Τα φασόλια θεωρούνται ένα από τα πιο ευεργετικά τρόφιμα για τα άτομα με διαβήτη, καθώς έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και αποκαλούνται «οι φαγάδες της ζάχαρης».
Υδατανθράκων
Άπαχης πρωτεΐνης
Διαλυτών φυτικών ινών
Οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν την απορρόφηση της ζάχαρης και μειώνουν τις αιχμές ινσουλίνης, σταθεροποιώντας τη γλυκόζη στο αίμα.
Είναι πλούσια σε μαγνήσιο (για τους μύες και τα οστά) και σίδηρο.
Οι διατροφολόγοι συνιστούν την κατανάλωση περίπου τρεις φλιτζάνες φασόλια την εβδομάδα για καλύτερη υγεία.
Εκτός από τα φασόλια, στη ρύθμιση της γλυκόζης βοηθούν λαχανικά όπως το μπρόκολο (με χρώμιο), το σπανάκι (με μαγνήσιο) και το κουνούπιδι.
Η υπόθεση της διαθήκης της αείμνηστης τραγουδίστριας, Καίτης Γκρέυ, επανέρχεται στο προσκήνιο. Καθώς αναμένονται εξελίξεις…
Η Αρετή Μαστροδούκα, η πρώτη Ελληνίδα επαγγελματίας πυγμάχος, μοιράστηκε τη σκληρή διαδρομή της, τονίζοντας ότι…
Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) εισέρχεται επίσημα στις ελληνικές σχολικές αίθουσες μέσω του νέου πιλοτικού προγράμματος…
Η επίδειξη όπλου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης οδήγησε στη σύλληψη ενός 48χρονου κατοίκου Περιστερίου. Ο…
Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στις 16:00 τον Κολοσσό στη Ρόδο, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της…
Σήμερα, Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2025, το ορθόδοξο εορτολόγιο τιμά τη μνήμη της Οσίας Κλεοπάτρας. Σύμφωνα…