Νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει τον καθοριστικό ρόλο της διατροφής και της φυσικής δραστηριότητας στην επιβίωση ασθενών με καρκίνο του παχέος εντέρου σταδίου ΙΙΙ.
Ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση φλεγμονωδών τροφών (λευκό ψωμί, τηγανητές πατάτες, αλλαντικά, αναψυκτικά) συνδέεται με 87% αυξημένο κίνδυνο θανάτου. Η χρόνια φλεγμονή, όπως εξηγούν, συμβάλλει στην ανάπτυξη και επιδείνωση του καρκίνου.
Ενώ ορισμένα αντιφλεγμονώδη φάρμακα δεν έδειξαν σημαντική επίδραση, η τακτική άσκηση παρουσίασε σημαντικά θετικά αποτελέσματα.
Οι ειδικοί συνιστούν τη Μεσογειακή Διατροφή, πλούσια σε ωμέγα-3, σκούρα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς. Και δημητριακά ολικής αλέσεως, για τη μείωση της φλεγμονής και τη βελτίωση της πρόγνωσης.
Το πρόβλημα είναι εκτεταμένο, με πολλούς να ακολουθούν διατροφή που ενισχύει τη φλεγμονή. Οι επιστήμονες τονίζουν: “Δεν υπάρχει μαγική τροφή που να θεραπεύει τη χρόνια φλεγμονή – αυτό που χρειάζεται είναι συνολική αλλαγή προς έναν αντιφλεγμονώδη τρόπο ζωής.”
Η πρόσφατη απώλεια του πρωταθλήματος Ελλάδας έχει προκαλέσει «σεισμό» στον Παναθηναϊκό. Ωθώντας τους «Πράσινους» σε…
Το Υπουργείο Παιδείας εισάγει από τη σχολική χρονιά 2025-26 ένα νέο, βιωματικό μάθημα σε νηπιαγωγεία…
Η τηλεθέαση του πρόσφατου αγώνα στην ΕΡΤ3 εκτόξευσε το κανάλι στην κορυφή, ειδικά στο ανδρικό…
Ο πορτογαλικός Τύπος φέρνει ξανά στο προσκήνιο το έντονο ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον…
Ένας 40χρονος αγρότης από την Εύβοια νοσηλεύεται στην εντατική του Νοσοκομείου Χαλκίδας. Αφού τον δάγκωσε…
Μετά την ήττα στον φετινό τελικό του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση,…