Αρχικά, σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε 300 ml σπορέλαιο. Στη συνέχεια, το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Μετά, σε ένα μπολ, συνδυάζουμε το ψωμί, τον κιμά, αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Κατόπιν, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το αυγό, τη μαγειρική σόδα (αν επιθυμούμε) και το ελαιόλαδο. Επίσης ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, φορώντας γάντια.
Πλάθουμε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες, περίπου 28-30 κομμάτια. Μετά, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αλεύρι, φροντίζοντας να καλυφθεί η επιφάνειά τους.
Έπειτα, τινάζουμε τα κεφτεδάκια για να απομακρύνουμε το περιττό αλεύρι και τα βάζουμε σε δόσεις στο καυτό λάδι.
Στη συνέχεια, τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις για 4-5 λεπτά, μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
Παράλληλα, κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες και τις τηγανίζουμε σε φριτέζα ή σε τηγάνι με 300 ml σπορέλαιο.
Τέλος όταν τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα, αφαιρούνται από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ταψί με τα συστατικά χαρτί. Μετά σερβίρουμε με τις τηγανητές πατάτες.
Καλή όρεξη!
Ενώ για τους περισσότερους ανθρώπους το όνομα είναι μια απλή υπόθεση, ένας άνδρας κατάφερε να…
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, επισκέφθηκε σήμερα το εργοτάξιο του Βοτανικού. Όπου οι εργασίες για…
Συνελήφθη στην Κόρινθο ένας ανθυποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος μαζί με δύο ιδιώτες για συστηματική υπεξαίρεση…
Σύμφωνα με το Εορτολόγιο, η 11η Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Αγίου Φιλίππου. Ενός…
Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση που αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην οδό Σεράφη στον…
Αριστοτέλης Ωνάσης: Το μυστηριώδες θρίλερ με το λίαρ τζετ πριν την τραγωδία και τον θάνατο…