Αρχικά, σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε 300 ml σπορέλαιο. Στη συνέχεια, το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Μετά, σε ένα μπολ, συνδυάζουμε το ψωμί, τον κιμά, αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Κατόπιν, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το αυγό, τη μαγειρική σόδα (αν επιθυμούμε) και το ελαιόλαδο. Επίσης ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, φορώντας γάντια.
Πλάθουμε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες, περίπου 28-30 κομμάτια. Μετά, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αλεύρι, φροντίζοντας να καλυφθεί η επιφάνειά τους.
Έπειτα, τινάζουμε τα κεφτεδάκια για να απομακρύνουμε το περιττό αλεύρι και τα βάζουμε σε δόσεις στο καυτό λάδι.
Στη συνέχεια, τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις για 4-5 λεπτά, μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
Παράλληλα, κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες και τις τηγανίζουμε σε φριτέζα ή σε τηγάνι με 300 ml σπορέλαιο.
Τέλος όταν τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα, αφαιρούνται από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ταψί με τα συστατικά χαρτί. Μετά σερβίρουμε με τις τηγανητές πατάτες.
Καλή όρεξη!
Σοκαριστικό περιστατικό στα Γιάννενα: Άγρια επίθεση δέχθηκε ο Youtuber Teosty κατά τη διάρκεια live μετάδοσης.…
Η Σίσσυ Χρηστίδου προχώρησε σε εκ βαθέων εξομολογήσεις για την προσωπική της ζωή και τον…
Σοκ στο Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν διοργάνωσαν δημόσια εκτέλεση σε στάδιο 80.000 θεατών, με δήμιο έναν…
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Χίος μετά τη σύλληψη ενός 61χρονου Τούρκου υπηκόου, ο οποίος…
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την Τρίτη (02/12) μία σημαντική στρατιωτική κλιμάκωση,…
Μία συγκλονιστική τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου στο Κερατσίνι, όπου ένα ηλικιωμένο ζευγάρι…