ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κέικ χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο και χωρίς μίξερ!- Γρήγορο και λαχταριστό!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Κέικ χωρίς αυγά από την Αργυρώ. Νηστίσιμη πρόταση χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο και χωρίς μίξερ!

Υλικά

1 φλ. ζάχαρη
3/4 φλ. καλαμποκέλαιο
1 1/2 κ.σ. ξίδι
και 1 1/2 κ.σ. κονιάκ
1 βανίλια
1 πρέζα/ες αλάτι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. σόδα
1 φλ. νερό
1/2 φλ. κακάο
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. κουβερτούρα (προαιρετικά)

Για το νηστίσιμο γλάσο σοκολάτας

1/2 φλ. ζάχαρη
3 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. νηστίσιμο βούτυρο
1/4 φλ. νερό

Για το μίγμα

Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το λάδι, το ξύδι, το κονιάκ, το αλάτι, το ξύσμα από 2 πορτοκάλια, τη βανίλια και ανακατεύουμε με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη.

Στη συνέχεια διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε. Προσοχή! Αφρίζει και χύνεται, γι’ αυτό κάντε το πάνω από το μπολ με τα υλικά!

Μετά προσθέτουμε το νερό.

Επίσης κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι. Ωστόσο δεν παραδουλεύουμε το μίγμα μας.

Επιπλέον αν θέλετε να βάλετε κομμάτια σοκολάτας ψιλοκόψτε την και προσθέστε την.

Μετά αδειάζουμε το μισό μίγμα σε λαδωμένη, μακρόστενη, μικρή φόρμα και το υπόλοιπο σε 6 ατομικά φορμάκια.

Ψήσιμο – Χρόνος ψησίματος

Ωστόσο ψήνουμε στον αέρα στους 150 – 160 °C για 20 λεπτά τα μικρά φορμάκια και για 30 λεπτά τη μεγάλη φόρμα. Ελέγχουμε εάν ψήθηκε μπήγοντας μαχαίρι στην καρδιά του.

Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10 λεπτά, έπειτα το ξεφορμάρουμε με προσοχή και το γαρνίρουμε.

Αν θέλετε να ψήσετε σε αέρα, ψήστε το κέικ χωρίς αυγά στη μεσαία σχάρα στους 160º C για περίπου 5 λεπτά λιγότερο.

Για το νηστίσιμο γλάσο

Αρχικά βάζουμε το κακάο, την ζάχαρη, το νερό και το φυτικό βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε τα υλικά.

Έπειτα βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει παχύ σιρόπι.

Επίσης μπορείτε να αρωματίσετε με λίγη βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού προαιρετικά.

Στη συνέχεια όταν αρχίσουν να σχηματίζονται χοντρές φουσκάλες είναι έτοιμο.

Έπειτα αφήστε λίγο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί και περιχύστε σιγά σιγά το γλυκό.

Αυτό όταν κρυώσει, σταθεροποιείται.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Κι όμως στην Αρκαδία υπήρχαν ελέφαντες και ρινόκεροι

Κι όμως στην Αρκαδία, πριν από 700.000 χρόνια, υπήρχαν ελέφαντες και ρινόκεροι... Τα απίστευτα ευρήματα…

4 ώρες ago

Σάλος στην Τουρκία: Ο διάσημος ηθοποιός Τζαν Γιαμάν βαπτίστηκε Χριστιανός και έκλεψε τη γυναίκα του κολλητού του

Σάλος στην Τουρκία: Ο διάσημος ηθοποιός Τζαν Γιαμάν βαπτίστηκε Χριστιανός και έκλεψε τη γυναίκα του…

4 ώρες ago

USAID: Ποιοί έπαιρναν χρήματα για να προωθούν την woke ατζέντα στην Ελλάδα;

Ποιοί έπαιρναν «ποταμούς» από χρήματα, από την USAID, για να προωθούν την woke ατζέντα στην…

5 ώρες ago

Θρήνος στο Μεσολόγγι: Νεκρός ο παπά Τάκης σε παραλία της Φοινικιάς

Θρήνος στο Μεσολόγγι: Ο αγαπητός ιερέας του Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, παπά Τάκης, ανασύρθηκε νεκρός σε παραλία…

9 ώρες ago

Δέσποινα Βανδή – Βασίλης Μπισμπίκης: Η αποκάλυψη για το νέο μέλος της οικογένειας που θα αλλάξει τη ζωή τους

Τρισευτυχισμένοι Δέσποινα Βανδή και Βασίλης Μπισμπίκης: Η αποκάλυψη για το νέο μέλος της οικογένειας που…

10 ώρες ago

Σάλος στη showbiz: «Χαίρομαι που θα ψοφήσει από καρκίνο»

Σάλος στη showbiz: «Χαίρομαι που θα ψοφήσει από καρκίνο»... Οι απίστευτες αποκαλύψεις και το άγνωστο…

11 ώρες ago