Ένα ελαφρύ και δροσερό καλοκαιρινό γλυκό, ιδανικό για να ανακουφίσει από τη ζέστη. Η κρεμώδης υφή του μασκαρπόνε συνδυάζεται τέλεια με τη φρεσκάδα και τη γλυκύτητα των νεκταρινιών, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο που θα ολοκληρώσει τέλεια κάθε καλοκαιρινό γεύμα.
Υλικά (για 8 μερίδες)
8 κρόκοι αυγών
200 γρ. ζάχαρη
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
400 ml κρέμα γάλακτος
Νεκταρίνια για διακόσμηση
Χορηγούμενο
Εκτέλεση
Βήμα 1:
Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο και αφράτο.
Βήμα 2:
Προσθέστε το μασκαρπόνε στο μείγμα και στη συνέχεια τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε σπόρους βανίλιας για έξτρα άρωμα.
Βήμα 3:
Σερβίρετε σε μικρά μπολ, διακοσμώντας με ώριμα, ψιλοκομμένα νεκταρίνια.
Χορηγούμενο
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Φωτογραφία: STUDIO LM
Συνταγή: Μανώλης Παπαχρήστου (Emmanuel, Patisserie Fine)
Χορηγούμενο