Θέλετε να φτιάξετε τις πιο αφράτες και νόστιμες πίτες για γύρο ή σουβλάκι στο σπίτι; Ο σεφ Παναγιώτης Παπαδάκης σας δείχνει πώς, με μια εύκολη και vegan συνταγή που θα απογειώσει τα γεύματά σας.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 500 γρ.
Χλιαρό νερό: 300 ml
Ξερή μαγιά: 9 γρ.
Ζάχαρη: 1 κ.σ.
Ελαιόλαδο: 1 κ.σ.
Λευκό ξύδι: 1 κ.σ.
Αλάτι: 1,5 κ.γ.
Ρίγανη: 0,5 κ.γ.
Χυλός: Ανακατέψτε το νερό, μαγιά, ζάχαρη, ξύδι, ελαιόλαδο και το μισό αλεύρι μέχρι να γίνει λείος χυλός. Αφήστε τον να φουσκώσει σε ζεστό περιβάλλον (π.χ. φούρνο-στόφα) μέχρι να διπλασιαστεί.
Ζύμη: Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και αλάτι. Ζυμώστε μέχρι να γίνει εύπλαστη ζύμη. Αφήστε τη να φουσκώσει ξανά με τον ίδιο τρόπο.
Πλάσιμο & Ψήσιμο: Χωρίστε τη ζύμη σε 9 κομμάτια (περίπου 100 γρ. το καθένα). Ανοίξτε τα με πλάστη και δημιουργήστε βαθουλώματα με μια κουτάλα. Ψήστε σε τηγάνι με λαδόκολλα και ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να χρυσαφίσουν και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρισμα: Απολαύστε τις αφράτες σας πίτες με γύρο, σουβλάκια ή κεμπάπ!
Η Κίνα εμπλέκεται ενεργά στον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν υπέρ της Τεχεράνης με τις πρώτες…
Τι συμβαίνει πριν πεθάνουμε; Επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα κατάσταση ανάμεσα σε ζωή και θάνατο Μία…
Ποιοί είναι αυτοί που απειλούν συγγενείς θυμάτων από την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη; Καταγγελίες σοκ...…
Τελεσίγραφο σοκ από Τραμπ για Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ: «Ξέρουμε ακριβώς που κρύβεται Να παραδοθεί άνευ…
Αγωνία για την αγαπημένη τραγουδίστρια Ελευθερία Αρβανιτάκη: Ακυρώνει όλες τις συναυλίες της για λόγους υγείας…
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας βιώνει από σήμερα, Τρίτη 17 Ιουνίου, μια από τις πιο όμορφες στιγμές…