Η Καθαρά Δευτέρα, που σηματοδοτεί την έναρξη της Σαρακοστής, έχει καθιερώσει ένα ιδιαίτερο μενού στα ελληνικά νοικοκυριά, γεμάτο νηστίσιμα εδέσματα.
Λαγάνα: Το χαρακτηριστικό ψωμί χωρίς προζύμι, απαραίτητο συνοδευτικό για όλα τα σαρακοστιανά πιάτα.
Ταραμοσαλάτα: Ένα κρεμώδες ορεκτικό από ταραμά (αυγά ψαριού), που αποτελεί βασικό στοιχείο του τραπεζιού.
Λαχανικά: Ποικιλία λαχανικών, ωμών ή ψητών, όπως ντομάτα, αγγούρι, μαρούλι, παντζάρια, πατάτες και μανιτάρια, καθώς και τουρσιά.
Χαλβάς: Το παραδοσιακό γλυκό της ημέρας, διαθέσιμο σε διάφορες γεύσεις και παραλλαγές.
Θαλασσινά και οστρακοειδή: Γαρίδες, καραβίδες, χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές και μύδια, μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους.
Όσπρια: Φασόλια (φασολάδα ή γίγαντες), μαυρομάτικα φασόλια, φακές, ρεβίθια και φάβα, προσφέρουν ποικιλία και θρεπτική αξία.
Άλλα εδέσματα: Ντολμαδάκια γιαλαντζί και ελιές συμπληρώνουν το σαρακοστιανό τραπέζι.
Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας είναι μια γιορτή γεύσεων και παράδοσης, που συνδυάζει νηστίσιμα εδέσματα και αγαπημένες λιχουδιές.
Οι πραγματικοί αδερφοί Ντάλτον και η τρομακτική δράση τους πίσω από το διάσημο κόμικ Λούκι…
Η εντυπωσιακή Ιταλίδα ξιφομάχος, Αντονέλα Φιορντελίσι, με το μπούστο «φωτιά» σε λήψεις σκέτη «κόλαση», χωρίς…
Η Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026, συντρίβοντας…
Θρήνος στην Αυστραλία: Γνωστός Έλληνας ομογενής ο σέρφερ που βρήκε τραγικό θάνατο από καρχαρία Η…
Μια μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Αρχοντικό του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη…
Στα εγκαίνια του περιπτέρου του Υπουργείου Υγείας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το πρωί του Σαββάτου,…