Υλικά:
Για ταψί διαμέτρου 24 εκ.
Για να φτιάξουμε το καπρέζε, ξεκινάμε βάζοντας τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Στη συνέχεια τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το σύρμα ή με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια κίτρινη κρέμα, τριπλασιάζοντας τον όγκο τους.
Προσθέτουμε το ρούμι για άρωμα.
Έπειτα συνεχίζοντας να χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο. Έπειτα, ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου με μια σπάτουλα.
Κατόπιν, χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν και τα ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα με ελαφριές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Μετά αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε για 5 λεπτά σε φούρνο με αντιστάσεις, στους 200°C, σε μεσαία θέση.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 45 λεπτά.
Ελέγχουμε το κέικ με μια οδοντογλυφίδα για να δούμε αν έχει ψηθεί καλά. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.
Αναστάτωση επικρατεί στα Γλυκά Νερά μετά από ένα βίαιο περιστατικό που έστειλε έναν 48χρονο άνδρα…
Αποκάλυψη «βόμβα» από τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη για τον Σπύρο Παπαδόπουλο: «Ήθελε να με φιλάει στο...»…
Εικόνες που ανατριχιάζουν από το σημείο και το σπήλαιο όπου η Αγία Ελένη βρήκε τον…
Εφιάλτης για την Εύα Καϊλή: Παραλίγο να χάσει την κόρη της - Η συγκλονιστική εξομολόγηση…
Ο Αντώνης Σαμαράς ιδρύει νέο κόμμα και ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό... Ο αρχηγός και η…
Ένας 51χρονος Σουηδός τουρίστας βρήκε τραγικό θάνατο τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Ρόδο, όταν έπεσε…