Πρόκειται για μια χειμωνιάτικη πίτα που παντρεύει τον κιμά με τη γλύκα του πράσου και της γραβιέρας, εμπλουτισμένη με αρώματα μπαχαρικών και καπνιστού αλλαντικού.
1 πακέτο φύλλο κρούστας χωριάτικο για πίτες (8 φύλλα)
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
700γρ. κιμά ανάμικτο χοιρινό και μοσχαρίσιο ή μόνο χοιρινό
5 πράσα καθαρισμένα (μόνο το άσπρο μέρος τους) σε λεπτές ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
7 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
1½ φλιτζάνι γραβιέρα ή κασέρι τριμμένο
1½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ποτήρι κρασί λευκό
1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Ξεκινήστε μαλακώνοντας τα πράγματα με το κρεμμύδι σε νερό. Σοτάρετε με λάδι, προσθέστε κιμά και μπέικον, και μαγειρέψτε μέχρι να δέσει η γέμιση. Ρίξτε μπαχαρικά, τυρί και ανακατέψτε. Απλώστε φύλλα σε ταψί, γεμίστε και σκεπάστε τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήστε τη σε φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει.
Απολαύστε αυτή την παραδοσιακή πίτα ως κύριο πιάτο ή συνοδευτικό, με μια δροσερή σαλάτα στο τραπέζι σας.
Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα, 14 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου,…
Ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας, αναφέρει σε ανάρτησή του ότι το νέο κύμα καύσωνα…
Ο Λιθουανός σέντερ Γιόνας Βαλαντσιούνας έφτασε χθες (4/7) στην Αθήνα, εν μέσω έντονων φημών για…
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κόσμος του ποδοσφαίρου θρηνεί την απώλεια του ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ, Ντιόγκο…
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο Βρετανός ηθοποιός Κένεθ Κόλεϊ. Γνωστός για…
Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, μια 23χρονη γυναίκα έζησε στιγμές τρόμου στο Ίλιον. Όταν…