ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η καλύτερη σπιτική μαρμελάδα μανταρίνι με τρία υλικά

Ιδανική για το πρωινό ή για την πάστα φλόρα

Με τα μανταρίνια μπορούμε να παρασκευάσουμε τις πιο γευστικές μαρμελάδες, ιδανικές για το πρωινό ή για την πάστα φλόρα. Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε ολόκληρο το φρούτο, δηλαδή τη φλούδα και την ψίχα, κρατώντας μόνο τα κουκούτσια.

Υλικά

2 κιλά μανταρίνια
1 κιλό ζάχαρη
Μισό λεμόνι

Διαδικασία

Αρχικά, πλένουμε τα μανταρίνια με άφθονο νερό. Αφού τα καθαρίσουμε, βάζουμε τις φλούδες σε μια κατσαρόλα με νερό και τις αφήνουμε να βρουν για λίγο. Όταν οι φλούδες βράσουν καλά, τις στραγγίζουμε και τις ψιλοκόβουμε σε λεπτά κομματάκια.

Με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού, αφαιρούμε τα σκληρά μέρη από την ψίχα και τα κουκούτσια. Στη συνέχεια, πολτοποιούμε την ψίχα με ένα ραβδομπλέντερ. Ζυγίζουμε τον πολτό και τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτοντας ίση ποσότητα ζάχαρης. Για παράδειγμα, αν έχουμε 1 κιλό πολτοποιημένα μανταρίνια, προσθέτουμε 1 κιλό ζάχαρη. Σημειώνουμε ότι οι ψιλοκομμένες φλούδες που θα προσθέσουμε αργότερα διατηρούν λίγη από την πικράδα τους και θα ισορροπήσουν τη γεύση.

Αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν τα υλικά ομογενοποιούνται και η ψίχα δεν ξεχωρίζει από το χυμό.

Αν έχετε θερμόμετρο, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη θερμοκρασία και να σταματήσετε το βράσιμο μόλις φτάσει τους 105°C. Διαφορετικά, μπορείτε να δοκιμάσετε την παραδοσιακή μέθοδο: βάλτε μια κουταλιά μαρμελάδα σε ένα γυάλινο πιάτο και χωρίστε τη με ένα κουτάλι. Αν τα δύο «βουναλάκια» παραμείνουν χωριστά, τότε είναι έτοιμη. Αν όχι, χρειάζεται λίγο περισσότερο βράσιμο.

Στο τέλος, στύβουμε μισό λεμόνι, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα. Σφραγίζουμε με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Ο νεκρός Τούρκος πεσμένος στο δρόμο μετά από τους πυροβολισμούς στην Κυψέλη (βίντεο)

Ο νεκρός Τούρκος πεσμένος στο δρόμο μετά από τους πυροβολισμούς που έσπειραν τρόμο και πανικό…

9 λεπτά ago

Τι κρύβουν οι αφίσες… «με πονάει ακόμα» που κατέκλεισαν την παραλιακή;

Τι κρύβουν οι αφίσες «με πονάει ακόμα» που εμφανίστηκαν ξαφνικά στην παραλιακή και έχουν προκαλέσει…

1 ώρα ago

Πυροβολισμοί με νεκρό στην Κυψέλη

Πυροβολισμοί με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στην Κυψέλη στη συμβολή των οδών Λέσβου…

3 ώρες ago

Η Ελένη Φουρέιρα ευτυχισμένη στο μαιευτήριο

Η Ελένη Φουρέιρα ευτυχισμένη στο μαιευτήριο! Η πρώτη φωτογραφία με το νέο μωράκι της οικογένειας…

3 ώρες ago

Μαζική τροφική δηλητηρίαση από σουβλάκια έπαθαν περισσότεροι από 100 φοιτητές

Περισσότεροι από 100 φοιτητές υπέστησαν μαζική τροφική δηλητηρίαση από σουβλάκια. Με τις περιγραφές να μιλάνε…

3 ώρες ago

Ανησυχητικά ευρήματα σχετικά με την πιθανή εξαφάνιση της ανθρωπότητας

Μια πρόσφατη έρευνα φέρνει στο φως ανησυχητικά ευρήματα σχετικά με την πιθανή εξαφάνιση της ανθρωπότητας.…

4 ώρες ago