Υλικά:
Για ταψί διαμέτρου 24 εκ.
Για να φτιάξουμε το καπρέζε, ξεκινάμε βάζοντας τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Στη συνέχεια τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το σύρμα ή με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια κίτρινη κρέμα, τριπλασιάζοντας τον όγκο τους.
Προσθέτουμε το ρούμι για άρωμα.
Έπειτα συνεχίζοντας να χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο. Έπειτα, ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου με μια σπάτουλα.
Κατόπιν, χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν και τα ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα με ελαφριές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Μετά αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε για 5 λεπτά σε φούρνο με αντιστάσεις, στους 200°C, σε μεσαία θέση.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 45 λεπτά.
Ελέγχουμε το κέικ με μια οδοντογλυφίδα για να δούμε αν έχει ψηθεί καλά. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.
Οι ψυχές ζουν και μας βλέπουν; Τι συμβαίνει κατά τις πρώτες ημέρες και αμέσως μετά…
Τι ήταν η Ιωάννα πριν γίνει η γνωστή Τούνη; Όλα στη φόρα... Πως από τα…
Το μέτρο της αλλαγής της ώρας θα ισχύσει κανονικά και φέτος. Η μετάβαση από τη…
Με ποιόν παντρεύτηκε η πρώην σύζυγος διάσημου ηθοποιού και έγινε κόμισσα; Το πολύκροτο διαζύγιο και…
Φαρμακοποιός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσους παίρνουν βιταμίνη D... Όλα όσα πρέπει να…
Ποιοί και πως δηλητηρίασαν τον πρώην ηγέτη της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ βρίσκεται υπό…