Νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει τον καθοριστικό ρόλο της διατροφής και της φυσικής δραστηριότητας στην επιβίωση ασθενών με καρκίνο του παχέος εντέρου σταδίου ΙΙΙ.
Ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση φλεγμονωδών τροφών (λευκό ψωμί, τηγανητές πατάτες, αλλαντικά, αναψυκτικά) συνδέεται με 87% αυξημένο κίνδυνο θανάτου. Η χρόνια φλεγμονή, όπως εξηγούν, συμβάλλει στην ανάπτυξη και επιδείνωση του καρκίνου.
Ενώ ορισμένα αντιφλεγμονώδη φάρμακα δεν έδειξαν σημαντική επίδραση, η τακτική άσκηση παρουσίασε σημαντικά θετικά αποτελέσματα.
Οι ειδικοί συνιστούν τη Μεσογειακή Διατροφή, πλούσια σε ωμέγα-3, σκούρα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς. Και δημητριακά ολικής αλέσεως, για τη μείωση της φλεγμονής και τη βελτίωση της πρόγνωσης.
Το πρόβλημα είναι εκτεταμένο, με πολλούς να ακολουθούν διατροφή που ενισχύει τη φλεγμονή. Οι επιστήμονες τονίζουν: “Δεν υπάρχει μαγική τροφή που να θεραπεύει τη χρόνια φλεγμονή – αυτό που χρειάζεται είναι συνολική αλλαγή προς έναν αντιφλεγμονώδη τρόπο ζωής.”
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στον Βόλο η τοποθέτηση ζωντανών πόνυ σε χριστουγεννιάτικες φάτνες. Η Φιλοζωική Ομάδα…
Η γνωστή ηθοποιός Ναταλία Δραγούμη μίλησε ανοιχτά για τη χυδαία παρενόχληση που δέχεται στα Social…
Η «Μαριονέτα του Σατανά», Σίνθια Μινγκ, καταδικάστηκε σε 50 χρόνια κάθειρξη για τη βάναυση δολοφονία…
Η προσπάθεια για μείωση του σωματικού βάρους συχνά επικεντρώνεται αποκλειστικά στη μείωση της τροφής. Ωστόσο,…
Μια ανατροπή της τελευταίας στιγμής στο εορταστικό ωράριο φέρνει η απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών…
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινότητα της Πάτρας η σοβαρή καταγγελία σε βάρος νηπιαγωγού, η…