Αρχικά, σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε 300 ml σπορέλαιο. Στη συνέχεια, το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Μετά, σε ένα μπολ, συνδυάζουμε το ψωμί, τον κιμά, αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Κατόπιν, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το αυγό, τη μαγειρική σόδα (αν επιθυμούμε) και το ελαιόλαδο. Επίσης ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, φορώντας γάντια.
Πλάθουμε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες, περίπου 28-30 κομμάτια. Μετά, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αλεύρι, φροντίζοντας να καλυφθεί η επιφάνειά τους.
Έπειτα, τινάζουμε τα κεφτεδάκια για να απομακρύνουμε το περιττό αλεύρι και τα βάζουμε σε δόσεις στο καυτό λάδι.
Στη συνέχεια, τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις για 4-5 λεπτά, μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
Παράλληλα, κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες και τις τηγανίζουμε σε φριτέζα ή σε τηγάνι με 300 ml σπορέλαιο.
Τέλος όταν τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα, αφαιρούνται από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ταψί με τα συστατικά χαρτί. Μετά σερβίρουμε με τις τηγανητές πατάτες.
Καλή όρεξη!
Επιστήμονες βρήκαν που κρύβονται οι εξωγήινοι! Η απάντηση που θα σας αφήσει άφωνους και το…
Αστυνομικός που ήταν και παντρεμένος ερχόταν σε συνουσία με πτώματα ακόμη και μικρών παιδιών Αστυνομικός…
Με ποιόν είναι παντρεμένη η Ειρήνη Μουρτζούκου; Η απάτη και η μπίζνα με τους εικονικούς…
Το άγνωστο Μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου που είναι κρυμμένο και προκαλεί δέος σε όλον τον…
Ποιά είναι η γυναίκα πίσω από το Άγαλμα της Ελευθερίας; Η εντυπωσιακή καλλονή που φέρει…
H Ειρήνη Μουρτζούκου επιτέθηκε σε δημοσιογράφο on camera έξω από το Α.Τ. Χαλανδρίου κατά την…