Υλικά:
Για ταψί διαμέτρου 24 εκ.
Για να φτιάξουμε το καπρέζε, ξεκινάμε βάζοντας τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Στη συνέχεια τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το σύρμα ή με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια κίτρινη κρέμα, τριπλασιάζοντας τον όγκο τους.
Προσθέτουμε το ρούμι για άρωμα.
Έπειτα συνεχίζοντας να χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο. Έπειτα, ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου με μια σπάτουλα.
Κατόπιν, χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν και τα ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα με ελαφριές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Μετά αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε για 5 λεπτά σε φούρνο με αντιστάσεις, στους 200°C, σε μεσαία θέση.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 45 λεπτά.
Ελέγχουμε το κέικ με μια οδοντογλυφίδα για να δούμε αν έχει ψηθεί καλά. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.
Το αποκάλυψε ο Λάκης Γαβαλας Τα όργια και τα ναρκωτικά που έγιναν μέσα στη βίλα…
Ο Σταμάτης Γονίδης ανακοίνωσε το τέλος... Η ξαφνική αποκάλυψη του τραγουδιστή σε live εμφάνιση που…
Με μια ιστορική συμφωνία, ο Παναθηναϊκός AKTOR και η Telekom ενώνουν τις δυνάμεις τους, με…
Επιστρέφει το Lake Party Trichonida με πολλές εκπλήξεις και ένα μοναδικό υπερθέαμα μέσα στη φύση...…
«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες στο MyCoast για παραβάσεις στις παραλίες. Με τους πολίτες να αξιοποιούν…
Τι συμβαίνει στο Μεσολόγγι; Εμφανίστηκαν σταυροί από αλάτι στη λιμνοθάλασσα... Ένα συγκλονιστικό θέαμα και μια…