ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η τυρόπιτα υπερπαραγωγή του Άκη: Μπεσαμέλ και φέτα σε μια λαχταριστή συνταγή που θα γίνει ανάρπαστη!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Η τυρόπιτα κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ελληνική γαστρονομία. Αποτελώντας ένα αγαπημένο σνακ αλλά και μια δημοφιλή επιλογή για πρωινό.

Στη συνέχεια, θα βρείτε μια απλή συνταγή για να φτιάξετε μια κλασική, παραδοσιακή τυρόπιτα με τραγανά φύλλα κρούστας, την προσθήκη σόδας για αφράτη υφή. Και μια πλούσια γέμιση από μπεσαμέλ.

Τι θα χρειαστείτε για την τυρόπιτα του Άκη Πετρετζίκη:

Για την κρεμώδη μπεσαμέλ:

1 λίτρο φρέσκο, πλήρες γάλα
100 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος
100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κρόκοι από μεσαία αυγά
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι (προαιρετικά, ανάλογα με τη γεύση)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά, ανάλογα με τη γεύση)

Για την απολαυστική γέμιση:

150 γραμμάρια γραβιέρα, τριμμένη
500 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη με το χέρι

Για την τραγανή πίτα:

450 γραμμάρια φύλλα κρούστας για πίτες
150 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
330 ml σόδα
Οδηγίες βήμα προς βήμα:

Αρχικά βάζουμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί απαλά.
Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει εντελώς.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά με ένα σύρμα χειρός.
Στη συνέχεια ενσωματώνουμε το γάλα σταδιακά, σε μικρές δόσεις. Είναι σημαντικό να προσθέτουμε κάθε δόση αφού απορροφηθεί η προηγούμενη.
Μετά από κάθε προσθήκη γάλακτος, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα για να διαλύσουμε τυχόν σβώλους.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ασταμάτητα για να μην κολλήσει το μείγμα και δημιουργηθούν σβώλοι.
Ωστόσο επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλη την ποσότητα του γάλακτος.
Μόλις η μπεσαμέλ αρχίσει να κάνει μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια, είναι έτοιμη. Η υφή της πρέπει να είναι κρεμώδης και λεία.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη τριμμένη γραβιέρα, το πιπέρι και το φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα στην μπεσαμέλ.
Επιπλέον προσθέτουμε τη φέτα, την οποία έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια μας, και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα για να μην λιώσει εντελώς.
Επίσης ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στην μπεσαμέλ.
Κατόπιν δοκιμάζουμε τη γέμιση και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Το αποφάσισε ο Ολυμπιακός: Τέλος ο Χρήστος Μουζακίτης

Το αποφάσισε ο Ολυμπιακός: Τέλος ο Χρήστος Μουζακίτης από τον Πειραιά... Η χρυσή συμφωνία και…

31 λεπτά ago

Νεαρή ναυαγοσώστρια ένα βήμα από τον θάνατο από ομπρέλα που καρφώθηκε στο πλευρό της

Νεαρή ναυαγοσώστρια ένα βήμα από τον θάνατο από ιπτάμενη ομπρέλα, που καρφώθηκε στο πλευρό της…

1 ώρα ago

Συνελήφθη Έλληνας για σαμποτάζ στη Ρωσία

Συνελήφθη Έλληνας για σαμποτάζ στη Ρωσία ενώ κατηγορείται για συμμετοχή σε ανατίναξη σιδηροδρομικής γραμμής δίπλα…

2 ώρες ago

Παναθηναϊκός: «Έσκασαν» προτάσεις, αλλά οι «πράσινοι» αρνούνται!

Ο Παναθηναϊκός έχει λάβει προτάσεις για την πώληση των Άνταμ Τσέριν και Νεμάνια Μαξίμοβιτς. Ωστόσο…

2 ώρες ago

Από το Βυζάντιο στο σήμερα: Η άγνωστη ιστορία πίσω από τη φράση «πέρασε η μπογιά της»

Από το Βυζάντιο στο σήμερα... Η άγνωστη ιστορία πίσω από τη φράση πέρασε η μπογιά…

2 ώρες ago

Ολυμπιακός και Ποντένσε: Ανοιχτή η πόρτα της επιστροφής, αλλά με έναν όρο

Ο Ντάνιελ Ποντένσε βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο στη Σαουδική Αραβία. Πολλοί αναρωτιούνται τι μέλλει…

3 ώρες ago