Η «πειραγμένη» στραπατσάδα που θα σας ξετρελάνει – Μια «βόμβα» βιταμινών με πλούσια καλοκαιρινά αρώματα και εκρήξεις γεύσεων…
Η «πειραγμένη» στραπατσάδα που θα σας ξετρελάνει – Δείτε τις οδηγίες βήμα – βήμα και τα απλά και υγιεινά υλικά που θα χρειαστείτε σύμφωνα με το gastronomos.gr.
Δείτε επίσης – «Ελληνική σαλάτα με ξινομυζήθρα»: Mια διαφορετική εκδοχή της χωριάτικης σαλάτας!
Τα συστατικά που θα χρειαστείτε για 4 μερίδες
8 αυγά, προτιμητέο να είναι βιολογικά
1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, κομμένη σε κύβους 1 εκατοστού
3 μεσαίες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη και ελαφρά χτυπημένη
200 γραμμάρια σκληρής φέτας, τριμμένη
1/2 κουταλάκι τσαγιού φύλλα βασιλικού ή δυόσμου ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε επίσης – Πεντανόστιμες και δροσερές σαλάτες για άμεση αποτοξίνωση
Βήμα – βήμα οι οδηγίες
Για να ετοιμάσετε τη στραπατσάδα με μελιτζάνα, ντομάτα και φέτα, ξεκινήστε έτσι: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, αρκεί να αρωματίσει το λάδι.
Αφαιρέστε το σκόρδο, προσθέστε τη μελιτζάνα και σοτάρετε για περίπου 1/2 – 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Ρίξτε τις ντομάτες, προσθέστε αλάτι και επίσης πιπέρι, αυξήστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για περίπου 6 – 8 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί η πλειονότητα του υγρού.
Ρίξτε το μυρωδικό και ένα-ένα τα αυγά, ανακατέψτε απαλά με ξύλινη κουτάλα, έτσι ώστε να σπάσουν περίπου οι μισοί κρόκοι και να αναμιχθούν τα ασπράδια με τα υπόλοιπα υλικά.
Συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να πήξει η στραπατσάδα. Προσθέστε τη φέτα, καλύψτε με καπάκι (αν έχετε τηγάνι με καπάκι, αλλιώς χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο καπάκι από κατσαρόλα) και σβήστε τη φωτιά.
Αφήστε το τηγάνι στην εστία για 2 λεπτά, ώστε να ψηθούν καλά τα αυγά και να μισολιώσει το τυρί.
Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα και επίσης με φρέσκο ψωμί, κατά προτίμηση ζυμωτό.
Χορηγούμενο