Πρόκειται για μια χειμωνιάτικη πίτα που παντρεύει τον κιμά με τη γλύκα του πράσου και της γραβιέρας, εμπλουτισμένη με αρώματα μπαχαρικών και καπνιστού αλλαντικού.
1 πακέτο φύλλο κρούστας χωριάτικο για πίτες (8 φύλλα)
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
700γρ. κιμά ανάμικτο χοιρινό και μοσχαρίσιο ή μόνο χοιρινό
5 πράσα καθαρισμένα (μόνο το άσπρο μέρος τους) σε λεπτές ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
7 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
1½ φλιτζάνι γραβιέρα ή κασέρι τριμμένο
1½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ποτήρι κρασί λευκό
1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Ξεκινήστε μαλακώνοντας τα πράγματα με το κρεμμύδι σε νερό. Σοτάρετε με λάδι, προσθέστε κιμά και μπέικον, και μαγειρέψτε μέχρι να δέσει η γέμιση. Ρίξτε μπαχαρικά, τυρί και ανακατέψτε. Απλώστε φύλλα σε ταψί, γεμίστε και σκεπάστε τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήστε τη σε φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει.
Απολαύστε αυτή την παραδοσιακή πίτα ως κύριο πιάτο ή συνοδευτικό, με μια δροσερή σαλάτα στο τραπέζι σας.
O εμπορικός «πόλεμος» ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα μεταφέρεται στο Λιμάνι του Πειραιά... Το σκληρό…
Η Αστερομάτα όπως δεν την έχετε ακούσει ποτέ ξανά... Ο Bob Katsionis «απογειώνει» το συγκλονιστικό…
Ψυχρολουσία: Ετοιμάζουν διόδια στο κέντρο της Αθήνας; Τα σχέδια για την αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης…
Ο Θερμαϊκός γέμισε τεράστιες μέδουσες του φεγγαριού... Πόσο επικίνδυνες είναι για τον άνθρωπο; Ένα εντυπωσιακό…
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ, κατά την επικοινωνία τους, μνημόνιο παραχώρησης 5…
Νίκος Γαλανός: Ο άγριος τσακωμός με τη Βουγιουκλάκη στα γυρίσματα, η Καρέζη και οι ερωτικές…