ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η πιο εύκολη τούρτα παγωτό με μόλις 3 υλικά

Published by
Συντακτική Ομάδα

Θέλετε να φτιάξετε μια συγκλονιστική τούρτα παγωτό που θα εντυπωσιάσει, χωρίς να μπείτε σε περίπλοκες διαδικασίες; Αυτή η συνταγή με μόλις 3 υλικά είναι η απάντηση! Γρήγορη, εύκολη και απίστευτα νόστιμη, θα γίνει η αγαπημένη σας επιλογή για κάθε περίσταση.

Τι θα χρειαστείτε (για φόρμα 20-22 εκ.):

800 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος (με 35% λιπαρά)
500 γρ. πραλίνα φουντουκιού
1 ½ συσκευασία μπισκότα πτι-μπερ με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος
Εξοπλισμός:

Μια στρογγυλή φόρμα (20-22 εκ. διάμετρο)

Εκτέλεση: Βήμα προς Βήμα

Προετοιμασία φόρμας: Αρχικά, στρώστε τη στρογγυλή φόρμα με διάφανη μεμβράνη. Φροντίστε η μεμβράνη να καλύπτει τόσο τη βάση όσο και τα τοιχώματα, αφήνοντας αρκετό περισσευούμενο κομμάτι για να σκεπάσετε την τούρτα στο τέλος. Τοποθετήστε τη φόρμα στην κατάψυξη όσο ετοιμάζετε την κρέμα.

Ετοιμασία κρέμας: Στη συνέχεια, σε ένα παγωμένο μπολ, ρίξτε την πολύ κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την πραλίνα φουντουκιού. Χτυπήστε τα υλικά με ένα μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για μερικά λεπτά. Θα παρατηρήσετε ότι το μείγμα θα αρχίσει να πήζει και να γίνεται μια βελούδινη, παχύρρευστη κρέμα.

Συναρμολόγηση της τούρτας: Μετά, βγάλτε τη φόρμα από την κατάψυξη. Απλώστε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα της κρέμας στον πάτο της φόρμας. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα για να γίνει λεία η επιφάνεια.

Πρώτη στρώση μπισκότων: Επίσης σπάστε μερικά από τα μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας σε κομμάτια και σκορπίστε τα πάνω από την κρέμα, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.

Δεύτερη στρώση κρέμας: Καλύψτε τα μπισκότα με την υπόλοιπη κρέμα, απλώνοντάς τη και πάλι ομοιόμορφα.
Τελευταία στρώση μπισκότων: Επιπλέον ολοκληρώστε με μια τελευταία στρώση μπισκότων, χωρίς να τα σπάσετε αυτή τη φορά, παρά μόνο για να καλύψετε τυχόν μικρά κενά.

Κατάψυξη: Σκεπάστε την τούρτα παγωτό με τη μεμβράνη που εξείχε από τη φόρμα και τοποθετήστε την

στην κατάψυξη. Αφήστε την για αρκετές ώρες, ιδανικά για ένα βράδυ, ώστε να παγώσει και να σφίξει καλά.
Σερβίρισμα: Ωστόσο πέντε με δέκα λεπτά πριν σερβίρετε, βγάλτε την τούρτα από την κατάψυξη. Αυτό θα επιτρέψει να μαλακώσει ελαφρώς, κάνοντας το κόψιμο σε κομμάτια ευκολότερο.

Σερβίρετε και απολαύστε αυτήν την απίστευτα νόστιμη και πανεύκολη τούρτα παγωτό!

Δείτε το βίντεο:

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Δυνατός σεισμός τώρα στην Κεφαλονιά

Το απόγευμα του Σαββάτου, 21 Ιουνίου 2025, δυνατός σεισμός μεγέθους 4,6 Ρίχτερ καταγράφηκε στην περιοχή…

8 λεπτά ago

Αλώα: Η πρόστυχη γιορτή στην αρχαία Αθήνα που γινόταν αποκλειστικά και μόνο με γυναίκες

Η πρόστυχη γιορτή Αλώα που γινόταν στην αρχαία Αθήνα μόνο με γυναίκες και οι τελετουργίες…

14 λεπτά ago

Ο Αλί Χαμενεΐ όρισε διάδοχο σε περίπτωση που δολοφονηθεί

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ φοβάται για τη ζωή του και όρισε…

1 ώρα ago

Προσοχή: Τα επικίνδυνα νέφη Cumulonimbus πάνω από την Ελλάδα μαζί με ανεμοστρόβιλους και ισχυρά φαινόμενα

Τα επικίνδυνα νέφη Cumulonimbus πάνω από την Ελλάδα μαζί με ανεμοστρόβιλους και ισχυρά φαινόμενα... Η…

2 ώρες ago

Σωτήρης Κυργιάκος: Και επίσημα Team Manager στην Κηφισιά

Η Κηφισιά συνεχίζει να ενισχύει το επιτελείο της με γνωστά πρόσωπα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Προσθέτοντας…

4 ώρες ago

Euroleague: Οι πιο εντυπωσιακές φάσεις της σεζόν με πρωταγωνιστές τους Φουρνιέ, Ναν και Λι

Η Euroleague έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο με τις 10 καλύτερες φάσεις της σεζόν…

5 ώρες ago