Αρχικά, σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε 300 ml σπορέλαιο. Στη συνέχεια, το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Μετά, σε ένα μπολ, συνδυάζουμε το ψωμί, τον κιμά, αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Κατόπιν, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το αυγό, τη μαγειρική σόδα (αν επιθυμούμε) και το ελαιόλαδο. Επίσης ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, φορώντας γάντια.
Πλάθουμε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες, περίπου 28-30 κομμάτια. Μετά, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αλεύρι, φροντίζοντας να καλυφθεί η επιφάνειά τους.
Έπειτα, τινάζουμε τα κεφτεδάκια για να απομακρύνουμε το περιττό αλεύρι και τα βάζουμε σε δόσεις στο καυτό λάδι.
Στη συνέχεια, τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις για 4-5 λεπτά, μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
Παράλληλα, κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες και τις τηγανίζουμε σε φριτέζα ή σε τηγάνι με 300 ml σπορέλαιο.
Τέλος όταν τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα, αφαιρούνται από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ταψί με τα συστατικά χαρτί. Μετά σερβίρουμε με τις τηγανητές πατάτες.
Καλή όρεξη!
Δημήτρης Κωνσταντάρας: Συγκλονίζει η τελευταία του φωτογραφία από την τελευταία του δημόσια εμφάνιση και τα…
Καιρός: Πότε προβλέπεται η πρώτη κακοκαιρία στη χώρα μας; Η πρόγνωση και το πότε χαλάει…
Σοκ με 8 ανήλικα παιδιά, 13 και 14 ετών, που κατηγορούνται για εμπρησμό στην Εύβοια…
Στην αντεπίθεση οι Ουκρανοί χτύπησαν τον πυρηνικό σταθμό στο Κουρσκ και ανακατέλαβαν οικισμούς στο Ντόνετσκ…
Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Οι συγκλονιστικές εικόνες με την αλλαγή στην εμφάνισή της από τη μάχη με…
Σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Jao Mile", ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς, γνωστός ατζέντης, αναφέρθηκε στις τελευταίες…