ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Βασιλόπιτα των ονείρων σας: Αφράτο κέικ με άρωμα πορτοκαλιού

Published by
Συντακτική Ομάδα

Η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του χρόνου ξεκινά πάντα από την κουζίνα! Αν ψάχνετε μια συνταγή για Βασιλόπιτα κέικ που να είναι ταυτόχρονα παραδοσιακή σε άρωμα αλλά πρωτότυπη σε γεύση, αυτή η εκδοχή με γεμιστά μπισκότα και πλούσιο άρωμα πορτοκαλιού θα γίνει η αγαπημένη σας.

Είναι αφράτη, μοσχοβολιστή και το «κρυφό» υλικό της —τα μπισκότα— της δίνει μια μοναδική υφή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)

  • 2 φλ. Ζάχαρη κρυσταλλική

  • 1 φλ. Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 5 Αυγά

  • 2 Βανίλιες

  • 1 φλ. Χυμό πορτοκάλι & Ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι

  • ½ κ.γ. Σόδα μαγειρική & 1 πρέζα Αλάτι

  • 1 συσκ. Μπισκότα γεμιστά (115 γρ.)

Για την επικάλυψη:

  • Άχνη ζάχαρη

  • Mini μπισκότα γεμιστά για διακόσμηση

Οδηγίες Εκτέλεσης (Βήμα-Βήμα)

  1. Προετοιμασία: Φροντίζουμε όλα τα υλικά μας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Κοσκινίζουμε το αλεύρι για να γίνει το κέικ μας πιο αέρινο.

  2. Το μυστικό στο χτύπημα: Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5–6 λεπτά. Θέλουμε το μείγμα να ασπρίσει και να αποκτήσει την υφή μιας απαλής κρέμας.

  3. Τα αυγά: Προσθέτουμε τα αυγά ένα προς ένα. Περιμένουμε να ενσωματωθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ξύσμα και το αλάτι.

  4. Η αντίδραση: Διαλύουμε τη σόδα μέσα στον χυμό πορτοκαλιού πάνω από το μπολ (θα αφρίσει!) και το προσθέτουμε στο μείγμα.

  5. Ολοκλήρωση: Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Στο τέλος, προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα (ή σοκολάτα/ξηρούς καρπούς αν προτιμάτε).

  6. Το Φλουρί & Ψήσιμο: Βουτυρώνουμε μια φόρμα 28 εκ., στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μείγμα. Μην ξεχάσετε το φλουρί!

  7. Στον φούρνο: Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 170°C, στην κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα.

Tips για Σίγουρη Επιτυχία

  • Το τεστ του μαχαιριού: Πριν τη βγάλετε, βυθίστε μια λάμα μαχαιριού στο κέντρο. Αν βγει καθαρή, η πίτα σας είναι έτοιμη.

  • Η διακόσμηση: Αφήστε τη να κρυώσει τελείως πριν τη διακοσμήσετε με την άχνη, αλλιώς η ζάχαρη θα «λιώσει» από τη ζέστη.

  • Παραλλαγές: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μπισκότα με αποξηραμένα φρούτα, cranberries ή σταγόνες μαύρης σοκολάτας.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών 2025-2026: Συγκεντρωτικοί πίνακες με τη σειρά κατάταξης σε όλη την Ελλάδα

Ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και για…

2 λεπτά ago

Πέθανε ο Νίκος Λαζαρίδης, ιδρυτής της Nico Lazaridi – Ένας θρύλος της ελληνικής οινοποιίας

Το πρωί της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου 2025, ο κόσμος της ελληνικής οινοποιίας έγινε φτωχότερος. Το…

1 ώρα ago

Η Πεντάμορφη και το Τέρας: Η τραγική και αληθινή ιστορία πίσω από το παραμύθι

Όλοι γνωρίζουμε το παραμύθι της Disney όπου η αγάπη μεταμορφώνει ένα τέρας σε πρίγκιπα. Λίγοι…

1 ώρα ago

Ο «Μαύρος Χρυσός» της διατροφής – 4 λόγοι που χαρίζουν μακροζωία και λάμψη

Μπορεί να είναι μικρά σε μέγεθος, όμως τα βατόμουρα κρύβουν μέσα τους μια από τις…

2 ώρες ago

Έφοδος του ΣΔΟΕ στον Σύλλογο Θυμάτων Τεμπών: Η οργισμένη αντίδραση της Καρυστιανού και τα ερωτήματα προς την ΑΑΔΕ

Σε μια βαρυσήμαντη καταγγελία προχώρησε η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων και Συγγενών των Τεμπών 2023,…

2 ώρες ago

Άστατο σκηνικό τη Δευτέρα: Πού θα «χτυπήσουν» καταιγίδες και πού αναμένεται παγετός

Άστατο θα είναι το σκηνικό του καιρού τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα τελευταία…

2 ώρες ago