Θέλετε να φτιάξετε τις πιο αφράτες και νόστιμες πίτες για γύρο ή σουβλάκι στο σπίτι; Ο σεφ Παναγιώτης Παπαδάκης σας δείχνει πώς, με μια εύκολη και vegan συνταγή που θα απογειώσει τα γεύματά σας.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 500 γρ.
Χλιαρό νερό: 300 ml
Ξερή μαγιά: 9 γρ.
Ζάχαρη: 1 κ.σ.
Ελαιόλαδο: 1 κ.σ.
Λευκό ξύδι: 1 κ.σ.
Αλάτι: 1,5 κ.γ.
Ρίγανη: 0,5 κ.γ.
Χυλός: Ανακατέψτε το νερό, μαγιά, ζάχαρη, ξύδι, ελαιόλαδο και το μισό αλεύρι μέχρι να γίνει λείος χυλός. Αφήστε τον να φουσκώσει σε ζεστό περιβάλλον (π.χ. φούρνο-στόφα) μέχρι να διπλασιαστεί.
Ζύμη: Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και αλάτι. Ζυμώστε μέχρι να γίνει εύπλαστη ζύμη. Αφήστε τη να φουσκώσει ξανά με τον ίδιο τρόπο.
Πλάσιμο & Ψήσιμο: Χωρίστε τη ζύμη σε 9 κομμάτια (περίπου 100 γρ. το καθένα). Ανοίξτε τα με πλάστη και δημιουργήστε βαθουλώματα με μια κουτάλα. Ψήστε σε τηγάνι με λαδόκολλα και ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να χρυσαφίσουν και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρισμα: Απολαύστε τις αφράτες σας πίτες με γύρο, σουβλάκια ή κεμπάπ!
Με ποιόν παντρεύτηκε η πρώην σύζυγος διάσημου ηθοποιού και έγινε κόμισσα; Το πολύκροτο διαζύγιο και…
Φαρμακοποιός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσους παίρνουν βιταμίνη D... Όλα όσα πρέπει να…
Ποιοί και πως δηλητηρίασαν τον πρώην ηγέτη της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ βρίσκεται υπό…
Άγριο θρίλερ στη Μεσσηνία Δύο νεκροί από πυροβολισμούς μέσα σε κάμπινγκ στη Φοινικούντα μετά από…
Τα σημάδια που δείχνουν ότι ένας γάμος έχει τελειώσει και έρχεται χωρισμός Υπάρχει τρόπος να…
Νοσοκομείο Νίκαιας: Η νέα ανακοίνωση για τον Πάνο Ρούτσι και το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε…