Υλικά:
Για ταψί διαμέτρου 24 εκ.
Για να φτιάξουμε το καπρέζε, ξεκινάμε βάζοντας τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Στη συνέχεια τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το σύρμα ή με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια κίτρινη κρέμα, τριπλασιάζοντας τον όγκο τους.
Προσθέτουμε το ρούμι για άρωμα.
Έπειτα συνεχίζοντας να χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο. Έπειτα, ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου με μια σπάτουλα.
Κατόπιν, χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν και τα ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα με ελαφριές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Μετά αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε για 5 λεπτά σε φούρνο με αντιστάσεις, στους 200°C, σε μεσαία θέση.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 45 λεπτά.
Ελέγχουμε το κέικ με μια οδοντογλυφίδα για να δούμε αν έχει ψηθεί καλά. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.
Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η νέα προκήρυξη 4ΓΒ/2025 του ΑΣΕΠ, η οποία προβλέπει την πλήρωση συνολικά…
Μια εκτεταμένη δράση επιμόρφωσης για 40.000 δημοσίους υπαλλήλους Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΥΕ και ΔΕ)…
Στον «αέρα» του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Πρεσάρισμα», ο ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού, Διονύσης…
Τραγικό τέλος επεφύλαξε η μοίρα σε έναν 22χρονο φοιτητή, ο οποίος άφησε την τελευταία του…
Νέα βαριά απώλεια για τη Φαίη Σκορδά... Τι πυροδότησε το ξαφνικό πρόβλημα της υγείας της;…
Γιάννης Πλούταρχος: Η εμμονική θαυμάστρια που είχε κάνει τη ζωή του τραγουδιστή Κόλαση αποκαλύφθηκε και…