ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η πιο εύκολη τούρτα παγωτό με μόλις 3 υλικά

Published by
Συντακτική Ομάδα

Θέλετε να φτιάξετε μια συγκλονιστική τούρτα παγωτό που θα εντυπωσιάσει, χωρίς να μπείτε σε περίπλοκες διαδικασίες; Αυτή η συνταγή με μόλις 3 υλικά είναι η απάντηση! Γρήγορη, εύκολη και απίστευτα νόστιμη, θα γίνει η αγαπημένη σας επιλογή για κάθε περίσταση.

Τι θα χρειαστείτε (για φόρμα 20-22 εκ.):

800 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος (με 35% λιπαρά)
500 γρ. πραλίνα φουντουκιού
1 ½ συσκευασία μπισκότα πτι-μπερ με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος
Εξοπλισμός:

Μια στρογγυλή φόρμα (20-22 εκ. διάμετρο)

Εκτέλεση: Βήμα προς Βήμα

Προετοιμασία φόρμας: Αρχικά, στρώστε τη στρογγυλή φόρμα με διάφανη μεμβράνη. Φροντίστε η μεμβράνη να καλύπτει τόσο τη βάση όσο και τα τοιχώματα, αφήνοντας αρκετό περισσευούμενο κομμάτι για να σκεπάσετε την τούρτα στο τέλος. Τοποθετήστε τη φόρμα στην κατάψυξη όσο ετοιμάζετε την κρέμα.

Ετοιμασία κρέμας: Στη συνέχεια, σε ένα παγωμένο μπολ, ρίξτε την πολύ κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την πραλίνα φουντουκιού. Χτυπήστε τα υλικά με ένα μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για μερικά λεπτά. Θα παρατηρήσετε ότι το μείγμα θα αρχίσει να πήζει και να γίνεται μια βελούδινη, παχύρρευστη κρέμα.

Συναρμολόγηση της τούρτας: Μετά, βγάλτε τη φόρμα από την κατάψυξη. Απλώστε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα της κρέμας στον πάτο της φόρμας. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα για να γίνει λεία η επιφάνεια.

Πρώτη στρώση μπισκότων: Επίσης σπάστε μερικά από τα μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας σε κομμάτια και σκορπίστε τα πάνω από την κρέμα, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.

Δεύτερη στρώση κρέμας: Καλύψτε τα μπισκότα με την υπόλοιπη κρέμα, απλώνοντάς τη και πάλι ομοιόμορφα.
Τελευταία στρώση μπισκότων: Επιπλέον ολοκληρώστε με μια τελευταία στρώση μπισκότων, χωρίς να τα σπάσετε αυτή τη φορά, παρά μόνο για να καλύψετε τυχόν μικρά κενά.

Κατάψυξη: Σκεπάστε την τούρτα παγωτό με τη μεμβράνη που εξείχε από τη φόρμα και τοποθετήστε την

στην κατάψυξη. Αφήστε την για αρκετές ώρες, ιδανικά για ένα βράδυ, ώστε να παγώσει και να σφίξει καλά.
Σερβίρισμα: Ωστόσο πέντε με δέκα λεπτά πριν σερβίρετε, βγάλτε την τούρτα από την κατάψυξη. Αυτό θα επιτρέψει να μαλακώσει ελαφρώς, κάνοντας το κόψιμο σε κομμάτια ευκολότερο.

Σερβίρετε και απολαύστε αυτήν την απίστευτα νόστιμη και πανεύκολη τούρτα παγωτό!

Δείτε το βίντεο:

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Υπνική παράλυση: Τι συμβαίνει στο σώμα μας και η αντιμετώπιση

Τι συμβαίνει στο σώμα μας κατά την υπνική παράλυση και η αντιμετώπιση Έχετε ξυπνήσει ποτέ…

2 ώρες ago

Αγιορείτικο νηστίσιμο παγωτό: Η vegan συνταγή των μοναχών

Στο Άγιον Όρος, η αυστηρή νηστεία οδήγησε στη δημιουργία πολλών συνταγών χωρίς ζωικά προϊόντα, γνωστές…

2 ώρες ago

Όταν ο Αύγουστος «φόρεσε» λευκά: Η σπάνια ιστορία του χιονιού στην Ελλάδα

Το χιόνι τον Αύγουστο στην Ελλάδα φαντάζει εξωπραγματικό, αλλά έχει συμβεί. Αν και σπάνιο, το…

3 ώρες ago

Ολυμπιακός: Τα ποσά που ζητούν οι Βραζιλιάνοι για Φερέιρα και Μάνσα

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε άμεση επαφή με τη βραζιλιάνικη αγορά, με δύο περιπτώσεις να βρίσκονται…

3 ώρες ago

Πανσέληνος του Οξύρρυγχου: Ένα σπάνιο θέαμα στον νυχτερινό ουρανό

Οι λάτρεις του έναστρου ουρανού είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν απόψε ένα μοναδικό θέαμα. Την…

4 ώρες ago

Τα 5 καλύτερα κρασιά έως 10 ευρώ για κάθε καλοκαιρινή στιγμή

Το καλοκαίρι, η λύση για δροσερό κρασί είναι απλή και οικονομική. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε…

4 ώρες ago