ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κέικ χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο και χωρίς μίξερ!- Γρήγορο και λαχταριστό!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Κέικ χωρίς αυγά από την Αργυρώ. Νηστίσιμη πρόταση χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο και χωρίς μίξερ!

Υλικά

1 φλ. ζάχαρη
3/4 φλ. καλαμποκέλαιο
1 1/2 κ.σ. ξίδι
και 1 1/2 κ.σ. κονιάκ
1 βανίλια
1 πρέζα/ες αλάτι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. σόδα
1 φλ. νερό
1/2 φλ. κακάο
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. κουβερτούρα (προαιρετικά)

Για το νηστίσιμο γλάσο σοκολάτας

1/2 φλ. ζάχαρη
3 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. νηστίσιμο βούτυρο
1/4 φλ. νερό

Για το μίγμα

Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το λάδι, το ξύδι, το κονιάκ, το αλάτι, το ξύσμα από 2 πορτοκάλια, τη βανίλια και ανακατεύουμε με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη.

Στη συνέχεια διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε. Προσοχή! Αφρίζει και χύνεται, γι’ αυτό κάντε το πάνω από το μπολ με τα υλικά!

Μετά προσθέτουμε το νερό.

Επίσης κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι. Ωστόσο δεν παραδουλεύουμε το μίγμα μας.

Επιπλέον αν θέλετε να βάλετε κομμάτια σοκολάτας ψιλοκόψτε την και προσθέστε την.

Μετά αδειάζουμε το μισό μίγμα σε λαδωμένη, μακρόστενη, μικρή φόρμα και το υπόλοιπο σε 6 ατομικά φορμάκια.

Ψήσιμο – Χρόνος ψησίματος

Ωστόσο ψήνουμε στον αέρα στους 150 – 160 °C για 20 λεπτά τα μικρά φορμάκια και για 30 λεπτά τη μεγάλη φόρμα. Ελέγχουμε εάν ψήθηκε μπήγοντας μαχαίρι στην καρδιά του.

Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10 λεπτά, έπειτα το ξεφορμάρουμε με προσοχή και το γαρνίρουμε.

Αν θέλετε να ψήσετε σε αέρα, ψήστε το κέικ χωρίς αυγά στη μεσαία σχάρα στους 160º C για περίπου 5 λεπτά λιγότερο.

Για το νηστίσιμο γλάσο

Αρχικά βάζουμε το κακάο, την ζάχαρη, το νερό και το φυτικό βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε τα υλικά.

Έπειτα βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει παχύ σιρόπι.

Επίσης μπορείτε να αρωματίσετε με λίγη βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού προαιρετικά.

Στη συνέχεια όταν αρχίσουν να σχηματίζονται χοντρές φουσκάλες είναι έτοιμο.

Έπειτα αφήστε λίγο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί και περιχύστε σιγά σιγά το γλυκό.

Αυτό όταν κρυώσει, σταθεροποιείται.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Χαμός στη Νέα Ερυθραία: Συνελήφθη μετά από καταδίωξη ο αδερφός πασίγνωστης παρουσιάστριας

Χαμός στη Νέα Ερυθραία: Συνελήφθη μετά από καταδίωξη ο αδερφός γνωστής παρουσιάστριας... Επιτέθηκε και σε…

32 λεπτά ago

Διεκόπη η αίτηση ασύλου του μετανάστη που προσέβαλε τους Εύζωνες

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του την Κυριακή (17/8) ότι…

1 ώρα ago

Πάτρα: Η ομολογία του 19χρονου και το σακίδιο του 27χρονου – Στα χέρια της δικαιοσύνης οι δύο εμπρηστές

Σοβαρή εξέλιξη στην υπόθεση της φωτιάς στην Πάτρα, καθώς οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός…

2 ώρες ago

Ακυρώθηκε το δεύτερο φιλικό του Παναθηναϊκού στο Σίδνεϊ – Ο λόγος που «κόπηκε»

Ο Παναθηναϊκός και η Παρτιζάν αποφάσισαν από κοινού να μην αγωνιστούν τη δεύτερη ημέρα του…

2 ώρες ago

Φωτιά στη Μάνη: Μάχη με τις φλόγες σε Λάγια

Μια πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στη Λάγια Ανατολικής Μάνης κινητοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία την…

2 ώρες ago

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με χλωρίνη 46χρονης σε 38χρονο

Σοβαρό περιστατικό βίας σημειώθηκε τα ξημερώματα της 15ης Αυγούστου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα…

2 ώρες ago