Αυτή η πίτα αποτελεί μια εξαιρετικά υγιεινή και χορταστική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας. Είναι γεμάτη πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και ωφέλιμα λιπαρά. Προσφέροντας υψηλή διατροφική αξία χωρίς περιττές θερμίδες. Το ανθότυρο και τα αυγά την καθιστούν πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Ενώ το αλεύρι βρόμης συμβάλλει στον κορεσμό και την υγεία του πεπτικού συστήματος.
400 γρ. ανθότυρο
2 κούπες αλεύρι βρόμης
2 αυγά
1 κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά
½ κούπα νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
2 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
30 γρ. σουσάμι
αλάτι, πιπέρι
Αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε όλα τα υλικά σας. Ενσωματώστε το αλεύρι βρόμης σταδιακά, σε δύο ή τρεις δόσεις, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Κατόπιν απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με λαδόχαρτο και πασπαλίστε με το σουσάμι.
Στη συνέχεια ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (με αντιστάσεις) για περίπου 40 λεπτά, ή μέχρι η πίτα να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
Ο φούρνος μικροκυμάτων αποτελεί αναμφίβολα μία από τις πιο καθοριστικές συσκευές σε κάθε σύγχρονο νοικοκυριό.…
Η υπόθεση της «αφέντρας Μαρίας Στάμη» και του άνδρα που φέρεται να κρατούσε σε κατάσταση…
Τι κρύβεται πίσω από την «αμνησία ονομάτων»; Η ψυχολογία εξηγεί γιατί ο εγκέφαλος ξεχνά τα…
Στις 14 Δεκεμβρίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη σημαντικών Αγίων, ενώ παράλληλα, η ημέρα…
Την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τους αγρότες,…
Σε μια σημαντική εξέλιξη που υπογραμμίζει την ευθύνη του Δημοσίου έναντι των διοικητικών λαθών, το…