ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η καλύτερη σπιτική μαρμελάδα μανταρίνι με τρία υλικά

Ιδανική για το πρωινό ή για την πάστα φλόρα

Published by
Συντακτική Ομάδα

Με τα μανταρίνια μπορούμε να παρασκευάσουμε τις πιο γευστικές μαρμελάδες, ιδανικές για το πρωινό ή για την πάστα φλόρα. Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε ολόκληρο το φρούτο, δηλαδή τη φλούδα και την ψίχα, κρατώντας μόνο τα κουκούτσια.

Υλικά

2 κιλά μανταρίνια
1 κιλό ζάχαρη
Μισό λεμόνι

Διαδικασία

Αρχικά, πλένουμε τα μανταρίνια με άφθονο νερό. Αφού τα καθαρίσουμε, βάζουμε τις φλούδες σε μια κατσαρόλα με νερό και τις αφήνουμε να βρουν για λίγο. Όταν οι φλούδες βράσουν καλά, τις στραγγίζουμε και τις ψιλοκόβουμε σε λεπτά κομματάκια.

Με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού, αφαιρούμε τα σκληρά μέρη από την ψίχα και τα κουκούτσια. Στη συνέχεια, πολτοποιούμε την ψίχα με ένα ραβδομπλέντερ. Ζυγίζουμε τον πολτό και τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτοντας ίση ποσότητα ζάχαρης. Για παράδειγμα, αν έχουμε 1 κιλό πολτοποιημένα μανταρίνια, προσθέτουμε 1 κιλό ζάχαρη. Σημειώνουμε ότι οι ψιλοκομμένες φλούδες που θα προσθέσουμε αργότερα διατηρούν λίγη από την πικράδα τους και θα ισορροπήσουν τη γεύση.

Αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν τα υλικά ομογενοποιούνται και η ψίχα δεν ξεχωρίζει από το χυμό.

Αν έχετε θερμόμετρο, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη θερμοκρασία και να σταματήσετε το βράσιμο μόλις φτάσει τους 105°C. Διαφορετικά, μπορείτε να δοκιμάσετε την παραδοσιακή μέθοδο: βάλτε μια κουταλιά μαρμελάδα σε ένα γυάλινο πιάτο και χωρίστε τη με ένα κουτάλι. Αν τα δύο «βουναλάκια» παραμείνουν χωριστά, τότε είναι έτοιμη. Αν όχι, χρειάζεται λίγο περισσότερο βράσιμο.

Στο τέλος, στύβουμε μισό λεμόνι, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα. Σφραγίζουμε με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Συναγερμός στη Ριτσώνα: Μεγάλη φωτιά – Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο έχει εκδηλωθεί σε δασική περιοχή της Ριτσώνας. Προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση…

19 λεπτά ago

Πέθανε ο θρυλικός Γιούρι Γκριγκορόβιτς, η ψυχή των Μπολσόι

Ένας από τους κορυφαίους και πιο επιδραστικούς χορογράφους του σύγχρονου κλασικού μπαλέτου, στενά συνδεδεμένος με…

24 λεπτά ago

ΔΥΠΑ: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για αιτήσεις στους 28 βρεφονηπιακούς σταθμούς

Από αύριο, Τρίτη 20 Μαΐου στις 18:00, οι γονείς μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις για…

3 ώρες ago

«SOS» φαρμακείο παραλίας για οικογένειες: Όλα όσα χρειάζεστε για απρόοπτα με τα παιδιά

Μια οικογενειακή εξόρμηση στην παραλία απαιτεί μεγαλύτερη προετοιμασία από μια απλή επίσκεψη χωρίς παιδιά. Ωστόσο…

3 ώρες ago

Η Σοφία Βόσσου αποθεώνει την Κλαυδία με συγκινητικά λόγια

Η καταξιωμένη τραγουδίστρια Σοφία Βόσσου εξέφρασε τον βαθύ θαυμασμό της για την Κλαυδία. Μετά την…

3 ώρες ago

Γιαννακόπουλος αποθεώνει Σλούκα: “Η αξία του φαίνεται στα μεγάλα σουτ, όχι στους πολλούς πόντους στην αρχή”

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στο ντοκιμαντέρ της Euroleague για τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού και την κατάκτηση…

3 ώρες ago