ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καταπληκτική μηλόπιτα τριφτή

Αφράτη και μοσχομυριστή

Γίνεται με απλά υλικά που έχτε όλοι στο σπίτι. Προτείνω να βάλετε μισά-μισά ξινόμηλα με κόκκινα μήλα για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα.

Για τη ζύμη της μηλόπιτας

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. ζάχαρη
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
250 γρ. καλαμποκέλαιο
1 μεγάλο αυγό
1/3 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

5 ξινά μήλα
150 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
100 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
Χυμός από 1/2 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

Λίγη άχνη ζάχαρη
Λίγη κανέλα
Εξοπλισμός
Λαδόκολλα
Μπολ
Φόρμα
Διατροφικός Πίνακας
Εκτέλεση

Προετοιμασία

Πρώτα, βουτυρώνουμε μια αποσπώμενη φόρμα δακτυλίδι 28 εκ. για να μην κολλήσει η ζύμη. Η ποσότητα αυτή είναι αρκετή για 12 κομμάτια.
Κατόπιν τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί στη φόρμα, καλύπτοντας και τα πλαϊνά.
Επιπλέον, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα.

Ζύμη για μηλόπιτα

Αρχικά σε ένα μπολ, συνδυάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη.
Έπειτα με ένα πιρούνι, ανακατεύουμε αρχικά τα υγρά υλικά με το αλεύρι και τη ζάχαρη, μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζουν ζύμη.
Στη συνέχεια, ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να μην δούμε αλεύρι. Η ζύμη θα είναι τραχιά και θα μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη για λίγο.

Γέμιση

Πρώτα καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα σε χοντρό τρίφτη.
Μετά τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.
Κατόπιν, προσθέτουμε τα καρύδια, τη ζάχαρη και την κανέλα, και ανακατεύουμε τη γέμιση με ένα κουτάλι.
Αφήνουμε τη γέμιση να μαρινάρεται για λίγα λεπτά, ώστε να απελευθερώσουν τα μήλα τα αρώματα τους.

Στήσιμο στη φόρμα

Ωστόσο κρατάμε το 1/3 της ζύμης στην άκρη για την επιφάνεια και με την υπόλοιπη ζωή φτιάχνουμε τη βάση.
Επίσης παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τη στρώνουμε στη φόρμα με τα δάχτυλα, φτιάχνοντας ένα πλαϊνό τείχος ύψους 6 εκ. για να κρατήσει τη γέμιση.
Στη συνέχεια αδειάζουμε όλη τη γέμιση στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι.
Μετά, πασπαλίζουμε την υπόλοιπη τριφτή ζύμη από πάνω, χωρίς να πιούμε τα κομμάτια, ώστε να δημιουργηθεί μια χοντρή υφή στην επιφάνεια.

Ψήσιμο

Ψήνουμε στη μέση σχάρα του φούρνου για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει καλά, εξασφαλίζοντας μια τραγανή υφή.

Δείτε το βίντεο:

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Νεαρός χτύπησε ηλικιωμένη για την σειρά στο ΑΤΜ και την έστειλε στην Εντατική

Ένα σοκαριστικό συμβάν σημειώθηκε πριν από λίγο στο Μενίδι. Όταν ένας νεαρός επιτέθηκε σε μια…

20 λεπτά ago

H καταβολή των επιδομάτων στους δικαιούχους ξεκινάει από αύριο Πέμπτη

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής…

2 ώρες ago

Ποιος είναι ο χειρότερος εχθρός για τον καρκίνο του προστάτη

Η υπερβολική κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, ειδικά γάλακτος, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη…

2 ώρες ago

Τα 9 τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεσταθούν

Ωστόσο, υπάρχουν έρευνες που υποδεικνύουν ότι συγκεκριμένα φαγητά όταν ξαναζεσταθούν μπορεί να είναι επικίνδυνα για…

2 ώρες ago

Τι ώρα και που θα δείτε Παναθηναϊκός – Βιλερμπάν

Τα εισιτήρια για το πρώτο φετινό ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό για την…

3 ώρες ago

Βιβλική καταστροφή με νεκρούς και αγνοούμενους στην Ισπανία

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν την ανατολική και νότια Ισπανία την Τρίτη. Προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες και αναστάτωση…

4 ώρες ago