Αυτή η πίτα αποτελεί μια εξαιρετικά υγιεινή και χορταστική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας. Είναι γεμάτη πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και ωφέλιμα λιπαρά. Προσφέροντας υψηλή διατροφική αξία χωρίς περιττές θερμίδες. Το ανθότυρο και τα αυγά την καθιστούν πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Ενώ το αλεύρι βρόμης συμβάλλει στον κορεσμό και την υγεία του πεπτικού συστήματος.
400 γρ. ανθότυρο
2 κούπες αλεύρι βρόμης
2 αυγά
1 κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά
½ κούπα νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
2 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
30 γρ. σουσάμι
αλάτι, πιπέρι
Αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε όλα τα υλικά σας. Ενσωματώστε το αλεύρι βρόμης σταδιακά, σε δύο ή τρεις δόσεις, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Κατόπιν απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με λαδόχαρτο και πασπαλίστε με το σουσάμι.
Στη συνέχεια ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (με αντιστάσεις) για περίπου 40 λεπτά, ή μέχρι η πίτα να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Ολυμπιακής και αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Νάξου Περισσότερα σε…
Η Constance Meyer, μια 71χρονη μουσικός, υπέφερε από βασανιστικό βήχα για πάνω από έναν χρόνο,…
Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Ζέστη και τοπικές μπόρες την Κυριακή 8 Ιουνίου Η ΕΜΥ προβλέπει για…
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, επικεφαλής του Παναθηναϊκού AKTOR, αποκάλυψε μέσω ανάρτησης στα social media έναν διάλογο…
Εμφανίστηκε και νέος κορωνοϊός από νυχτερίδες στην Κίνα και σήμανε συναγερμός στην επιστημονική κοινότητα Επιστήμονες…
Αντώνης Κουρτίδης: Ο Έλληνας βιολόγος που μετατρέπει τα κακοήθη καρκινικά κύτταρα σε καλοήθη Μια πρωτοποριακή…