Θέλετε να φτιάξετε τις πιο αφράτες και νόστιμες πίτες για γύρο ή σουβλάκι στο σπίτι; Ο σεφ Παναγιώτης Παπαδάκης σας δείχνει πώς, με μια εύκολη και vegan συνταγή που θα απογειώσει τα γεύματά σας.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 500 γρ.
Χλιαρό νερό: 300 ml
Ξερή μαγιά: 9 γρ.
Ζάχαρη: 1 κ.σ.
Ελαιόλαδο: 1 κ.σ.
Λευκό ξύδι: 1 κ.σ.
Αλάτι: 1,5 κ.γ.
Ρίγανη: 0,5 κ.γ.
Χυλός: Ανακατέψτε το νερό, μαγιά, ζάχαρη, ξύδι, ελαιόλαδο και το μισό αλεύρι μέχρι να γίνει λείος χυλός. Αφήστε τον να φουσκώσει σε ζεστό περιβάλλον (π.χ. φούρνο-στόφα) μέχρι να διπλασιαστεί.
Ζύμη: Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και αλάτι. Ζυμώστε μέχρι να γίνει εύπλαστη ζύμη. Αφήστε τη να φουσκώσει ξανά με τον ίδιο τρόπο.
Πλάσιμο & Ψήσιμο: Χωρίστε τη ζύμη σε 9 κομμάτια (περίπου 100 γρ. το καθένα). Ανοίξτε τα με πλάστη και δημιουργήστε βαθουλώματα με μια κουτάλα. Ψήστε σε τηγάνι με λαδόκολλα και ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να χρυσαφίσουν και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρισμα: Απολαύστε τις αφράτες σας πίτες με γύρο, σουβλάκια ή κεμπάπ!
Άνδρες κρατήστε σημειώσεις: Οι απλές κινήσεις που ανάβουν τις γυναίκες πέρα από την εξωτερική εμφάνιση…
Ο καιρός φθινόπωρο και χειμώνα σύμφωνα με τα Μερομήνια 2025 - 2026 από τον Θεοφάνη…
Νεκρή γυναίκα σε τρομακτικό τροχαίο στην Ποσειδώνος... Βίντεο σοκ με το αυτοκίνητο να κόβεται στη…
Πορνοστάρ που άφησαν το πορνό και αφοσιώθηκαν στον Θεό Η βιομηχανία του ενήλικου κινηματογράφου έχει…
Τι κρύβεται πίσω από τον «εμφύλιο» στον ΠΑΟΚ; Ο Ερασιτέχνης και ο Ιβάν Σαββίδης με…
Η σεζόν που ολοκληρώθηκε μπορεί να μην έφερε το νταμπλ για τον Παναθηναϊκό AKTOR λόγω…