Χορηγούμενο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Η «πειραγμένη» στραπατσάδα που θα σας ξετρελάνει

Μια «βόμβα» βιταμινών με καλοκαιρινά αρώματα και εκρήξεις γεύσεων

Χορηγούμενο

Η «πειραγμένη» στραπατσάδα που θα σας ξετρελάνει – Μια «βόμβα» βιταμινών με πλούσια καλοκαιρινά αρώματα και εκρήξεις γεύσεων…

Η «πειραγμένη» στραπατσάδα που θα σας ξετρελάνει – Δείτε τις οδηγίες βήμα – βήμα και τα απλά και υγιεινά υλικά που θα χρειαστείτε σύμφωνα με το gastronomos.gr.

Δείτε επίσης – «Ελληνική σαλάτα με ξινομυζήθρα»: Mια διαφορετική εκδοχή της χωριάτικης σαλάτας!

Τα συστατικά που θα χρειαστείτε για 4 μερίδες

8 αυγά, προτιμητέο να είναι βιολογικά
1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, κομμένη σε κύβους 1 εκατοστού
3 μεσαίες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη και ελαφρά χτυπημένη
200 γραμμάρια σκληρής φέτας, τριμμένη
1/2 κουταλάκι τσαγιού φύλλα βασιλικού ή δυόσμου ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε επίσης – Πεντανόστιμες και δροσερές σαλάτες για άμεση αποτοξίνωση

Βήμα – βήμα οι οδηγίες

Για να ετοιμάσετε τη στραπατσάδα με μελιτζάνα, ντομάτα και φέτα, ξεκινήστε έτσι: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, αρκεί να αρωματίσει το λάδι.
Αφαιρέστε το σκόρδο, προσθέστε τη μελιτζάνα και σοτάρετε για περίπου 1/2 – 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Ρίξτε τις ντομάτες, προσθέστε αλάτι και επίσης πιπέρι, αυξήστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για περίπου 6 – 8 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί η πλειονότητα του υγρού.
Ρίξτε το μυρωδικό και ένα-ένα τα αυγά, ανακατέψτε απαλά με ξύλινη κουτάλα, έτσι ώστε να σπάσουν περίπου οι μισοί κρόκοι και να αναμιχθούν τα ασπράδια με τα υπόλοιπα υλικά.
Συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να πήξει η στραπατσάδα. Προσθέστε τη φέτα, καλύψτε με καπάκι (αν έχετε τηγάνι με καπάκι, αλλιώς χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο καπάκι από κατσαρόλα) και σβήστε τη φωτιά.
Αφήστε το τηγάνι στην εστία για 2 λεπτά, ώστε να ψηθούν καλά τα αυγά και να μισολιώσει το τυρί.
Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα και επίσης με φρέσκο ψωμί, κατά προτίμηση ζυμωτό.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button