Υλικά:
Για ταψί διαμέτρου 24 εκ.
Για να φτιάξουμε το καπρέζε, ξεκινάμε βάζοντας τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Στη συνέχεια τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το σύρμα ή με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια κίτρινη κρέμα, τριπλασιάζοντας τον όγκο τους.
Προσθέτουμε το ρούμι για άρωμα.
Έπειτα συνεχίζοντας να χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο. Έπειτα, ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου με μια σπάτουλα.
Κατόπιν, χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν και τα ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα με ελαφριές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Μετά αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε για 5 λεπτά σε φούρνο με αντιστάσεις, στους 200°C, σε μεσαία θέση.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 45 λεπτά.
Ελέγχουμε το κέικ με μια οδοντογλυφίδα για να δούμε αν έχει ψηθεί καλά. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.
Τελικά υπάρχουν ερπετοειδή; Αλήθεια ή συνωμοσία; Στοιχεία που ανατριχιάζουν και συγκλονίζουν Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω…
Οι ημερομηνίες γέννησης δείχνουν ποιοί θα γίνουν πλούσιοι και έχουν μαγνήτη στον πλούτο και στην…
Το νόμιμο κόλπο για να κερδίζεις πάντα στα τυχερά παιχνίδια... Ζευγάρι έβγαλε πάνω από 8…
Φρικτός θάνατος για 21χρονο σε τροχαίο στο Αγρίνιο Απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του μετά από…
Τι όπλα θα παράγει η Renault; Η πασίγνωστη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία μπαίνει ξανά στη βιομηχανία όπλων…
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση μιας μεταγραφικής κίνησης με έντονο «λατινοαμερικάνικο άρωμα». Καθώς, σύμφωνα…