Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο: Μια παραδοσιακή συνταγή!

Η μοναστηριακή κουζίνα, με τη βαθιά σύνδεσή της με τη παράδοση και τη φύση, προσφέρει πολλές νόστιμες και υγιεινές συνταγές

Published by
Συντακτική Ομάδα

Η μοναστηριακή κουζίνα, με τη βαθιά σύνδεσή της με τη παράδοση και τη φύση, προσφέρει πολλές νόστιμες και υγιεινές συνταγές. Μία από αυτές τις κλασικές συνταγές είναι τα γεμιστά κολοκύθια με κιμά. Μια συνταγή που συνδυάζει απλά υλικά με γεύση και θρεπτική αξία. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αναζητούν ένα παραδοσιακό γεύμα με πλούσια γεύση και άρωμα.

Υλικά:

10 μεγάλα κολοκυθάκια
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
250 γραμμάρια ρύζι γλασέ
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
4 καρότα, τριμμένα
2 αυγά
άνιθο, μαϊντανό
Λίγο νερό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Αυγά και λεμόνι για το αυγολέμονο, καθώς και λίγο ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε κόβοντας τα κολοκύθια κατά μήκος, αφαιρώντας με προσοχή το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι, ώστε να δημιουργήσετε χώρο για τη γέμιση. Κρατήστε το εσωτερικό για τη γέμιση, αλλά αφαιρέστε τα σπόρια.

Αρχικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα τριμμένα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια, προσθέστε τα τριμμένα καρότα και συνεχίστε το σοτάρισμα για 5-7 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίξτε το ρύζι, ανακατέψτε καλά και προσθέστε λίγο νερό, ώστε να καλυφθεί το μείγμα. Αφήστε το να βράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι το ρύζι να αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, τον άνιθο και τον μαϊντανό. Μετά αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς. Στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε καλά για να ενσωματωθούν.

Γεμίστε τα κολοκύθια με το μείγμα του κιμά, φροντίζοντας να πιέσετε ελαφρώς για να γεμίσουν καλά. Τοποθετήστε τα γεμισμένα κολοκύθια σε μια κατσαρόλα ή ταψί. Προσθέστε λίγο νερό στον πάτο της κατσαρόλας για να μην καούν κατά το μαγείρεμα και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο.

Επίσης σκεπάστε και μαγειρέψτε τα γεμιστά κολοκύθια σε μέτρια φωτιά για περίπου 40-50 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερά.

Ενώ τα κολοκύθια μαγειρεύονται, προετοιμάστε το αυγολέμονο χτυπώντας 2 αυγά με το χυμό από 2 λεμόνια και λίγο ξύσμα λεμονιού. Κατόπιν προσθέστε λίγο από το ζουμί από την κατσαρόλα στο μείγμα αυγολέμονου για να το ζεστάνετε ελαφρώς και στη συνέχεια, ανακατέψτε το με το υπόλοιπο ζουμί.

Έπειτα ρίξτε το αυγολέμονο πάνω από τα γεμιστά κολοκύθια και αφήστε τα να βράσουν για λίγα ακόμη λεπτά.

Τέλος αυτή η μοναστηριακή συνταγή είναι ιδανική για οικογενειακά γεύματα ή ειδικές περιστάσεις, προσφέροντας ένα παραδοσιακό πιάτο με πλούσια γεύση και θρεπτικά στοιχεία.

Δείτε το βίντεο:

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Μεγάλη Γιορτή: Τα Εισόδια της Θεοτόκου και τα ονόματα που τιμώνται την 21η Νοεμβρίου

Στις 21 Νοεμβρίου, η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τα Εισόδια της Θεοτόκου, μία από τις…

5 λεπτά ago

Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Πάνος Μαρινόπουλος

Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του γνωστού επιχειρηματία Πάνου Μαρινόπουλου. Έφυγε…

17 λεπτά ago

Προκήρυξη: 276 μόνιμες θέσεις γιατρών για το ΕΣΥ σε Κέντρα Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας προχωρά στην ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εγκρίνοντας την προκήρυξη για την…

40 λεπτά ago

Ποιός είναι ο άνθρωπος με το υψηλότερο IQ στον κόσμο;

Ποιός είναι ο άνθρωπος με το υψηλότερο IQ, που έχει καταγραφεί ποτέ σε ολόκληρο στον…

54 λεπτά ago

Τι είναι το FOBB που «χτυπάει» όλους τους ανθρώπους μετά τα 40;

Τι είναι το FOBB που χτυπάει όλους τους ανθρώπους μετά τα 40; Συμπτώματα για να…

1 ώρα ago