Αυτή η πίτα αποτελεί μια εξαιρετικά υγιεινή και χορταστική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας. Είναι γεμάτη πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και ωφέλιμα λιπαρά. Προσφέροντας υψηλή διατροφική αξία χωρίς περιττές θερμίδες. Το ανθότυρο και τα αυγά την καθιστούν πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Ενώ το αλεύρι βρόμης συμβάλλει στον κορεσμό και την υγεία του πεπτικού συστήματος.
400 γρ. ανθότυρο
2 κούπες αλεύρι βρόμης
2 αυγά
1 κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά
½ κούπα νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
2 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
30 γρ. σουσάμι
αλάτι, πιπέρι
Αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε όλα τα υλικά σας. Ενσωματώστε το αλεύρι βρόμης σταδιακά, σε δύο ή τρεις δόσεις, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Κατόπιν απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με λαδόχαρτο και πασπαλίστε με το σουσάμι.
Στη συνέχεια ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (με αντιστάσεις) για περίπου 40 λεπτά, ή μέχρι η πίτα να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
Μια ανεξέλεγκτη πυρκαγιά μαίνεται στην επαρχία Λεμεσού της Κύπρου. Έχοντας ξεσπάσει αρχικά στην κοινότητα Μαλιάς…
Ένα εκτεταμένο «φαγοπότι» παράνομων επιδοτήσεων αποκαλύπτεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Με την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας να…
Τραγικό τέλος είχε ένα 11χρονο αγόρι αλλοδαπής καταγωγής. Το οποίο ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του…
Ο Ντονάτας Ρούμσας, ο Λιθουανός διαιτητής που απέβαλε τον Γιώργο Βαγιαννίδη στον αγώνα Ρέιντζερς-Παναθηναϊκός, έχει…
Αυτή η συνταγή σας προσκαλεί να δημιουργήσετε μια δροσερή και γευστική σαλάτα. Ιδανική για τις…
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στο Μενίδι, προκαλώντας αναστάτωση, όταν ένα λεωφορείο εξετράπη της…