ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Βασιλόπιτα των ονείρων σας: Αφράτο κέικ με άρωμα πορτοκαλιού

Η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του χρόνου ξεκινά πάντα από την κουζίνα! Αν ψάχνετε μια συνταγή για Βασιλόπιτα κέικ που να είναι ταυτόχρονα παραδοσιακή σε άρωμα αλλά πρωτότυπη σε γεύση, αυτή η εκδοχή με γεμιστά μπισκότα και πλούσιο άρωμα πορτοκαλιού θα γίνει η αγαπημένη σας.

Είναι αφράτη, μοσχοβολιστή και το «κρυφό» υλικό της —τα μπισκότα— της δίνει μια μοναδική υφή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)

  • 2 φλ. Ζάχαρη κρυσταλλική

  • 1 φλ. Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 5 Αυγά

  • 2 Βανίλιες

  • 1 φλ. Χυμό πορτοκάλι & Ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι

  • ½ κ.γ. Σόδα μαγειρική & 1 πρέζα Αλάτι

  • 1 συσκ. Μπισκότα γεμιστά (115 γρ.)

Για την επικάλυψη:

  • Άχνη ζάχαρη

  • Mini μπισκότα γεμιστά για διακόσμηση

 Οδηγίες Εκτέλεσης (Βήμα-Βήμα)

  1. Προετοιμασία: Φροντίζουμε όλα τα υλικά μας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Κοσκινίζουμε το αλεύρι για να γίνει το κέικ μας πιο αέρινο.

  2. Το μυστικό στο χτύπημα: Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5–6 λεπτά. Θέλουμε το μείγμα να ασπρίσει και να αποκτήσει την υφή μιας απαλής κρέμας.

  3. Τα αυγά: Προσθέτουμε τα αυγά ένα προς ένα. Περιμένουμε να ενσωματωθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ξύσμα και το αλάτι.

  4. Η αντίδραση: Διαλύουμε τη σόδα μέσα στον χυμό πορτοκαλιού πάνω από το μπολ (θα αφρίσει!) και το προσθέτουμε στο μείγμα.

  5. Ολοκλήρωση: Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Στο τέλος, προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα (ή σοκολάτα/ξηρούς καρπούς αν προτιμάτε).

  6. Το Φλουρί & Ψήσιμο: Βουτυρώνουμε μια φόρμα 28 εκ., στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μείγμα. Μην ξεχάσετε το φλουρί!

  7. Στον φούρνο: Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 170°C, στην κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα.

 Tips για Σίγουρη Επιτυχία

  • Το τεστ του μαχαιριού: Πριν τη βγάλετε, βυθίστε μια λάμα μαχαιριού στο κέντρο. Αν βγει καθαρή, η πίτα σας είναι έτοιμη.

  • Η διακόσμηση: Αφήστε τη να κρυώσει τελείως πριν τη διακοσμήσετε με την άχνη, αλλιώς η ζάχαρη θα «λιώσει» από τη ζέστη.

  • Παραλλαγές: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μπισκότα με αποξηραμένα φρούτα, cranberries ή σταγόνες μαύρης σοκολάτας.


Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Back to top button
Close

Adblock Detected

Αγαπητέ/ή αναγνώστη/τρια,

Καταλαβαίνουμε απόλυτα ότι κανείς δεν θέλει ενοχλητικές διαφημίσεις. Ωστόσο, το Panictimes.gr βασίζεται αποκλειστικά στις διαφημίσεις για να παραμένει δωρεάν και προσβάσιμο σε όλους.

Με το AdBlock ενεργοποιημένο, μας στερείς τη μοναδική πηγή εσόδων που μας επιτρέπει να δημιουργούμε ποιοτικό περιεχόμενο καθημερινά.

Σε παρακαλούμε: ✅ Απενεργοποίησε το AdBlock για το Panictimes.gr ✅ Ή whitelist μας στις ρυθμίσεις του AdBlock.

Ακόμα και 10 δευτερόλεπτα με ορατές διαφημίσεις βοηθούν πολύ! 🙏

Ευχαριστούμε που μας στηρίζεις!