Αρχικά, σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε 300 ml σπορέλαιο. Στη συνέχεια, το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Μετά, σε ένα μπολ, συνδυάζουμε το ψωμί, τον κιμά, αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Κατόπιν, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το αυγό, τη μαγειρική σόδα (αν επιθυμούμε) και το ελαιόλαδο. Επίσης ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, φορώντας γάντια.
Πλάθουμε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες, περίπου 28-30 κομμάτια. Μετά, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αλεύρι, φροντίζοντας να καλυφθεί η επιφάνειά τους.
Έπειτα, τινάζουμε τα κεφτεδάκια για να απομακρύνουμε το περιττό αλεύρι και τα βάζουμε σε δόσεις στο καυτό λάδι.
Στη συνέχεια, τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις για 4-5 λεπτά, μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
Παράλληλα, κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες και τις τηγανίζουμε σε φριτέζα ή σε τηγάνι με 300 ml σπορέλαιο.
Τέλος όταν τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα, αφαιρούνται από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ταψί με τα συστατικά χαρτί. Μετά σερβίρουμε με τις τηγανητές πατάτες.
Καλή όρεξη!
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, νοσηλεύεται έκτακτα στο νοσοκομείο από…
Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου θα είναι…
Η Φενέρμπαχτσε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναμετράται απόψε (24/10, 22:00) στην Τουρκία. Στο πλαίσιο της…
Το σκορβούτο, μια ασθένεια που είχε εξαφανιστεί από τον δυτικό κόσμο λόγω της οικονομικής ευημερίας.…
Ο Μέγας Αλέξανδρος θαμμένος στη Βεργίνα; Το μεγάλο μυστήριο! H ταυτοποίηση του χιτώνα του και…
«Βόμβα»: Επιστρέφει» ο Τσίπρας στο ΣΥΡΙΖΑ; Για την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στο ΣΥΡΙΖΑ άφησε…