Η ιαπωνική μαγιονέζα Kewpie, γνωστή για την πλούσια γεύση ουμάμι και την κρεμώδη υφή της, είναι ένα βασικό υλικό στην Ιαπωνία. Αντί να την αγοράσετε, μπορείτε να τη φτιάξετε πανεύκολα στο σπίτι, εξοικονομώντας χρήματα.
Η Kewpie ξεχωρίζει γιατί φτιάχνεται μόνο με κρόκους αυγών και ξίδι ρυζιού, ενώ η σκόνη ντάσι της χαρίζει τη μοναδική γεύση.
Συνταγή
Υλικά: Κρόκοι αυγών, ηλιέλαιο, μουστάρδα Dijon, σκόνη ντάσι, ξίδι ρυζιού, χυμός λεμονιού, ζάχαρη και αλάτι.
Εκτέλεση:
Χτυπήστε τους κρόκους με τη μουστάρδα στο μπλέντερ.
Προσθέστε σιγά-σιγά το λάδι, μέχρι να πήξει.
Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίστε το χτύπημα, μέχρι να γίνει λεία η μαγιονέζα.
Μπορείτε να την κάνετε πιο πικάντικη με sriracha ή να προσαρμόσετε τη γλυκύτητά της. Είναι ιδανική για σούσι, σάντουιτς και πολλές άλλες συνταγές.
Ο Γιώργος Σταθάκης, ένας Έλληνας μετανάστης και σεφ στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, θέλησε να…
Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής, 5 Σεπτεμβρίου 2025, στην Πυροσβεστική. Ύστερα από πυρκαγιά που…
Το όραμα του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό αποκτά πλέον σάρκα και οστά, καθώς…
Μπορεί ο θρυλικός Ιταλός σχεδιαστής Τζόρτζιο Αρμάνι, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91…
Ένας νέος διατροφικός συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη. Καθώς πιάτα γνωστής γερμανικής εταιρείας, που παράγονται…
Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League επέβαλε χρηματικά πρόστιμα σε αρκετές ομάδες, στο…