Χορηγούμενο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

«Κολάσιμη» τυρόπιτα: Πανεύκολη και light συνταγή με δύο τυριά

Πεντανόστιμο και υγιεινό σνακ που μπορείτε να πάρετε μαζί σας παντού και όλες τις ώρες

Χορηγούμενο

Κολάσιμη τυρόπιτα: Πανεύκολη και light συνταγή με δύο τυριά! Πεντανόστιμο και υγιεινό σνακ που μπορείτε να πάρετε μαζί σας παντού και όλες τις ώρες…

Κολάσιμη τυρόπιτα: Πανεύκολη και light συνταγή με δύο τυριά… Αν θέλετε να δοκιμάσετε μια τυρόπιτα διαφορετική από τις κλασικές, η τυρόπιτα περέκ είναι η ιδανική επιλογή για εσάς.

Η ιδιαίτερη γεύση της θα ενθουσιάσει τόσο εσάς όσο και τους υπόλοιπους που θα την γευτούν. Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε την συνταγή, την παρακάτω μπορείτε να τη βρείτε.

Δείτε επίσης – Το πιτσάκι της τεμπέλας: Πεντανόστιμο, υγιεινό και έτοιμο σε 1 λεπτό!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για την τυρόπιτα περέκ

  • 8 φύλλα περέκ
  • 200 γραμμάρια μαλακιά φέτα σε κομματάκια
  • 100 γραμμάρια μυζήθρα
  • 200 γραμμάρια βούτυρο light ή ελαιόλαδο

Βήμα – βήμα η εκτέλεση της συνταγής

  • Bρέχουμε την επιφάνεια των φύλλων και από τις δυο πλευρές και συνεχίζουμε, ζεσταίνοντας λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο στο τηγάνι.
  • Μόλις ζεσταθεί βάζουμε το πρώτο φύλο και λίγο βούτυρο από πάνω (σ.σ. να πάει παντού) ή ελαιόλαδο.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο, το τρίτο, μέχρι και το προτελευταίο φύλλο.
  • Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από κάτω.
  • Τότε, γυρίζουμε τα φύλλα (σ.σ. όπως ακριβώς και στην ομελέτα) από την άλλη πλευρά -μπορείτε και με τη βοήθεια ενός πιάτου.
  • Μόλις γυρίσουμε τα φύλλα, τα ανοίγουμε στη μέση και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια το τυράκι, βούτυρο και ξανασκεπάζουμε.
  • Βάζουμε το τελευταίο φύλο και βουτυρώνουμεω.
  • Μόλις πάρει χρώμα από κάτω, ξαναγυρίζουμε όλη την πίτα.
  • Μόλις την βγάλουμε, την αφήνουμε για λίγο στο τραπέζι (όσο προλαβαίνουμε) και σερβίρουμε.

Και καλή σας όρεξη…


Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button