Η ιαπωνική μαγιονέζα Kewpie, γνωστή για την πλούσια γεύση ουμάμι και την κρεμώδη υφή της, είναι ένα βασικό υλικό στην Ιαπωνία. Αντί να την αγοράσετε, μπορείτε να τη φτιάξετε πανεύκολα στο σπίτι, εξοικονομώντας χρήματα.
Η Kewpie ξεχωρίζει γιατί φτιάχνεται μόνο με κρόκους αυγών και ξίδι ρυζιού, ενώ η σκόνη ντάσι της χαρίζει τη μοναδική γεύση.
Συνταγή
Υλικά: Κρόκοι αυγών, ηλιέλαιο, μουστάρδα Dijon, σκόνη ντάσι, ξίδι ρυζιού, χυμός λεμονιού, ζάχαρη και αλάτι.
Εκτέλεση:
Χτυπήστε τους κρόκους με τη μουστάρδα στο μπλέντερ.
Προσθέστε σιγά-σιγά το λάδι, μέχρι να πήξει.
Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίστε το χτύπημα, μέχρι να γίνει λεία η μαγιονέζα.
Μπορείτε να την κάνετε πιο πικάντικη με sriracha ή να προσαρμόσετε τη γλυκύτητά της. Είναι ιδανική για σούσι, σάντουιτς και πολλές άλλες συνταγές.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Χορηγούμενο