Η ιαπωνική μαγιονέζα Kewpie, γνωστή για την πλούσια γεύση ουμάμι και την κρεμώδη υφή της, είναι ένα βασικό υλικό στην Ιαπωνία. Αντί να την αγοράσετε, μπορείτε να τη φτιάξετε πανεύκολα στο σπίτι, εξοικονομώντας χρήματα.
Η Kewpie ξεχωρίζει γιατί φτιάχνεται μόνο με κρόκους αυγών και ξίδι ρυζιού, ενώ η σκόνη ντάσι της χαρίζει τη μοναδική γεύση.
Συνταγή
Υλικά: Κρόκοι αυγών, ηλιέλαιο, μουστάρδα Dijon, σκόνη ντάσι, ξίδι ρυζιού, χυμός λεμονιού, ζάχαρη και αλάτι.
Εκτέλεση:
Χτυπήστε τους κρόκους με τη μουστάρδα στο μπλέντερ.
Προσθέστε σιγά-σιγά το λάδι, μέχρι να πήξει.
Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίστε το χτύπημα, μέχρι να γίνει λεία η μαγιονέζα.
Μπορείτε να την κάνετε πιο πικάντικη με sriracha ή να προσαρμόσετε τη γλυκύτητά της. Είναι ιδανική για σούσι, σάντουιτς και πολλές άλλες συνταγές.
Τα μπουζούκια αποτελούν αναμφίβολα έναν από τους πιο αγαπημένους και διαχρονικούς τρόπους διασκέδασης των Ελλήνων.…
Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στην Cosmote TV, ο αρχηγός του Ολυμπιακού και διεθνής φόργουορντ,…
Αλλαγές στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των Λυκείων φέρνει ο νόμος 5237/2025 του υπουργείου Παιδείας,…
Καν' το όπως στο χωριό: Τα μυστικά για να διατηρείς τη φέτα πάντα φρέσκια και…
Ο Διονύσης Σαββόπουλου στην τελευταία του δημόσια εμφάνιση συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Άσπα Σαββοπούλου…
Το καυτό φιλί στο στόμα που αντάλλαξε η Δήμητρα Αλεξανδράκη με γνωστή influencer σε νυχτερινό…