Πρόκειται για μια χειμωνιάτικη πίτα που παντρεύει τον κιμά με τη γλύκα του πράσου και της γραβιέρας, εμπλουτισμένη με αρώματα μπαχαρικών και καπνιστού αλλαντικού.
1 πακέτο φύλλο κρούστας χωριάτικο για πίτες (8 φύλλα)
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
700γρ. κιμά ανάμικτο χοιρινό και μοσχαρίσιο ή μόνο χοιρινό
5 πράσα καθαρισμένα (μόνο το άσπρο μέρος τους) σε λεπτές ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
7 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
1½ φλιτζάνι γραβιέρα ή κασέρι τριμμένο
1½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ποτήρι κρασί λευκό
1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Ξεκινήστε μαλακώνοντας τα πράγματα με το κρεμμύδι σε νερό. Σοτάρετε με λάδι, προσθέστε κιμά και μπέικον, και μαγειρέψτε μέχρι να δέσει η γέμιση. Ρίξτε μπαχαρικά, τυρί και ανακατέψτε. Απλώστε φύλλα σε ταψί, γεμίστε και σκεπάστε τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήστε τη σε φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει.
Απολαύστε αυτή την παραδοσιακή πίτα ως κύριο πιάτο ή συνοδευτικό, με μια δροσερή σαλάτα στο τραπέζι σας.
Αφράτα και ελαφρώς βουτυρωμένα, αυτά τα γαλατένια ψωμάκια συνδυάζονται υπέροχα με λίγο ελαιόλαδο ή φρέσκο…
Μια 15χρονη διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» λίγο πριν τις 05:00 το πρωί της…
Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαγράψει την Αντώνη Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία έχει…
Η Αντελίνα Βαρθακούρη αποκάλυψε μια πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία της μέσω του προσωπικού του…
Δοκιμάστε μια υγιεινή και γευστική επιλογή για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ένα ρόφημα με…
Ο Τσακ Νόρις ξέρει πως θα λέγεται το νέο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη και 30…