Αρχικά, σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε 300 ml σπορέλαιο. Στη συνέχεια, το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Μετά, σε ένα μπολ, συνδυάζουμε το ψωμί, τον κιμά, αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Κατόπιν, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το αυγό, τη μαγειρική σόδα (αν επιθυμούμε) και το ελαιόλαδο. Επίσης ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, φορώντας γάντια.
Πλάθουμε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες, περίπου 28-30 κομμάτια. Μετά, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αλεύρι, φροντίζοντας να καλυφθεί η επιφάνειά τους.
Έπειτα, τινάζουμε τα κεφτεδάκια για να απομακρύνουμε το περιττό αλεύρι και τα βάζουμε σε δόσεις στο καυτό λάδι.
Στη συνέχεια, τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις για 4-5 λεπτά, μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
Παράλληλα, κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες και τις τηγανίζουμε σε φριτέζα ή σε τηγάνι με 300 ml σπορέλαιο.
Τέλος όταν τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα, αφαιρούνται από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ταψί με τα συστατικά χαρτί. Μετά σερβίρουμε με τις τηγανητές πατάτες.
Καλή όρεξη!
Τα στοιχεία σοκ που «έδεσαν» την Ειρήνη Μουρτζούκου και οι βαριές κατηγορίες για τρεις ανθρωποκτονίες…
Παντρεύτηκαν Κωνσταντίνος Αργυρός και Αλεξάνδρα Νίκα υπό άκρα μυστικότητα - Οι πρώτες εικόνες από τον…
Που και πως συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου για τρεις ανθρωποκτονίες ανήλικων παιδιών από το Τμήμα…
Τα χτυπήματα στο κεφάλι είναι συχνά στα παιδιά, ειδικά το καλοκαίρι. Η παιδίατρος Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου…
Παναθηναϊκός: Έσκασε χρυσή συμφωνία για τον Λορέντζο Μπράουν - Το super deal και η νέα…
Η επίσημη επιβεβαίωση της ανταλλαγής του Γιόνας Βαλαντσιούνας στους Ντένβερ Νάγκετς είναι προ των πυλών.…