Η Καθαρά Δευτέρα, που σηματοδοτεί την έναρξη της Σαρακοστής, έχει καθιερώσει ένα ιδιαίτερο μενού στα ελληνικά νοικοκυριά, γεμάτο νηστίσιμα εδέσματα.
Λαγάνα: Το χαρακτηριστικό ψωμί χωρίς προζύμι, απαραίτητο συνοδευτικό για όλα τα σαρακοστιανά πιάτα.
Ταραμοσαλάτα: Ένα κρεμώδες ορεκτικό από ταραμά (αυγά ψαριού), που αποτελεί βασικό στοιχείο του τραπεζιού.
Λαχανικά: Ποικιλία λαχανικών, ωμών ή ψητών, όπως ντομάτα, αγγούρι, μαρούλι, παντζάρια, πατάτες και μανιτάρια, καθώς και τουρσιά.
Χαλβάς: Το παραδοσιακό γλυκό της ημέρας, διαθέσιμο σε διάφορες γεύσεις και παραλλαγές.
Θαλασσινά και οστρακοειδή: Γαρίδες, καραβίδες, χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές και μύδια, μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους.
Όσπρια: Φασόλια (φασολάδα ή γίγαντες), μαυρομάτικα φασόλια, φακές, ρεβίθια και φάβα, προσφέρουν ποικιλία και θρεπτική αξία.
Άλλα εδέσματα: Ντολμαδάκια γιαλαντζί και ελιές συμπληρώνουν το σαρακοστιανό τραπέζι.
Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας είναι μια γιορτή γεύσεων και παράδοσης, που συνδυάζει νηστίσιμα εδέσματα και αγαπημένες λιχουδιές.
Το Σάββατο 7 Ιουνίου 2025 είναι το δεύτερο και τελευταίο Ψυχοσάββατο της χρονιάς. Γνωστό και…
Χαμός με την Αφροδίτη Λατινοπούλου στην Εθνική Πινακοθήκη... Η καταγγελία, η αγωγή και οι χυδαίες…
Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα και πρόστιμο 20.000 ευρώ... Οι ποινές για τους αθλητές…
Τέλος οι δωρεάν χειραποσκευές στις πτήσεις... Τα νέα δεδομένα και οι αλλαγές που έρχονται στα…
Ενώ οι επιλογές διαμονής στην Κρήτη είναι ατελείωτες –από ξενοδοχεία και Airbnb μέχρι βίλες και…
Σεξ και Ισλάμ: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται; Οι κανόνες και οι αρχές για τον…