμένες φλούδες που θα προσθέσουμε αργότερα διατηρούν λίγη από την πικράδα τους και θα ισορροπήσουν τη γεύση.
Αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν τα υλικά ομογενοποιούνται και η ψίχα δεν ξεχωρίζει από το χυμό.
Αν έχετε θερμόμετρο, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη θερμοκρασία και να σταματήσετε το βράσιμο μόλις φτάσει τους 105°C. Διαφορετικά, μπορείτε να δοκιμάσετε την παραδοσιακή μέθοδο: βάλτε μια κουταλιά μαρμελάδα σε ένα γυάλινο πιάτο και χωρίστε τη με ένα κουτάλι. Αν τα δύο «βουναλάκια» παραμείνουν χωριστά, τότε είναι έτοιμη. Αν όχι, χρειάζεται λίγο περισσότερο βράσιμο.
Στο τέλος, στύβουμε μισό λεμόνι, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα. Σφραγίζουμε με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Ο νεκρός Τούρκος πεσμένος στο δρόμο μετά από τους πυροβολισμούς που έσπειραν τρόμο και πανικό…
Τι κρύβουν οι αφίσες «με πονάει ακόμα» που εμφανίστηκαν ξαφνικά στην παραλιακή και έχουν προκαλέσει…
Πυροβολισμοί με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στην Κυψέλη στη συμβολή των οδών Λέσβου…
Η Ελένη Φουρέιρα ευτυχισμένη στο μαιευτήριο! Η πρώτη φωτογραφία με το νέο μωράκι της οικογένειας…
Περισσότεροι από 100 φοιτητές υπέστησαν μαζική τροφική δηλητηρίαση από σουβλάκια. Με τις περιγραφές να μιλάνε…
Μια πρόσφατη έρευνα φέρνει στο φως ανησυχητικά ευρήματα σχετικά με την πιθανή εξαφάνιση της ανθρωπότητας.…