Η ιαπωνική μαγιονέζα Kewpie, γνωστή για την πλούσια γεύση ουμάμι και την κρεμώδη υφή της, είναι ένα βασικό υλικό στην Ιαπωνία. Αντί να την αγοράσετε, μπορείτε να τη φτιάξετε πανεύκολα στο σπίτι, εξοικονομώντας χρήματα.
Η Kewpie ξεχωρίζει γιατί φτιάχνεται μόνο με κρόκους αυγών και ξίδι ρυζιού, ενώ η σκόνη ντάσι της χαρίζει τη μοναδική γεύση.
Συνταγή
Υλικά: Κρόκοι αυγών, ηλιέλαιο, μουστάρδα Dijon, σκόνη ντάσι, ξίδι ρυζιού, χυμός λεμονιού, ζάχαρη και αλάτι.
Εκτέλεση:
Χτυπήστε τους κρόκους με τη μουστάρδα στο μπλέντερ.
Προσθέστε σιγά-σιγά το λάδι, μέχρι να πήξει.
Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίστε το χτύπημα, μέχρι να γίνει λεία η μαγιονέζα.
Μπορείτε να την κάνετε πιο πικάντικη με sriracha ή να προσαρμόσετε τη γλυκύτητά της. Είναι ιδανική για σούσι, σάντουιτς και πολλές άλλες συνταγές.
Η πρώην ηθοποιός Ναταλία Λιονάκη (Μοναχή Φεβρωνία) φέρεται να έχει εξαφανιστεί από την Αφρική. Οι…
Μια ιδιαίτερα αιχμηρή και αναλυτική καταγγελία έρχεται από την Ουάσιγκτον, με τον καθηγητή Θεόδωρο Καρυώτη,…
Ποιος θα αναλάβει την εκπομπή Super Κατερίνα στην άδεια της Κατερίνας Καινούργιου; Ανατροπή μετά τις…
Ανακαλύψτε τις άγνωστες ζωές των φημολογούμενων παιδιών του Βλαντιμίρ Πούτιν, από την Ελίζαβετα Ρούντοβα στο…
Το ζήτημα των αναδρομικών συντάξεων παραμένει ένα ανοιχτό και κρίσιμο κεφάλαιο για έναν μεγάλο αριθμό…
Η κλασική Nivea στο χαρακτηριστικό μπλε μεταλλικό κουτί αποτελεί αναμφίβολα ένα προϊόν-σύμβολο που κοσμεί τα…