ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η τυρόπιτα υπερπαραγωγή του Άκη: Μπεσαμέλ και φέτα σε μια λαχταριστή συνταγή που θα γίνει ανάρπαστη!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Η τυρόπιτα κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ελληνική γαστρονομία. Αποτελώντας ένα αγαπημένο σνακ αλλά και μια δημοφιλή επιλογή για πρωινό.

Στη συνέχεια, θα βρείτε μια απλή συνταγή για να φτιάξετε μια κλασική, παραδοσιακή τυρόπιτα με τραγανά φύλλα κρούστας, την προσθήκη σόδας για αφράτη υφή. Και μια πλούσια γέμιση από μπεσαμέλ.

Τι θα χρειαστείτε για την τυρόπιτα του Άκη Πετρετζίκη:

Για την κρεμώδη μπεσαμέλ:

1 λίτρο φρέσκο, πλήρες γάλα
100 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος
100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κρόκοι από μεσαία αυγά
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι (προαιρετικά, ανάλογα με τη γεύση)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά, ανάλογα με τη γεύση)

Για την απολαυστική γέμιση:

150 γραμμάρια γραβιέρα, τριμμένη
500 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη με το χέρι

Για την τραγανή πίτα:

450 γραμμάρια φύλλα κρούστας για πίτες
150 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
330 ml σόδα
Οδηγίες βήμα προς βήμα:

Αρχικά βάζουμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί απαλά.
Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει εντελώς.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά με ένα σύρμα χειρός.
Στη συνέχεια ενσωματώνουμε το γάλα σταδιακά, σε μικρές δόσεις. Είναι σημαντικό να προσθέτουμε κάθε δόση αφού απορροφηθεί η προηγούμενη.
Μετά από κάθε προσθήκη γάλακτος, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα για να διαλύσουμε τυχόν σβώλους.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ασταμάτητα για να μην κολλήσει το μείγμα και δημιουργηθούν σβώλοι.
Ωστόσο επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλη την ποσότητα του γάλακτος.
Μόλις η μπεσαμέλ αρχίσει να κάνει μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια, είναι έτοιμη. Η υφή της πρέπει να είναι κρεμώδης και λεία.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη τριμμένη γραβιέρα, το πιπέρι και το φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα στην μπεσαμέλ.
Επιπλέον προσθέτουμε τη φέτα, την οποία έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια μας, και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα για να μην λιώσει εντελώς.
Επίσης ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στην μπεσαμέλ.
Κατόπιν δοκιμάζουμε τη γέμιση και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Τέλος η σύσκεψη στο Μαξίμου για τη διασύνδεση: Πρωθυπουργός και ΑΔΜΗΕ ενημερώθηκαν

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με την πολιτική…

20 λεπτά ago

Πέθανε ο Γιώργος Κασιμάτης, ομότιμος καθηγητής και διαπρεπής συνταγματολόγος

Σε ηλικία 93 ετών, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή ο διακεκριμένος συνταγματολόγος και ομότιμος…

40 λεπτά ago

93-83: Ο Παναθηναϊκός AKTOR επικράτησε του ΠΑΟΚ – Ντίνος Μήτογλου ο κορυφαίος με 22 Πόντους

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κερδίζοντας τον…

1 ώρα ago

Κοντός: Αποκάλυψη για Λεσόρ και Σορτς

Ο Διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR, Δημήτρης Κοντός, προέβη σε αναλυτικές δηλώσεις στην ΕΡΤ ενόψει…

2 ώρες ago

Κόλαση στον Άλιμο: Τέσσερα ΙΧ παραδόθηκαν στις φλόγες – Ξεκίνησε από κινούμενο αυτοκίνητο

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε η περιοχή του Αλίμου μετά από σοβαρό περιστατικό πυρκαγιάς, όπου τέσσερα…

2 ώρες ago

Εορτολόγιο 6ης Οκτωβρίου: Ο Άγιος Θωμάς ο Απόστολος και ο ασκητής Όσιος Κενδέας ο θαυματουργός

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2025, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη σημαντικών Αγίων. Σύμφωνα με το…

2 ώρες ago